Tu będzie BARDzo fajny blog ;-)

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Tu będzie BARDzo fajny blog ;-)

Post autor: Ania W »

Irie - wszystkie sztuczki pokażemy ci z przyjemnością na klubówce...nawet pomyślimy może o jakiejś specjalnej dla ciebie ;)
Wczoraj Łoza była dzielna bardzo bo nie było łatwo ale dzisiaj było jeszcze gorzej ;)
Zafundowałam jej zajęcia w Suchodole czyli tropy i zagroda. Obiektywnie rzecz ujmując - porażka...ale było miło ;)
Ścieżka wylewana wczoraj przy tej temperaturze i wilgotności (w właściwie jej braku ;) ) okazała się dla Łozy za trudna i za długa. Pomijam już to co ona wyczynia zanim dojdzie do ścieżki ( nie mam pojęcia co zrobić żeby się tak nie nakręcała...podobno to kwestia wychowania ale ona w innych sytuacjach wchodzi w tryb "praca" a tu...klapa! ) ale ścieżkę przeleciała jakby była na spacerze w lesie.
Z resztą na pewno nie wybiegana bo przeszło 2 tygodnie na smyczy...
Nieco lepiej z odłożenie...ale tylko nieco :roll:
Z racji na stan Łozy do zagrody wchodziliśmy ostatni. A dzik tak jest od cholery. Nawet fachowcy stwierdzili że wyjątkowo szybki...No i Łoza go znalazła (tradycyjnie najpierw zeżarła mu trochę chleba i nasiusiała w bajorko ;) ) ale nawet nie zdążyła szczeknąć, bo jak skubany wystartował to cieszyłam się, że mam taką szybką a sukę. Widać było, że stracha jej napędził. Z resztą jak usłyszałam od fachowca, że ona raczej już nie popracuje a dzik wyraźnie ma dosyć i zapewne jak nie do niej, to może do nas wystartować to bez wahania odpuściłam.

Za to teraz Łoza leży sobie kołami do góry i głosi...nie wiem co ale to musi być duży zwierz ;)

Trochę fotek.
Bloodek :)
Obrazek

Zuzanka
Obrazek

Boski Rysiek
Obrazek

Szkolenie
O! Taka ryba była ;)
Obrazek

po-włóczenie ;)
Obrazek

Trzeba czasami zniżyć się do poziomu psa ;)
Obrazek

Nero
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Prawie jak Figo ;)

Obrazek

Zuza tropi
Obrazek

Nie wiem kto to ale ładnie wyszła ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powiedzmy że odłożenie :)
Obrazek

Na koniec zmęczone dzieciaki...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Fajnie, ze Wam sie chce, polowa sukcesu jest ;) :zgoda:
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Koza i maluchy kapitalne i te leniwe spojrzenia ;)
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Nam się bardzo chce ale gorzej z psią ekipą. Upał był straszny. Ja się chętnie przeleciałam po lesie wylewając tropy. Maluchy nie poszły na ścieżkę, bo po pierwsze za długa, a po drugie za gorąco. Ajszy nawet nie namawiałam. Mamucha chętnie pobiegała po zagrodzie. Wchodząc na świeży trop ładnie głosiła, ale ganiać za taką torpedą nie chciała. Pomoczyła się w dziczym bajorku. Polatała z potomstwem. Rysiek nawet trochę węszył i podpatrywał co robi mama. W pewnym momencie dzik wystartował Ajszy spod samych łap i trochę się zniechęciła. Na gwizdek ładnie wróciła wzbudzając podziw obserwatorów, a moje zdziwienie. :wow_3: Po gonitwie w zagrodzie poszliśmy nad bajorko. Tu Zuzia zaskoczyła Rysia. :shock: Nasza pannica nauczyła się pięknie pływać na kursie tropowców w Białej pod Piotrkowem. Rysiek zbaraniał jak siostra wlazła do wody i odpłynęła. Też tak chciał ale dał tylko nura, a potem stylem raczej rozpaczliwym dobrnął do brzegu. Musi razem z ciociami retrieverkami pojechać nad wodę. Zuzia 2 razy przepłynęła Pilicę w poprzek. Przy Ajszy, która moczy tylko pazurki jest prawdziwym wodołazem. Jeszcze nie widziałam pływającego ogara. Wielki ukłon dla organizatorów szkolenia w Suchodole i dzięki za pyszną kiełbaskę. Chcemy jeszcze tylko zamówcie deszcz. :prosze_1:
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

juz byście dały spokój bo co chwila Wam Gratulacje składam :mrgreen:
Najlepszego dla Najlepszych :piwko: :piwko: :piwko:
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Ale klawy wypad. :brawo_1: A co do skwaru to wiemy o czym mówicie. :D :uff:

Łoza twoje sztuczki mi zaimponowały . Ciekawe czy ten duży zwierz u mnie w domu zniżyłby się do twista? :mysl_1: Może za naleśnik? Tylko jak się okręci to mnie ogonem powali :gleba: :mysl_1: I podawanie smyczy - bardzo praktyczne :fiufiu:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AsiaB

Post autor: AsiaB »

Łoza pięknie się prezentuje, jest śliczna i taka drobniutka :marzyc_2: . Cały występ bardzo fajny, a ukłon powalający :brawo_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Sztuczki zawsze chętnie zaprezentujemy ;)
A Łoza za żarcie zrobi wszystko :roll:

Jako że lubię serie teraz będzie coś z serii "Polowanie"
Dlatego zapraszam na film przyrodniczy.
*********************************************************************************
Ogary to bezlitosne drapieżniki. Cechuje je niesamowity węch, działają w grupie co zwiększa skuteczność polowania. W zależności od regionu zamieszkania stada liczą od kilku do nawet kilkunastu osobników.
Przedmiotem naszej obserwacji będzie stado bytujące na Mazowszu.
Stadu przewodzi samica alfa&omega
Obrazek

Chociaż w stadzie jest też młody samiec, który na pewno w przyszłości zagrozi jej przewodnictwu.
Obrazek

Grupa przygotowuje się do polowania. Stado jest głodne i rządne krwi.
Samica alfa zbiera młode psy
Obrazek

Stado czuje, że gdzieś tam jest ich ofiara...
Obrazek

Doświadczona samica już wypatrzyła potencjalną zdobycz.
Obrazek

Rozpoczyna się planowanie ataku...
Obrazek

Dwa osobniki zostają odesłane na jedno ze skrzydeł ataku.
Obrazek

Samica w asyście rozpoczyna pogoń.
Obrazek

Z lewego skrzydła przyłącza się wsparcie.
Obrazek

Teraz ofiara już nie ucieknie...Próbuje jeszcze walczyć o ostatnie sekundy życia.
Obrazek

Ale sekundy te są policzone, zwłaszcza po tym jak do pościgu przyłącza się nagle młody niedźwiedź
Obrazek

Ze względu na drastyczność dalszych scen nie zostaną one opublikowane.

Czytała Krystyna Czubówna ;)
Awatar użytkownika
Paula
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 3818816

Post autor: Paula »

Cudowne!
Pozdrawiamy,
Paula & Świtun
ODPOWIEDZ