Powiem tak : moim zdaniem ten wątek powinien zawierać TYLKO informacje o uzyskaniu uprawnień, pochodzenie psa, ewentualne (dla mnie wcale nie niezbędne

) inne sukcesy udokumentowane (lub informacje o tym czy poluje czy nie) i zdjęcie. Jak ktoś ma ochotę może podać suche informacje o zdrowiu, najlepiej też potwierdzone dokumentacją.
Mam nadzieję, że nikomu nie sprawię tym przykrości ale jak dla mnie to nawet gratulacje są zbędne...Bez nich wątek byłby zdecydowanie bardziej zwarty (tak jak i bez powyższych dywagacji

) i czytelny dla zainteresowanych.
Wszelkie reklamy są dla mnie zbędne...Dla mnie jako dla osoby czytającej i dla mnie jako dla właściciela suki, bo nie tym będę się kierowała w wyborze reproduktora.
Ale...no właśnie jeżeli nie tutaj to gdzie? Jeżeli nie na forum rasowym to na allegro? To ja już chyba wolę na forum

Swoją drogą pokażcie mi właściciela reproduktora, który robi mu uprawnienia,zbiera tytuły a potem uznaje, że nie warto go rozmnażać (no znam przypadek wycofania ze względu na przekazywanie wady i znam odmowy, bo właściciel uznał, że tyle dzieci po jego psie już wystarczy...ale to naprawdę rzadkość!). Ja też uważałam, że chociaż Bard wybitny z pewnością nie był uważałam że miał cechy, które warto byłoby, żeby przekazał...inaczej by nie krył . No są wśród nas tacy, którzy mają większe i tacy którzy mają mniejsze parcie...ot życie
Podsumowując - myślę, że w takim informacyjnym wątku warto ograniczyć się do konkretnych wpisów kolejnych psów, fotek ale jak ktoś czuje potrzebę i chce to niech sobie już poreklamuje

I żeby było miło można pogratulować. Chyba krzywdy rasie to nie zrobi

Tak naprawdę "lansowanie" to dopiero odchodzi na miotach czy to zapowiadanych czy też urodzonych... ale to już temat na inną bajkę