Z pamiętnika Salwy

Awatar użytkownika
AsiaB
Gadu-Gadu: 0

Re: Z pamiętnika Salwy-Wróg czai się za rogiem

Post autor: AsiaB »

Dla odmiany zdjęcia z przed kilku dni. Otóż posadziłam jesienią około 50 cebulek tulipanów, w przeróżnych kolorach. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu połowa nie wyszła, przyczyną nie był mróz jaki mieliśmy tej zimy. Wrogiem moich tulipanów okazała się Salwa. Śniegi stopniały , a w różnych częściach ogrodu znalazłam wykopane cebulki kwiatów.
Załączniki
To co przetrwało (tak mi się wydawało na początku),szkodnik przyczajony na tyłach.
To co przetrwało (tak mi się wydawało na początku),szkodnik przyczajony na tyłach.
DSC01882 (600 x 450).jpg (108.32 KiB) Przejrzano 698 razy
DSC01877 (600 x 450).jpg
DSC01877 (600 x 450).jpg (113.04 KiB) Przejrzano 699 razy
DSC01878 (600 x 450) (600 x 450).jpg
DSC01878 (600 x 450) (600 x 450).jpg (112.13 KiB) Przejrzano 695 razy
A tak wygląda aktualnie
A tak wygląda aktualnie
DSC01874 (600 x 450).jpg (116.98 KiB) Przejrzano 697 razy
DSC01879 (600 x 450).jpg
DSC01879 (600 x 450).jpg (118 KiB) Przejrzano 700 razy
DSC01880 (600 x 450).jpg
DSC01880 (600 x 450).jpg (115.17 KiB) Przejrzano 699 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
dor

Re: Z pamiętnika Salwy

Post autor: dor »

oj tam, zaraz wrogiem :jezyk_3: Salwa ma swoją koncepcję zagospodarowania ogródka i uznała, że 50 tulipanów to chyba trochę za dużo :D
Awatar użytkownika
AsiaB

kasiawro pisze:U nas snieg znacznie wiekszy i sciaz sypie. Pradu brak.
Widziałam wiadomości, koszmar jakiś :strach_2:. Przez moment wyglądalo zabawnie, ale wczoraj po oględzinach ogrodu przeżyłam wstrząs, owoce na drzewach pomarzły i niektóre tegoroczne rośliny niestety też, u nas w nocy było minus sześć
EiMI pisze:Ale macie zimę tej wiosny! :strach_2:
endo pisze:Aż trudno uwierzyć,że to maj
Ostatni taki maj pamiętam w podstawówce, na pochodzie pierwszomajowym. Mama ubrała mnie w sandałki, a po południu w kozakach śmigałam :gleba:.
Obrazek
Awatar użytkownika
AsiaB

dor pisze:oj tam, zaraz wrogiem :jezyk_3: Salwa ma swoją koncepcję zagospodarowania ogródka i uznała, że 50 tulipanów to chyba trochę za dużo :D
Ja nie wiem czemu ona ma takie zamiłowanie do kwiatów, to jest jakiś kwiatożerca. Wszystkie dosłownie wszystkie kwiaty mi zjada. Trzy lata temu posadziłam magnolie, słabo mi rosła więc jesienią przesadziłam ja z boku domu , żeby nie stała w przeciągu. Pierwszy raz zakwitła tej wiosny, cieszyłam się jak małe dziecko, bardzo krótko Salwiszcze szybko ją opędzlowała :zly2: . A zeszłego lata to udało mi się ją przyłapać na gorącym uczynku. Patrze przez okno w kuchni, które wychodzi na ogród, zakwitła róża która powinna mieć kwiaty dużo wcześniej (to już końcówka lata była). A tu wyłania się Salwa , podbiega jak sarenka, lekko, zwinnie (jak na ogara) i cap za kwiatka. Ja głupia zastanawiałam się co się dzieje z moimi kwiatkami, odpowiedź przyszła sama :gleba:
Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Co do kwiatków w ogródku, to może później (czyt. cieplej :D ) zrobię zdjęcia moich irysów po wizycie Chyzia i szaleństwach z Calvadosem w ogródku (bo Chyzio boi się moich schodów, i dopiero późnym popołudniem, po raz pierwszy wszedł do domu :cwaniak: )
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

A tu wyłania się Salwa , podbiega jak sarenka, lekko, zwinnie (jak na ogara) i cap za kwiatka.
Może dziewczyna ma jakies kwiatowe braki ,a jakby tak wydzielić mleczowy :lol: ogródek dla Sawy :mysl_1: ,karmę zmienić :mysl_1: Moim podoba się w malinach ,ale są obserwowane :nunu:
Awatar użytkownika
AsiaB

nulka pisze:Może dziewczyna ma jakies kwiatowe braki ,a jakby tak wydzielić mleczowy :lol: ogródek dla Sawy
Właśnie wróciłam z ogródka,, mlecze rozsiewają się po całym trawniku w stanie nienaruszonym, a kolejne tulipany elegancko przycięte trafiły do wazonu. Ona chyba chce kwiatki mieć też w domu na stole, a nie tylko na dworze :mysl_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

AsiaB pisze:
dor pisze:... A zeszłego lata to udało mi się ją przyłapać na gorącym uczynku (...) Ja głupia zastanawiałam się co się dzieje z moimi kwiatkami, odpowiedź przyszła sama :gleba:
No to witam w klubie Ogara Ogrodnika :gleba:
Moje namiętnie próbują wsadzać nosy w donice i tylko spoglądają kątem oka czy nie idę :lol:
a jak już się uda to jak łanie wkraczają do domu z kwiatami w paszczy :gleba:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AsiaB

W piątek byliśmy z Salwą u weterynarza, miała przycinany niefortunnie złamany pazur. Na koniec poprosiłam panią weterynarz o sprawdzenie uzębienia i zgryzu. Niestety sprawdziły się moje przypuszczenia. Salwa ma tyłozgryz, nie dała sobie dokładnie dać obejrzeć szczęki bo była przestraszona i obolała. Niestety na zlocie będziemy kibicami :placzek:. Od paru miesięcy miałam takie podejrzenia, wiecznie wywalony jęzor podczas snu i wypoczynku.
Ostatnio zmieniony czwartek 02 cze 2011, 10:18 przez AsiaB, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Post autor: wszoleczek »

Ciekawe czy przodozgryz + tyłozgryz = prawidłowy zgryz :mysl_1:
Natalia i Nero
ODPOWIEDZ