Warsztaty dla psow tropiących Skorzęcin 2011

Asia_i_Bora

Re: Warsztaty dla psow tropiących Skorzęcin 2011

Post autor: Asia_i_Bora »

Takie warsztaty na południu są np. w Trześni.
tanaw

Post autor: tanaw »

Pewnie się skompromituję, ale gdzie to jest? :zdziw_4: Miłego dnia :hi_1:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

wrzuć w targeo albo w mapy w google i wszystko będzie jasne ;)
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

woj. podkarpackie, gm. Kolbuszowa http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl" onclick="window.open(this.href);return false;
co prawda to nie wątek o warsztatach w Trześni ale skoro padło pytanie to podpowiem ;)
tutaj info viewtopic.php?f=31&t=1288" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=31&t=347&st=0&sk=t&sd=a&start=50" onclick="window.open(this.href);return false;
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
tanaw

Post autor: tanaw »

Dzięki za podpowiedź. Pewnie bym sobie jakoś poradził, ale jakie to miłe - móc dać szansę komuś się wykazać miłosiernym uczynkiem. Przy okazji - jestem pod wrażeniem pięknego wykładu na temat aportowania w wydaniu ani - N (Fiord?). Szkoda ze tak daleko do sierpnia, ale wiadomo, gdzie się pojedzie tuż przed sezonem polowań. :piwko:
baster

Post autor: baster »

Cieszę się, że warsztaty cieszą sie zainteresowaniem przez Ogary.
Mogę Was zapewnić, żaden chętny nie bedzie miał odmowy udziału.
Tomek zapewnił mnie ze miejsce dla OGAROW jest i bedzie zawsze.
Zapraszam i kontakt z Tomkiem
Pozdrówko
DB
Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadu-Gadu: 1028837

Post autor: Małgorzata »

Po wyjściu z oszołomienia spowodowanego sukcesami mojego psa postaram się krótko opisać czego dane nam było doświadczyć na warsztatach . Przygodę pod tytułem " tydzień wyłącznie dla mojego psa" rozpoczęliśmy 10.04 w Goraju , gdzie udało sie nam pogonić za dzikiem w dziczej zagrodzie. Czekanie opłaciło się...cenne uwagi pana Andrzeja Jakubowskiego wzięliśmy sobie do serca i każdy powrót do zagrody wykazywał poprawę w zachowaniu . Generalnie lubimy gonić dzika...słowo dzik powtarzane w ciagu ostatniego tygodnia było tak często , że mój pies reaguje na równi ze słowem "kot"...co oznacza mniej więcej "dopaść". Po akcji Goraj pojechaliśmy do Skorzęcina...a tam już nie było zabawy. Codzienna praca : prowadzenie psa w lesie ,ćwiczenie odłożenia ze strzałem, robienie scieżek tropowych i praca na nich to nasz dzień powszedni w Skorzęcinie. Każdy ćwiczył jak umiał choć moim zdaniem zabrakło pary (przewodnik + pies) wzorcowej , na przykładzie której mogliśmy zobaczyć jak powinno to wyglądać .Ja miałam jedynie podstawy teroretyczne ,a wiele osób nawet takiego pojęcia nie miało...Należało więc pytać ,dociekać i ćwiczyć Andrzej Jakubowski ,Tomasz Wykner , Rafał Prądzyński czy Monika Gryfną zwana to osoby do których chciałabym mieć gorącą linię w razie pytań , które pojawiają sie w czasie każdego spaceru z psem.Od każdego z nich dowiedziałam się parę mądrych rzeczy , ...ale wyjeżdżałam z przekonaniem , że jeszcze wiele pracy przede mną...pies na hasło odłozenie ostatniego dnia uciekał przede mną a ścieżka nudziła mu się w połowie pracy. Wróciliśmy do domu...pies spał w swojej budzie bite 12 godzin bez wystawienia z niej nawet nosa i w sobotę pojechaliśmy na konkurs....ale o jego efektach w temacie "konkursy".
Generalnie jestem bardzo zadowolona , że dane mi było spędzić czas wsród osób dla których pies jest tak samo ważny jak dla mnie , wszyscy mamy wspólny cel i mozemy o tym rozmawiać godzinami...przy ognisku,grzanym piwie i w innych okolicznosciach , których na warsztatach nie zabrakło. Dla psa to również idealna sytuacja , kiedy może się socjalizować ,a jeśli chodzi o mojego to wyjatkowo tego potrzebuje :-)...Dołączam bardzo amatorski film z ćwiczeń dla osób , które podobnie jak ja przed warsztatami nie mają nawet wyobrazenia jak to wygląda taka praca.Dźwięk można sobie darować :-) i drugi kiedy psy miały trochę luzu od pracy
http://www.youtube.com/watch?v=LuVxPNgkEgc
http://www.youtube.com/watch?v=JJR3tul2nmU
Małgorzata z WIERNY-m
Asia_i_Bora

Post autor: Asia_i_Bora »

Gratulacje dla Wiernego, jestem pod wrażeniem!

A jakie gończe polskie wzięły udział w warsztatach? I który wygrał konkurs? :)
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Małgosiu szkoda, ze Ciebie nie było w Przechlewku rok temu, nie wiem czy w ty będziemy my ;)
Gratuluję i cieszę się ogromnie!!!
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Ale fajnie, szkoda że tak daleko od Nas. ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ