Księga imion
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Re: Księga imion
Był Mak doszła Makówka a może świątecznie Makowiec 

Proponuję jeszcze: Sztucer, Dryling, Fuzja, Nabój.... tak leśno-militarnie 
Albo Krzak, ale to dla ogara szorstkowłosego (gdyby taki istniał).

Albo Krzak, ale to dla ogara szorstkowłosego (gdyby taki istniał).
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
A może nazwy zwierząt leśnych 

bea100
Błagam Cię... wyobrażasz sobie w tym kraju wołać za psem AMBONA???? Lub RYDZYK???? (też leśny).... Ale dopiszę.Pozdrowienia przekazane.
Błagam Cię... wyobrażasz sobie w tym kraju wołać za psem AMBONA???? Lub RYDZYK???? (też leśny).... Ale dopiszę.Pozdrowienia przekazane.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Rydz? Rydzyk? Podoba mi się
To może Borowik, Maślak, Kozak, Smardz, Opieniek a dla suczki: Kania.
Za czasów stalinizmu- u mnie w rodzinie był pies Józef (to wtedy było bardzo odważnie i wywrotowo tak wołać na psa, gdy ludzie siedzieli w tiurmie za niewielkie dowcipy
)

To może Borowik, Maślak, Kozak, Smardz, Opieniek a dla suczki: Kania.
Za czasów stalinizmu- u mnie w rodzinie był pies Józef (to wtedy było bardzo odważnie i wywrotowo tak wołać na psa, gdy ludzie siedzieli w tiurmie za niewielkie dowcipy

Jak mialam miot ogara to jedna suczka miała byc Kania. Akurat przyjechali ludzie po sunię i jak usłyszli, ze ma byc Kania to niemal wyszliby obrazeni, ze ich sunia ma byc jak I sekretarz PZPR.
Dobre i prawdziwe. Sama zostałam zaskoczona, tak więc musielismy szybko zmieniac.
Kiedyś, we wczesnych latach siedemdziesiątych, chciałem kupić psa już rocznego (nie ogara) który nazywał się Cyran ale reagował tylko na ........ Cyrankiewicz. Na spacer z takim wyjść, wyrok pewny.
Ale mi się bardzo podobało.
Aczkolwiek zdecydowałem się wtedy jednak na szczeniaka z innej hodowli, setera angielskiego.
Ale rozumię, że ktoś nie chcialby mieć Kani, ja też nie chciałbym mieć np. Kaczora (aczkolwiek nazwa myśliwska).
Ale mi się bardzo podobało.
Aczkolwiek zdecydowałem się wtedy jednak na szczeniaka z innej hodowli, setera angielskiego.
Ale rozumię, że ktoś nie chcialby mieć Kani, ja też nie chciałbym mieć np. Kaczora (aczkolwiek nazwa myśliwska).
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Kaczor.. bosko:)Jak cuuudnie brzmią wydawane komendy:) Lepiej niż Irasiad:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley