Teraz Polska :)

Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Re: Teraz Polska :)

Post autor: kasiawro »

Zbyszku wiesz, ze ja bardzo lubię ten wątek, ale Tobie się zbiera :nunu: skanuj coś bardziej "wyszukanego" oczywiście z małżonką ;)
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Wiem :happy3:
Na świeżym powietrzu, około 70 metrów od wody i 200 od wzgórz porośniętych lasem
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

To już zaczyna podpadać pod groźby karalne :jezyk_3:
Ja się staram żebyście miały trochę radochy a wy tak? Przecież mogę wstawić kolumnę Zygmunta, ratusz w Toruniu czy katedrę we Włocławku ale czy będzie to ciekawe :psiako:
A na razie skaneru nie wyciągłem.
Macie podpowiedź w dwóch kawałkach bo na raz do aparatu się nie zmieściło :jezyk:
Załączniki
Zdjęcia 119.jpg
Zdjęcia 119.jpg (98.76 KiB) Przejrzano 753 razy
Zdjęcia 118.jpg
Zdjęcia 118.jpg (122.25 KiB) Przejrzano 747 razy
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Nie jestem pewny czy Izie i Sławkowi nie powiniem zaliczyć poprawnej odpowiedzi :mysl_1:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
aganowaczek

Post autor: aganowaczek »

ZbyszekC pisze:Ktoś ma szczęście z tymi urodzinami i Dniem Kobiet bo bym napisał co myślę o takim wpuszczaniu na minę. Końską.
A bo trzeba się było powstrzymać, a nie tak od razu chwalić, że "nie zgadniesz" :jezyk_3:
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
Wigro

Post autor: Wigro »

Łemkowszczyzna, Krępna.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Aga, chyba mój słaby charakter jest już wszystkim znany. A jak ułan z zamiłowania wstawia budynek ewidentnie koszarowy. I do tego pruski, to wujaszek google zna tylko jedną odpowiedź. Myślałem jeszcze o ułanach jazłowieckich ale jak wyglądają koszary rosyjskie też wiem bo mam pod nosem :D
Wigro, :brawo_1 wstawiasz.
Jest jednak problem. Gdyby to był konkurs audiotele to wygrana byłaby całkiem pewna. Ale...Krępna to wieś na opolszczyźnie a tu chodzi o Krempną, oczywiście na łemkowszczyźnie.
Zagadka zrobiona była przy muzeum Magurskiego Parku Narodowego. Podpowiedzi przedstawiały dawną cerkiew grecko-katolicką Kosmy i Damiana(obecnie kościół katolicki a skoro wybudowano nowy kościół to na renowację cerkwi środków brak :placzek:
Iza i Sławek mieli rację. Wieś leży w pobliżu zalewu, wśród porośniętych lasem wzgórz Magurskiego Parku Narodowego.
Załączniki
Ośrodek Edukacyjny...
Ośrodek Edukacyjny...
Zdjęcia 115.jpg (96.65 KiB) Przejrzano 644 razy
i coś co spowodowało, że poczułem się 40 lat młodszy
i coś co spowodowało, że poczułem się 40 lat młodszy
Zdjęcia 111.jpg (115.08 KiB) Przejrzano 647 razy
Awatar użytkownika
Wigro

Oczywiście się czepiasz (bez urazy), jedno "my" więcej lub mniej nie robi różnicy, Łękowszczyzna pod Opolem, bardzo śmieszne. Po prostu nie chcesz abym wygrał mój skuter tak mi się wydaję, ale ja go kiedyś qurde wygram i tak.
Nie ma problemu, myślę że Sławek powinien wklejać (Izunia Twój dzień był wczoraj, dziś według niektórych żródeł jest dzień psa).
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Skoro z paroma Łemkami konsumowałem nad Jeziorakiem a z jednym w Karpaczu to co, na opolszczyznę nie mogło ich rzucić?
Skuter Ci się należy jak psu pasztetowa ale chwilowo mogę dać tylko śpiącą osę. A nawet cały rój bo u szwagra w garażu się zalęgły.
Jeden taki obiecał mi mało zjeżdżonego Ogara i do dziś go nie widzę :psiako:
Awatar użytkownika
Wigro

Dobra, osa sie przyda- biorę (wiem komu dam w prezencie), ale chyba jutro coś wkleję, bo wszysko już wkleiliście,
dzięki Kasi mam cień szansy się nie powtarzac.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ