FUNDACYJNE BURKI - prosimy o pomoc ...i dom (
Re: FUNDACYJNE BURKI - prosimy o pomoc ...i dom (
AniuW, dobrym moim znajomym spod Płońska odszedł po latach owczarek podhalański (staruszek) i szukają psa do pilnowania terenu obór (duży teren, b.duże "gospodarstwo mleczne", warunki dobre i opieka wet a najważniejsze, że ludzie dobrzy itd). Potrzebny pies duży i do budy "owczarkowego" rozmiaru- najlepiej dorosły ale dość młody, z gęstą szatą itd). Buda dobra i ocieplona stojąca w ogrodzeniu dużego terenu a do wyboru jak mrozy duże- stodoła, miska treściwa, ludzie szanujący i lubiący psy (znam ich od tej strony, rodzina "damska" raczej- bez małych dzieci i mają jeszcze w domu 3 pieski kundelki "kanapowe" bardzo przez nich kochane). Czy może słyszałaś o takim psie do adopcji?
Rozmawiałam właśnie z Hanią o Fancie- owczarkowatym fajnym piesku z jej hotelu- zaproponuję znajomym i zobaczymy co się zdaży-
czy mogę poprosić o zdjęcia?
poprosimy o kciuki i oby kolejny bezdomny pies znalazł w 2011 roku dobry dom 
czy mogę poprosić o zdjęcia?

My "na stanie" nie mamy takiego ale się zorientuję wśród znajomych 

Nadal na dom czeka Karat.
Grzeczny w domu, toleruje koty...no tylko ma pecha bo czarny
Nie mylić z "przynoszeniem pecha"

A to nasza nowa podopieczna ...ale chyba niedługo bo dzisiaj zjechała do hoteliku a już były o nią zapytania i kroi się dom.
Udało się zapobiec umieszczeniu jej w schronisku.
Wykąpana, uczesana i ...pozbawiona jakiś dwóch tuzinów kleszczy

Grzeczny w domu, toleruje koty...no tylko ma pecha bo czarny

Nie mylić z "przynoszeniem pecha"

A to nasza nowa podopieczna ...ale chyba niedługo bo dzisiaj zjechała do hoteliku a już były o nią zapytania i kroi się dom.

Wykąpana, uczesana i ...pozbawiona jakiś dwóch tuzinów kleszczy

Pimka (kudłate coś z postu wyżej
) nadal szuka domu...i to dość pilnie choć dom ma być super 

No cóż..sytuacja podbramkowa. Właśnie na przyjazd pod naszą opiekę czeka suka wyłapana w Białce.
Podchody trwały tydzień. Suka koczowała przy jednym ze stoków w Białce Tatrzańskiej. Oczywiście jak udało się ją wyłapać ( w akcji brały udział 3 osoby) to okazało się, że jest w ciąży
To jest 4 pies pod naszą opieką...nie dajemy rady
Dlatego prosimy o wsparcie ale tradycyjnie :coś za coś
Wprawdzie karnawał dobiega końca ale może ktoś na codzień lubi oryginalne dodatki. Dostaliśmy z przeznaczeniem na fundację ręcznie robione kolczyki. Gdyby któraś z Pań znalazła coś dla siebie to zapraszamy do zakupu.
Koszt przesyłki - 5 zł
kolczyki WIOSENNE - 15 zł SPRZEDANE - elap
Bardzo optymistyczne i na czasie
dł 4 cm

kolczyki BRĄZOWE KOSTKI - 15 zł SPRZEDANE - irie
Subtelne i wdzięczne dł. 3,5 cm

kolczyki BEŻOWE ŁEZKI - 15 zł
Zdjęcia zdecydowanie nie oddają ich uroku, dł 4 cm

kolczyki KOSMICZNE - 7 zł
Typowo imprezowe i odlotowe
dł. 5 cm

kolczyki KSIĘŻYCOWY ODLOT - 7 zł
Gwiazdki, księżyc...no niebiańskie po prostu
dł.3,5 cm

kolczyki LILA RÓŻ - 20 zł
Super, naprawdę fajnie będą się prezentowały zarówno do swetra jak i letniej sukienki.dł 5,5 cm

kolczyki MAŁY BŁĘKIT - 10 zł SPRZEDANE - irie
Oglądaliście "Wielki błękit" ? To tu w małych kolczykach jest wszystko : delfiny, błękit i gwiazdy, dł.3,5 cm.

kolczyki TURKUS Z POMARAŃCZACH - 15 zł
Bardzo fajne zestawienie kolorystycznie i bardzo na czasie :)dł.4,5 cm

zestaw :kolczyki i zawieszka TURKUS Z PEREŁKĄ - 20 zł
Delikatne i ciekawe zestawienie turkusów i perełek. Zawieszka składa się z dwóch turkusów i perełki po środku dł. 3 cm.

Podchody trwały tydzień. Suka koczowała przy jednym ze stoków w Białce Tatrzańskiej. Oczywiście jak udało się ją wyłapać ( w akcji brały udział 3 osoby) to okazało się, że jest w ciąży

To jest 4 pies pod naszą opieką...nie dajemy rady

Dlatego prosimy o wsparcie ale tradycyjnie :coś za coś

Wprawdzie karnawał dobiega końca ale może ktoś na codzień lubi oryginalne dodatki. Dostaliśmy z przeznaczeniem na fundację ręcznie robione kolczyki. Gdyby któraś z Pań znalazła coś dla siebie to zapraszamy do zakupu.
Koszt przesyłki - 5 zł
kolczyki WIOSENNE - 15 zł SPRZEDANE - elap
Bardzo optymistyczne i na czasie

kolczyki BRĄZOWE KOSTKI - 15 zł SPRZEDANE - irie
Subtelne i wdzięczne dł. 3,5 cm

kolczyki BEŻOWE ŁEZKI - 15 zł
Zdjęcia zdecydowanie nie oddają ich uroku, dł 4 cm

kolczyki KOSMICZNE - 7 zł
Typowo imprezowe i odlotowe

kolczyki KSIĘŻYCOWY ODLOT - 7 zł
Gwiazdki, księżyc...no niebiańskie po prostu

kolczyki LILA RÓŻ - 20 zł
Super, naprawdę fajnie będą się prezentowały zarówno do swetra jak i letniej sukienki.dł 5,5 cm

kolczyki MAŁY BŁĘKIT - 10 zł SPRZEDANE - irie
Oglądaliście "Wielki błękit" ? To tu w małych kolczykach jest wszystko : delfiny, błękit i gwiazdy, dł.3,5 cm.

kolczyki TURKUS Z POMARAŃCZACH - 15 zł
Bardzo fajne zestawienie kolorystycznie i bardzo na czasie :)dł.4,5 cm

zestaw :kolczyki i zawieszka TURKUS Z PEREŁKĄ - 20 zł
Delikatne i ciekawe zestawienie turkusów i perełek. Zawieszka składa się z dwóch turkusów i perełki po środku dł. 3 cm.

kolczyki TURKUSOWY HAZARD - 7 zł SPRZEDANE - elap
I znowu turkus - nadal lansujemy ten kolor
Tym razem w wersji nieco żartobliwej. dł 4 cm

kolczyki SŁONECZNE - 15 zł
Proste ale bardzo efektowne. Stylizacja na ludową wycinankę jak najbardziej na czasie.Bardzo lekkie. Polecam!
Średnica 5 cm

kolczyki TURKUSOWE KRYSZTAŁKI - 10 zł
Wesołe, ładnie będą wyglądały do białych rzeczy, zwłaszcza latem dł. 4 cm.

kolczyki ZIELONO MI - 15 zł
Takie kolczyki sprawiają, że człowiek sam się uśmiecha. Wesołe, fikuśne, wakacyjne ...dł. 5 cm
kolczyki ZŁOTE MUSZELKI - 15 zł
Eleganckie z akcentami, które ja nazwałabym antycznymi. Mnie od razu skojarzyły się z Grecją. dł 6,5 cm

zestaw: kolczyki i zawieszka CZARNE ZŁOTO - 20 zł
Proste a eleganckie! Zawieszka w tym samym kształcie. Dł. 4,5 cm.

Mam jeszcze śliczne kolczyki bursztyn+turkusowe koraliki (moi faworyci
)- jak zdążyłam się zorientować chodząc po gdańskiej starówce bardzo modny zestaw. Niestety nie mogę na razie znaleźć zdjęcia więc gdyby ktoś był zainteresowany to dorobię.
I znowu turkus - nadal lansujemy ten kolor

kolczyki SŁONECZNE - 15 zł
Proste ale bardzo efektowne. Stylizacja na ludową wycinankę jak najbardziej na czasie.Bardzo lekkie. Polecam!
Średnica 5 cm

kolczyki TURKUSOWE KRYSZTAŁKI - 10 zł
Wesołe, ładnie będą wyglądały do białych rzeczy, zwłaszcza latem dł. 4 cm.

kolczyki ZIELONO MI - 15 zł
Takie kolczyki sprawiają, że człowiek sam się uśmiecha. Wesołe, fikuśne, wakacyjne ...dł. 5 cm
kolczyki ZŁOTE MUSZELKI - 15 zł
Eleganckie z akcentami, które ja nazwałabym antycznymi. Mnie od razu skojarzyły się z Grecją. dł 6,5 cm

zestaw: kolczyki i zawieszka CZARNE ZŁOTO - 20 zł
Proste a eleganckie! Zawieszka w tym samym kształcie. Dł. 4,5 cm.

Mam jeszcze śliczne kolczyki bursztyn+turkusowe koraliki (moi faworyci

Przy okazji :
SZUKAMY TRANSPORTU DLA SUKI (ok. 12-15 kg) na piątek z Krakowa do W-wy.
Może ktoś będzie podróżował na tej trasie albo zna osoby regularnie ni a jeżdżące.
SZUKAMY TRANSPORTU DLA SUKI (ok. 12-15 kg) na piątek z Krakowa do W-wy.
Może ktoś będzie podróżował na tej trasie albo zna osoby regularnie ni a jeżdżące.
Nie mam transportu.
Nie wiem tez, jak sie kupuje te kolczyki, moze po prostu tutaj zamowie. Raczej nie nosze kolczykow, ale moze zaczne
Prosze mi zarezerwowac 'brazowe kostki' i 'maly blekit'. Rozumiem ze placi sie na konto Fundacji?
Nie wiem tez, jak sie kupuje te kolczyki, moze po prostu tutaj zamowie. Raczej nie nosze kolczykow, ale moze zaczne

Prosze mi zarezerwowac 'brazowe kostki' i 'maly blekit'. Rozumiem ze placi sie na konto Fundacji?