Rozmnażalnie !!!

Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza

Awatar użytkownika
ogończyk
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Rozmnażalnie !!!

Post autor: ogończyk »

Kazimierz Ściesiński. "Ogar Polski. Gończy Polski" Wystarczy przyswoić sobie tą wiedzę i wiele rzeczy stanie się jaśniejszych i mniej szokujących. :) Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ogończyku, ale jak wiedza zawarta w tej książce ma się do tematu rozmnażalni ?
Awatar użytkownika
MartaK
Gadu-Gadu: 2322991

Post autor: MartaK »

jeśli masz na myśli chów wsobny, to ja dobrze wiem, że rasy były tworzone przez ten sposób...ale teraz to co innego. może i ogarów dużo nie ma, ale chyba nie trzeba kryć suki jej bratem?
hucuł

Post autor: hucuł »

Ja nie jestem aż takim pesymistą. Po pierwsze i na dziś najważniejsze uważam, że ogary nie są rasą modną. Raczej mało znaną. Wierzę, że niedobre doświadczenia forumowiczek, które widziały "hodowle" również "ogarowe" nie pozwalają na optymizm, ale ja nie widziałem, to mogę się trochę różnić. Po trzecie moim zdaniem mało jest dziś hodowców sprzedających ogary, czy gończe osobom obcym bez umowy. I mam nadzieję, że będzie jeszcze mniej.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Aktynowiec pisze:jeśli masz na myśli chów wsobny, to ja dobrze wiem, że rasy były tworzone przez ten sposób...ale teraz to co innego. może i ogarów dużo nie ma, ale chyba nie trzeba kryć suki jej bratem?
Pewnie nie trzeba (i teraz takie skojarzenia zdarzają się naprawdę bardzo sporadycznie)...tylko nie porównujmy hodowli do rozmnażalni, bo w rozmażalniach liczy się zysk, a nie zdrowy rozsądek.
Awatar użytkownika
MartaK
Gadu-Gadu: 2322991

Post autor: MartaK »

Ania W pisze: Pewnie nie trzeba (i teraz takie skojarzenia zdarzają się naprawdę bardzo sporadycznie)...tylko nie porównujmy hodowli do rozmnażalni, bo w rozmażalniach liczy się zysk, a nie zdrowy rozsądek.
tak, wiem ;) pytam siętlyko ogończyka czy o to mu chodzi z tą ksiązką.
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

Nie chcę znowu wsadzać palca między drzwi bo mi ostatnio przytrzasnęli.. ale jakiś czas temu była tu dyskusja o producentach i pseudohodowlach... i padały głosy, że wśród ogarów to się nie dzieje....Czy aby na pewno??MOże jest gorzej niż nam się wydaje?
A książkę przeczytam.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
rafkow
Gadu-Gadu: 34201
Kontakt:

Post autor: rafkow »

dorob62 pisze:Nie chcę znowu wsadzać palca między drzwi bo mi ostatnio przytrzasnęli..
Bo aby takie wkładanie przyniosło skutek, trzeba stopy użyć ;)
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

rafkow
Nie chce mi się.. bo jak wiesz żeby rozmawiać trzeba mieć partnera do rozmowy.. a jakoś nie widziałam.Więc odpuściłam. i nie mówię o naszym forum . (żeby było jasne).
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
rafkow
Gadu-Gadu: 34201
Kontakt:

Post autor: rafkow »

Zdaję sobie sprawę ;) Póki temat jest 'pretensjonalny' to żyje, a jak dochodzi do konkretów to umiera ;)
Ale to pewnie nie jest problem jednego forum a wielu istniejących w necie :|
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
ODPOWIEDZ