Karolina i charty polskie...

Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Re: Karolina i charty polskie...

Post autor: Aszemi »

Poczekaj na wystawy w plenerze i będzie lepiej :silacz:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Post autor: zybalowie »

A co to za siata na tym zgrabnym pysku? ;-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

w opisie Luny jest tylko..opis jej beznadziejnego zachowania
- no nic węszynosko, patrząc na to z drugiej strony masz olbrzymie pole do popisu, jak za jakiś czas przyjedziesz z taką doskonele przygotowaną, wylyzowaną Luną na wystawe to dopiero zrobicie wrażenie ;) :)
A co to za siata na tym zgrabnym pysku?
- to jest najnowszy anty-łapacz saren i zajęcy ;)

a tutaj pozowany Chrobry bez siaty na pysku;)
Obrazek
charty polskie...
Awatar użytkownika
Karolina

a tu dla zainteresowanych piękna fotorelacja z prób pracy smyczy chartów polskich z Wilczeńca, autor: Żaneta Zuda- Kozina :)

http://chartypolskie.hpu.pl/viewpage.php?page_id=23" onclick="window.open(this.href);return false;
charty polskie...
Awatar użytkownika
martaimicho

Post autor: martaimicho »

Dziękuję za linka :marzyc_2:
mąż mój,który chartów polskich nigdy nie widział zachwycił się tak samo jak ja....ogary to ja też mu pokazałam..psiara jestem :D rasy polskie rulezz :happy3:
nie miałam przyjemności widzieć białych chartów,Lupus Habenda :marzyc_2: łaa..to chłopak??Kasia jest słodka,Bura niesamowita,a Róża... :marzyc: matko wszystkie mi się niezmiernie podobają!!!
dzięki.
ogarami zachwycam się na każdym kroku w ogarkowie i u siebie w domu :D ,a charty weszły mi znowu w głowę dzięki Tobie:)
pozdrawiam ciepło
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Robią wrażenie :silacz:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
gryfna

Post autor: gryfna »

Dla mnie to najpiękniejsze charty na świecie! :)
Awatar użytkownika
Karolina

mąż mój,który chartów polskich nigdy nie widział zachwycił się tak samo jak ja....ogary to ja też mu pokazałam..psiara jestem rasy polskie rulezz
..no to teraz tylko czekać aż się u Was zacharci ;)
nie miałam przyjemności widzieć białych chartów,Lupus Habenda łaa..to chłopak??
Lupus do akurat ten bialy w czarnymi łatami, dropiaty obok niego biegnie suczka z francuskiej hodowli Atys-Ava d'Otchoa, która była do adopcji i znalazła wspaniały dom w Polsce :)

a takie czysto białe charty polskie to np.
Marcel Acalantis
Obrazek
Ictus Arcturus
Obrazek

Ikar Akacjana
Obrazek
ogarami zachwycam się na każdym kroku w ogarkowie i u siebie w domu ,a charty weszły mi znowu w głowę dzięki Tobie:)
pozdrawiam ciepło
- nooo..to strasznie mi miło! :mrgreen:
Dla mnie to najpiękniejsze charty na świecie!
- naprawde mamy kilka pięknych ras, tylko jeszcze strasznie dużo pracy przed nami.

Mam nadzieje, ze Weszynoska wspomoże rasy jakimis pięknymi szczenietami po Lunie ;)

tutaj filmik z polowania z chartami w Rosji, w roli glównej borzoje ale widać też charty krótkowłose oraz jakies goncze. Na filmie mozna zobaczyc charakterystyczny sposób polowania z chartami na wilka - 3 lub 4 charty na smyczy, jeździec, krótka pogoń chartów i złapanie wilka żywcem. Trzy charty na filmie kąsają wilka z różnych stron, przytrzymując go tak aby jeździec mógł sam skrępować wilka.....dużo bardziej wole charty w teorii.....

http://www.youtube.com/watch?v=qy6Pca3i ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
charty polskie...
Awatar użytkownika
Wigro

Post autor: Wigro »

Sorki ale ten filmik to ustawka,raczej prosta, wypuszczanie bidaka na charty a potem obrona aktora przed nimi. Oprawa jest stylowa, ktoś wywalił kasę.
Dobrze że chociaż aktora ratowali, bo są takie filmy że nie ratują, wilk raczej niemiecki rozszarpany, żałość.
Widziałem tylko raz filmik wyglądający na prawdziwy, z prawdziwym wilkiem, tundrą i prawdziwą pogonią, będę się starał znależć.
Borzoje są przepiękne, tylko nasz Chrobotek ma szansę z nimi pogadać eksterierowo bo one są białe i już a on jest Chart Polski. (to jest moje subiektywne zdanie z którym dzisiaj się zgadzam).
Jak się nazywa przepiękna maść Chrobotka ?
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
PS. Uprzejmie się uprasza o bloga Chrobotka, w końcu.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
Karolina

Sorki ale ten filmik to ustawka
- tak, tak to niestety widac, wzłaszcza jak jeden pan wchodzi w kadr, ogląda sie na kamerzystę i ucieka...no cóż profesjonalistami w dziedzinie kręcenia filmów to oni nie byli ;) filmik raczej propagandowy, podkreślający zamożność arystokracji rosyjskiej.Ale sam sposób polowania jak najbardziej autentyczny. Charty na smyczach przy koniach i charakterystyczne kąsanie wilka przez charty...no niestety tak to wyglądało.

A tu obraz, który już przytaczałam, polowanie na wilka w wydaniu polskim.Te same elementy, jeźdzcy, konie, smycze chartów i kąsanie wilka przez charty.
Obrazek
Widziałem tylko raz filmik wyglądający na prawdziwy, z prawdziwym wilkiem, tundrą i prawdziwą pogonią, będę się starał znależć.
- super by było! bardzo ciekawa jestem.
Jak się nazywa przepiękna maść Chrobotka ?
masć Chrobotka to nazywa się wilczasta. Jest to charakterystyczna maśc dla rasy, tylko charty polskie występują w takim umaszczeniu i moja ulubiona. Chrobry odziedziczył swą maśc w prostej linii po pradziadku. A tutaj troche genealogii ...

pradziadek Tierzaj Sybir
Obrazek

dziadek Jaźwiec Celerrimus
Obrazek

ojciec Ferdek Arcturus

Obrazek

i juz Chrobry...
Obrazek
charty polskie...
ODPOWIEDZ