Teraz Polska :)
Re: Teraz Polska :)
Nie wiem, co to jest to na środku na drugim zdjęciu... Zeskok skoczni? Czy to może widok na Wisłę w sensie miasta)?
Torfowisko pod Zieleńcem ("Topielisko")?
Zgadza się. Jacek zgadł.
Zdjęcie przedstawiało brzozę karłowatą. Jak podaje wikipedia są 3 stanowiska naturalne tej rośliny w Polsce: rezerwat Linje(
BasiaM), rezerwat (Torfowisko Doliny Izery)(
skogspokelse) i rezerwat Torfowisko pod Zieleńcem. Dla tego nie uważam tego za przegięcie. No chyba, że ktoś kawę słodzi.
Z Baltem i bobrami ma tyle wspólnego, że jeden ze strumieni wypływających z tego miejsca (być może ten poniżej) przepływa przez miejce narodzin Balta czyli Bobrownicką Posesję.

Zdjęcie przedstawiało brzozę karłowatą. Jak podaje wikipedia są 3 stanowiska naturalne tej rośliny w Polsce: rezerwat Linje(

Z Baltem i bobrami ma tyle wspólnego, że jeden ze strumieni wypływających z tego miejsca (być może ten poniżej) przepływa przez miejce narodzin Balta czyli Bobrownicką Posesję.
- Załączniki
-
- DSCN0458.jpg (98.92 KiB) Przejrzano 511 razy
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Korciło mnie, żeby dać coś w stylu tej brzozy, ale nie będę przeginał za pierwszym razem
Wystarczy nazwa miasta, w którym ten pan siedzi.

Wystarczy nazwa miasta, w którym ten pan siedzi.
- Załączniki
-
- DSCN0230_548x364.jpg (40.76 KiB) Przejrzano 463 razy
Może to będzie jakaś podpowiedź.
- Załączniki
-
- zdjecie.jpg_543x363.jpg (55.05 KiB) Przejrzano 368 razy
- ania N
- Gadu-Gadu: 0
Kalisz?
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Yes! Yes! Yes!
Chciałem trochę wypromować moje rodzinne miasto i pierwsze, co mi przyszło na myśl, to chude, nieproporcjonalne szkaradztwo siedzące pośrodku wielkiej granitowej płyty w pobliżu mojego dawnego ogólniaka, oddające rzekomo postać Adama Asnyka (myślałem, że po 20 latach będę miał do tego pomnika większy sentyment, ale jednak nadal uważam, że jest szkaradny).
To drugie zdjęcie, to z obchodów 1850-lecia miasta - rzymscy legioniści maszerujący "Bursztynowym Szlakiem"
Chciałem trochę wypromować moje rodzinne miasto i pierwsze, co mi przyszło na myśl, to chude, nieproporcjonalne szkaradztwo siedzące pośrodku wielkiej granitowej płyty w pobliżu mojego dawnego ogólniaka, oddające rzekomo postać Adama Asnyka (myślałem, że po 20 latach będę miał do tego pomnika większy sentyment, ale jednak nadal uważam, że jest szkaradny).
To drugie zdjęcie, to z obchodów 1850-lecia miasta - rzymscy legioniści maszerujący "Bursztynowym Szlakiem"

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Dla mnie Kalisz, to "grześki", "big star" i zupki w proszku 

A dla mnie niezapomniane pianina Calisia i oczywiście- Kaliniec i ,,Noce i dnie"