Entropia - dyskusja

Awatar użytkownika
Leszek
Gadu-Gadu: 0

Re: Entropium- temat przereklamowany!!! co jeszcze boli ogara???

Post autor: Leszek »

gryfna pisze:No ja wiem, że to może nieładnie, ale.... nie mogłam się powstrzymać :cwaniak:

"no sorry,ale te psy które przedstawiliście,to albo psy myśliwskie,gończe,albo owczarki.
Jak ktoś nie wie,to informuję,że psy myśliwskie potrzebują się wybiegac,taki dwu godzinny spacer po lesie będzie o.k.....tylko ciekawe kto ma na to warunki i czas.
Za to owczarki w naszym klimacie się męczą,bo im za gorąco,jedynie w górach są w stanie normalnie funkcjonować.
I to tyle na temat,kupcie psa znad Wisły..." ania

:shock: :D :D :D :twisted:
Odpowiedziałem na ten wpis,............ ale nie zamieścili :zly3:
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
gryfna

Post autor: gryfna »

Leszek, wyluzuj :)
Autorka tego postu bezlitośnie obnażyła swój własny iloraz.... 8-)
Awatar użytkownika
Leszek

Post autor: Leszek »

gryfna pisze:Leszek, wyluzuj :)
Autorka tego postu bezlitośnie obnażyła swój własny iloraz.... 8-)
Wiem, ale nie wytrzymałem i odpisałem bezpośrednio do niej, ale nie dali.
Generalnie tych stereotypów jest dużo, ale z drugiej strony nie każdy musi się znać i lubić psy, ale powinien skorzystać że swoich szarych komórek. :niewka:
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Awatar użytkownika
endo

Post autor: endo »

Korzystać z szarych komórek może tylko ten, kto je posiada :gleba:
Obrazek
hucuł

Post autor: hucuł »

Muszę przyznać, że ani mnie nie dziwi, ani nie oburza fragment artykułu dotyczący chorób oczu w rasie OP. No, nie jest to reklama /a mam szczeniaki do sprzedania/, widziałem jednak kilka psiaków z entropium i dwurzędowością. Nie widziałem natomiast dorosłego, zdrowego osobnika ważącego 20 kg. :niewka: Czy ktoś widział, lub ma? A jeśli nie, to dlaczego nie oburzamy się właśnie w tym kontekście? Bo to jest akurat ewidentna bzdura.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

hucuł pisze:Nie widziałem natomiast dorosłego, zdrowego osobnika ważącego 20 kg.
Wzrost: 55-65 cm. Waga: 20-32 kg

Przynajmniej jeden taki jest na forum ;) niektórzy widzieli go na żywo, a większość na fotkach
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
hucuł

Aniu!
Jedna jaskólka wiosny nie czymi :mysl_1: Psów ze zdrowymi oczami jest jednak sporo więcej i z chorymi też. Co to za jaskółka 20 kg. ? Tyle waży moja malutka suczka GP.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

20 to chyba żaden ale w artykule podano wagę 20-32kg.
No, Balcik waży poniżej 30kg :jezyk_3:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Gdyby ktos pytal, to Kontrabas wazy +/- 30 :jezyk: ;)
Te widelki od 20 wziely sie pewnie z potraktowania obu plci ogara razem w jeden worek.
wg wzorca: masa suki 20-26 kg, psa 25-32 kg. Wzrost suki 55-60 cm, psa 56-65 cm.

Mysle, ze w tym opisie na WP to zdanie: 'Niestety, te piękne psy, kiedyś bardzo zdrowe, obecnie trapi szereg chorób, skrzętnie ukrywanych przez wielu hodowców ' mocno i slusznie oburza wlascicieli i hodowcow ogara. Bo to brzmi paskudnie, a szeroko mija sie z prawda.

Ja popelnilam krotkiego maila na adres portalu. Mialam ochote na '3 slowa do ksiedza prowadzacego' ale ostatecznie wytknelam po prostu autorowi robienie rasie i hodowcom zlej opinii wsrod czytelnikow, co sie nie godzi powaznemu portalowi.
Obrazek
hucuł

Balcik, jako jeden z nielicznych akurat mieści się we wzorcu :piwko: Ale pytałem o 20 kg. ogary, a on ma faktycznie poniżej 30 /i pewnie trzeba dodać, że nie zawsze/. Licząc "z dołu" + 50 % w stosunku do 20 kg. Wygląda na to, że OP w tej wadze nie ma i tylko to warto oprotestować w cytowanym artykule. reszta jest niestety smutną, ale prawdą. I nie ma co się obrażać na fakty, tylko starać się coś zrobić nie z artykułem, tylko z OP :dawaj: Na szczęście gołym okiem widać, że dla wielu oko zaczyna być ważniejsze od ucha. :zgoda:
Irie :
"Mysle, ze w tym opisie na WP to zdanie: 'Niestety, te piękne psy, kiedyś bardzo zdrowe, obecnie trapi szereg chorób, skrzętnie ukrywanych przez wielu hodowców ' mocno i slusznie oburza wlascicieli i hodowcow ogara. Bo to brzmi paskudnie, a szeroko mija sie z prawda. "Zgadzam się, że paskudnie brzmi, ale z prawdą nie zawsze się mija niestety. Wystarczy prześledzić choćby wpisy w tym wątku. Bądźmy realistami i nazywijmy rzeczy po imieniu!
ODPOWIEDZ