Księga imion
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
Re: Księga imion
Dopisałam:)I kilka innych też:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Ło matulu.. lecę poprawić.. zaćmienie:)
Chyba trzeba będzie zrobić lekki porządek, bo tak dopisuję i dopisuję....I niektóre nie pasują jednak.. Bo jak wołać Zagryź za psem na ulicy?????
Poprzeglądajcie i napiszcie KTÓRE NA PEWNO NIE!!
Chyba trzeba będzie zrobić lekki porządek, bo tak dopisuję i dopisuję....I niektóre nie pasują jednak.. Bo jak wołać Zagryź za psem na ulicy?????
Poprzeglądajcie i napiszcie KTÓRE NA PEWNO NIE!!
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Nie tylkobea100 pisze:Czy tylko my dwie mamy tu zabawę?

Nic nie poradzę że mi zwykle głupoty do głowy przychodzą

No to staropolsko literka Ś
Śpiewak
Ścinaj
Śmierny (skromny)
Świercz (świerszcz)
Śmiały
Świt
Świeboda (wolność)
Świostka (szwagierka)
Śpiewka
Śniada
Śmiara (pokora)
Śpiża
Ślizgawica
Świekra (teściowa)
Śmiała
i inne historyczne: Słonka, Dolot, Rozbój, Chwytaj, Goniec, Bębenek, Dzwonek, Trud, Trwoga, Sława, Zew, Puszcza, Puszczyk, Pogoń, Dyszkant, Bekas, Głos czy Pogłos...
Dorob- ja bym nic nie wykreślała- w końcu to stare i historyczne imiona- ogarze dziedzictwo- niech tu zostaną- a jak ktoś nie chce, to nie musi tak nazwać (czy nazywać) ogarka prawda?
Ja bym wolała u ogara usłyszeć stareńkie ale swojskie imię Cymbał czy Cnota - niż cudze Sonia czy Robin
Wg mnie- od lat wielu pięknie nazywa swoje mioty MagdaM (te Dusiołki czy Czarownice czy Chmurki...
)
My za to możemy jeszcze wprowadzić język rosyjski, ukraiński czy białoruski (lub rusycyzmy) np Misza (ros. niedźwiedź) czy Umny (mądry)...warto podumać!
Śpiewak
Ścinaj
Śmierny (skromny)
Świercz (świerszcz)
Śmiały
Świt
Świeboda (wolność)
Świostka (szwagierka)
Śpiewka
Śniada
Śmiara (pokora)
Śpiża
Ślizgawica
Świekra (teściowa)

Śmiała
i inne historyczne: Słonka, Dolot, Rozbój, Chwytaj, Goniec, Bębenek, Dzwonek, Trud, Trwoga, Sława, Zew, Puszcza, Puszczyk, Pogoń, Dyszkant, Bekas, Głos czy Pogłos...
Dorob- ja bym nic nie wykreślała- w końcu to stare i historyczne imiona- ogarze dziedzictwo- niech tu zostaną- a jak ktoś nie chce, to nie musi tak nazwać (czy nazywać) ogarka prawda?
Ja bym wolała u ogara usłyszeć stareńkie ale swojskie imię Cymbał czy Cnota - niż cudze Sonia czy Robin

My za to możemy jeszcze wprowadzić język rosyjski, ukraiński czy białoruski (lub rusycyzmy) np Misza (ros. niedźwiedź) czy Umny (mądry)...warto podumać!
a jest :
Rabuś
Rasta
Rebelia
Rusłan
Rosła
Rusałka
Raptus
Ruczaj
Roszada
Rakus
Rapier
Rada (w znaczeniu zadowolona..)
kurczę czy ja aby nie przeginam z tymi imionami niektórymi ?
Rabuś
Rasta
Rebelia
Rusłan
Rosła
Rusałka
Raptus
Ruczaj
Roszada
Rakus
Rapier
Rada (w znaczeniu zadowolona..)
kurczę czy ja aby nie przeginam z tymi imionami niektórymi ?

Ogar - pies z duszą ... http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Asiun
- Gadu-Gadu: 4129240
Piękne... Szczególnie ta Rusałka mi się podobanika pisze:Rosła
Rusałka
Raptus
Ruczaj

a to dziękuję fajnie że sie podobają
a ja się zastanawiałam właśnie czy to nie przesada wołać "rusałka" na psa

Ogar - pies z duszą ... http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
powinna byc też jakaś polująca BALLADYNA
SWITEZIANKA, SNIARDWY 

Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...