Co do ograniczenia szelek, to się zwyczajnie boję, że z obroży się uwolni. Normalnie jak nosi to ma za luźną, żeby go na niej prowadzić, a jak zciaśnię o jedno oczko, to mi się wydaje, że znowu za ciasno ma

To kup zaciskową obrożę.wszoleczek pisze:...Co do ograniczenia szelek, to się zwyczajnie boję, że z obroży się uwolni. Normalnie jak nosi to ma za luźną, żeby go na niej prowadzić, a jak zciaśnię o jedno oczko, to mi się wydaje, że znowu za ciasno ma
A jak na obroży pociągniesz go smyczą to robi sobie krzywdę ?wszoleczek pisze:Ale tak żeby zamiast szelek to na obroży go prowadzić? Jak go na obroży pociągnie się na lince to nie zrobi sobie krzywdy?Tylko nie piszę tu o jakimś ciągnięciu, tylko tak, że pies się w powietrzu obraca
A ta moja obroża ze zdjęcia by przeszłaBasiaM pisze:My wystawiamy psa na drobnej, zaciskowej obroży łańcuszkowej. Z ringówki raz mi się wysunął i nie chce, żeby się powtórzyło
Jeśli to nie jest kolczatka to myślę, że może być.wszoleczek pisze:A ta moja obroża ze zdjęcia by przeszła