Mozart

Awatar użytkownika
Chaszczy
Gadu-Gadu: 0

Re: Dzień dobry, to znowu ja :-)

Post autor: Chaszczy »

zybalowie pisze:Bez końca, upierdliwie i nieustannie ćwiczymy wracanie na komendę... oooo, ile się czasem trzeba nagadać. Ile nacmokać, naklepać po udach, nazachwycać teatralnie, żeby pies zechciał nas zaszczycić swoją obecnością ;P
To nic. Dojdzie do wieku młodzieńczego i sam teatralnie będzie się odwracał na cmokanie, wołanie, klepanie po udach i szedł swoją drogą. A następnego dnia bez mrugnięcia przychodzi na każde zawołanie.
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
bea100

Re: Mozart - Dzień dobry, to znowu ja ;-)

Post autor: bea100 »

Dawno mnie tu nie było- nadrobiłam, pooglądałam- chłopczyk fajnie Wam rośnie i wyrasta :silacz:
Awatar użytkownika
zybalowie

Post autor: zybalowie »

Chaszczy pisze: To nic. Dojdzie do wieku młodzieńczego i sam teatralnie będzie się odwracał na cmokanie, wołanie, klepanie po udach i szedł swoją drogą. A następnego dnia bez mrugnięcia przychodzi na każde zawołanie.
Dziękujemy za słowa pocieszenia :D
A poważnie mówiąc, to już tak potrafi. Dzisiaj był wzorowy, a wczoraj - o miej litość Panie...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

Post autor: Jotka »

zybalowie pisze:
Młody ostatnio pochłania jak średniej wielkości krowa - zjada już spokojnie pół kilo karmy dziennie, co wcale nie zmienia mu sylwetki - jak był smukły, tak i jest.
Mozartuchna smukły, jak lisek, fakt! Ale jaki wielki!! Po Korku nie widzę tych zmian, a po Mozarcie od razu, normalka ;) . A propos żarcia i picia, zastanawiałam się ostatnio, dlaczego Korek zaczął znacznie mniej pić i doszlam do wniosku, że to z powodu tej bardziej białkowej, a mniej popiołowej karmy.

Jakie słońce śliczne mieliście, u nas ani widu, ani słychu i fotek nie strzelam, bo marne wychodzą :placzek: .
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zybalowie

Jotka pisze:Ale jaki wielki!! Po Korku nie widzę tych zmian, a po Mozarcie od razu, normalka ;)
Jasne, że normalka. Ja patrzę na zdjęcia Korka i myślę sobie, że kawał chłopa, a po moim psie zmian nie widzę :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Oj jak dawno Was nie odwiedzałam :o A ile nowości - nie ukrywam, że pocieszających, bo ostatnimi czasy i Calvados pokazuje ostentacyjnie jak wygląda jego poważanie dla nas :gleba:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

EiMI pisze:Oj jak dawno Was nie odwiedzałam :o A ile nowości - nie ukrywam, że pocieszających, bo ostatnimi czasy i Calvados pokazuje ostentacyjnie jak wygląda jego poważanie dla nas :gleba:
Hm... ja chyba dopiero jeżdżąc w gości zauważyłam, że zaczęłam powoli acz systematycznie rozpuszczać swojego psa. A jak jesteś u kogoś, to chcesz, żeby pies był cywilizowany. Więc zaczyna się: wąchanie na stole "Nie wolno!", wchodzenie do salonu: "Nie wolno!", wybieranie z kubła na śmieci: "Nie wolno!", skakanie na ludzi: "nie wolno!", wykradanie jedzenia z ręki z doskoku: "nie wolno!". I okazuje się, że systematyczne "nie wolno" daje efekty, więc ostatnio powtarzam ten zakaz tak często, że postronny obserwator mógłby stwierdzić, że psu nic nie wolno ;)

Poziom buntu mojego psa wzrasta wprost proporcjonalnie do wielkości jajek :jezyk: Trzeba to przetrzymać, wiedziałam, że prędzej czy później taki piękny czas nadejdzie :)
Tym bardziej, że zdecydowałam się na psa.

_____

Dzisiaj mieliśmy gościa:
Załączniki
dobrypies.jpg
dobrypies.jpg (287.5 KiB) Przejrzano 589 razy
nierusz.jpg
nierusz.jpg (246.09 KiB) Przejrzano 589 razy
nuuda.jpg
nuuda.jpg (343.5 KiB) Przejrzano 591 razy
osochodzi.jpg
osochodzi.jpg (242.42 KiB) Przejrzano 594 razy
pauler3.jpg
pauler3.jpg (248.96 KiB) Przejrzano 591 razy
poddajesie.jpg
poddajesie.jpg (231 KiB) Przejrzano 588 razy
poddajesie (2).jpg
poddajesie (2).jpg (258.13 KiB) Przejrzano 587 razy
razem1.jpg
razem1.jpg (250.47 KiB) Przejrzano 584 razy
razem3.jpg
razem3.jpg (253.9 KiB) Przejrzano 585 razy
razem4.jpg
razem4.jpg (277.06 KiB) Przejrzano 579 razy
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

Post autor: Jotka »

Para moich faworytów :happy3: . Czyli Młody i Młoda w duecie. Te miny! :gleba:
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zybalowie

A to jest, proszę miłych państwa, portret Mozarta wykonany ręką mojej siostrzenicy ;-)

To z tyłu, po drugiej stronie smyczy to jednak nie ja z rozwianym włosem, ciągnięta przez psa, ale "ośmiornica na spacerze". :mrgreen:

Proszę nie zadawać zbędnych pytań. Nie znam na nie odpowiedzi :gleba:
Załączniki
mozart by pauler.jpg
mozart by pauler.jpg (187.18 KiB) Przejrzano 481 razy
Ostatnio zmieniony czwartek 13 sty 2011, 08:57 przez zybalowie, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

:)
Obrazek
ODPOWIEDZ