Balt

Awatar użytkownika
BasiaM

Re: Balt

Post autor: BasiaM »

:gleba:
Czekamy z niecierpliwością na ciąg dalszy :happy3:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Ciąg dalszy strasznych przygód patyka.
Załączniki
I co mały...
I co mały...
Obraz 288.jpg (83.56 KiB) Przejrzano 470 razy
Obraz 290.jpg
Obraz 290.jpg (81.19 KiB) Przejrzano 471 razy
Obraz 292.jpg
Obraz 292.jpg (78.91 KiB) Przejrzano 469 razy
Obraz 296.jpg
Obraz 296.jpg (107.73 KiB) Przejrzano 470 razy
...wymiękłeś...
...wymiękłeś...
Obraz 321.jpg (91.61 KiB) Przejrzano 470 razy
...no nie, on znowu zaczyna...
...no nie, on znowu zaczyna...
Obraz 351.jpg (104.9 KiB) Przejrzano 468 razy
Obraz 357.jpg
Obraz 357.jpg (103.19 KiB) Przejrzano 468 razy
Obraz 361.jpg
Obraz 361.jpg (104.82 KiB) Przejrzano 468 razy
...dorwał mnie...
...dorwał mnie...
Obraz 376.jpg (91.78 KiB) Przejrzano 467 razy
...ale się wyrwałem. Epilog być powinien...
...ale się wyrwałem. Epilog być powinien...
Obraz 391.jpg (70.15 KiB) Przejrzano 464 razy
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Po poważnym zaśmieceniu serwera umieszczanymi ostatnio wpisami i zdjęciami postanowiłem przyznać sobie prawo zapadnięcia w blogowy sen zimowy :hi_1:
Jednakowoż, azaliż ktoś będzie po tym wszystkim dalej twierdził, że Balt ino potrafi robić poważne(głupie) miny a nie potrafi biegać a nawet latać (co prawda nisko, ale zawszeć) ten trąba :psiako: :piwko:
Załączniki
Fiku, miku tyle krzyku i już po patyku...
Fiku, miku tyle krzyku i już po patyku...
Obraz 418.jpg (74 KiB) Przejrzano 450 razy
...no dobra, dam ci kawałek....
...no dobra, dam ci kawałek....
Obraz 423.jpg (81.38 KiB) Przejrzano 450 razy
... te swoje smaczki to możecie... dać temu drugiemu. Wolę od jego Pana, ma pewnie lepsze.
... te swoje smaczki to możecie... dać temu drugiemu. Wolę od jego Pana, ma pewnie lepsze.
Obraz 336.jpg (91.65 KiB) Przejrzano 449 razy
Oczywiście jak się robi słodkie miny...
Oczywiście jak się robi słodkie miny...
Obraz 087.jpg (100.59 KiB) Przejrzano 451 razy
...w oczekiwaniu na przydział czochrania nie zapomniałem.<br />A kiedy bajka znów zamieszka zawsze możemy się ze snu zbudzić.
...w oczekiwaniu na przydział czochrania nie zapomniałem.
A kiedy bajka znów zamieszka zawsze możemy się ze snu zbudzić.
Obraz 025.jpg (104.18 KiB) Przejrzano 451 razy
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Po poważnym zaśmieceniu serwera umieszczanymi ostatnio wpisami i zdjęciami postanowiłem przyznać sobie prawo zapadnięcia w blogowy sen zimowy :hi_1:
Musisz się skonsultować z moderatorem :mysl_1:

Jednakowoż, azaliż ktoś będzie po tym wszystkim dalej twierdził, że Balt ino potrafi robić poważne(głupie) miny a nie potrafi biegać a nawet latać (co prawda nisko, ale zawszeć)
Co prawda na fotkach z rzadka :mrgreen: ,ale warto pooglądać choćby dla tych oczu :happy3:
.ale się wyrwałem. Epilog być powinien...
:)

Macie szcześliwego ogara ! Pozdrawiamy!
Awatar użytkownika
ZbyszekC

W czasie spaceru w Trzech Króli Balt wypatrzył jakieś rzadko widywane zwierzę. Tak jakoś szybko przeleciało, że nie zdążyłem dobrze fotnąć i musicie uwierzyć na słowo. Na pierwszym zdjęciu przy pochyłym drzewie powinno być. Nie da się ukryć. Zapach świerzego śladu bardzo ogara zainteresował. Chodzi o zająca. Młodszym forumowiczom przypomnę. Kiedyś taki gryzoń powszechnie występował na obszarze całego kraju. :niewka: Miejscami uważany za szkodnika. Chociaż smaczny. :sekret: Zwłaszcza w postaci pasztetu.
Wczoraj wybraliśmy się na szybki spacer bez aparatu. Balt spotkał zaprzyjaźnione: bokserkę i bigla.
Bawiły się na łące i nagle widzę mogą być problemy. :strach_2: Parę kroków od nich porwał się szarak i jak to szarak w długą. Od 5-6lat nie widziałem czegoś takiego w tym miejscu. Psy go nie widziały więc wabimy ich do siebie. Tamte przyszły. Balt coś jednak zwietrzył. :niewka: Zaczął zataczać koła i podśpiewywać. Nagle upewnił się co do kierunku, zagrał i poszedł jak po sznurku. Cały czas było go słychać. Ja oczywiście za nim pod górę. Na resztkach płuc doleciałem do lasu. A ten głupi cały czas gra. Oczywiście na skraju lasu jest masę śladów: ludzkich, psich, lisich, sarnich i innych więc trop zgubił. Ale obkłada(czy jak to się nazywa) las, cały czas sprawdzając czy za nim nadążam. O zająca jestem spokojny ale boję się żeby sarny nie ruszył bo całkiem pójdzie. A jest ich tam sporo. Po chwili jednak przyszedł i dał się przypiąć czym mnie całkiem zaskoczył. :happy3:
Nigdy więcej ogara z linii łowców. Ja chcę porządnego kanapowca :jezyk_3:
Załączniki
Co to tak migło....
Co to tak migło....
Obraz 004.jpg (84.81 KiB) Przejrzano 353 razy
...i tak fajnie pachnie.
...i tak fajnie pachnie.
Obraz 006.jpg (59.58 KiB) Przejrzano 352 razy
Czy wasze psy też tak bezczelnie asystują przy konsupcji indyka.
Czy wasze psy też tak bezczelnie asystują przy konsupcji indyka.
Obraz 038.jpg (84.17 KiB) Przejrzano 352 razy
Obraz 040.jpg
Obraz 040.jpg (100.93 KiB) Przejrzano 353 razy
Jak zwykle jakieś zwierzę powinno być. Jest to przykład przewagi inteligencji na siłą. Zdjęcia tego bażanta już kiedyś prezentowałem. Ma chorą nogę, nie może otworzyć pazurków. Wszystko wskazuję, że przetrwa trzecią zimę w takim stanie. W cieplejszym czasie go nie widać. Gdy przychodzi trudny czas przenosi się pod bloki. Początkowo obżerał gołębie. Obecnie może przebierać w smakołykach. Gdy zdrowsze giną on jest skazany na sukces reprodukcyjny bo do swojego stołu zaprasza parę kur.
Jak zwykle jakieś zwierzę powinno być. Jest to przykład przewagi inteligencji na siłą. Zdjęcia tego bażanta już kiedyś prezentowałem. Ma chorą nogę, nie może otworzyć pazurków. Wszystko wskazuję, że przetrwa trzecią zimę w takim stanie. W cieplejszym czasie go nie widać. Gdy przychodzi trudny czas przenosi się pod bloki. Początkowo obżerał gołębie. Obecnie może przebierać w smakołykach. Gdy zdrowsze giną on jest skazany na sukces reprodukcyjny bo do swojego stołu zaprasza parę kur.
Obraz 036.jpg (130.1 KiB) Przejrzano 356 razy
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

ZbyszekC pisze:W czasie spaceru w Trzech Króli Balt wypatrzył jakieś rzadko widywane zwierzę . . . Chodzi o zająca.
Rzadko widywane :strach_2: :mysl_1:
Zbyszku .... przyjedź do nas. My z domu nie musimy wychodzić. Co najwyżej na balkon :gleba:
Dziki, zające .... do wyboru do koloru :wow_3:
Tak na prawdę pod naszym oknem mieszkają dwa zające. Za blokiem kolejnych kilka sztuk.
Sarny chodzą po ścieżkach przy osiedlu a dziki ... no cóż ... codziennie są pod naszym balkonem i na całym osiedlu.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 sty 2011, 08:21 przez BasiaM, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jacek74
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Jacek74 »

ZbyszekC pisze: Chodzi o zająca. Młodszym forumowiczom przypomnę. Kiedyś taki gryzoń powszechnie występował na obszarze całego kraju.
Według Wikipedii zające straciły status gryzoni (sprawdziłem, bo mnie to zainteresowało) :)
A tak poważnie - to jak sobie Balt załatwił takie futro na zimę? Kapitalna sierść.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Maturę załatwiłem sobie jeszcze za Gierka to i sporo w naukach przyrodniczych mogło przez ten czas się zmienić. Narew przestała wpadać do Bugu to i zające mogły przestać być gryzoniami. Nauka radziecka zna nie takie przypadki. Ale Radia Erewań już nie odbieram to o zmianach nie mam pojęcia. :placzek:
Co do futra. Jego Pani przywiozła kożuch ze Szczawnicy a Balt futro ze Szczytnej :D . Tyle, że Balt nie płacił a dostał w spadku po Axanie i Idolu. :happy3: I nosi takie całym rokiem. Szkoda, że nie wszystkim sędzią się podoba. Ale nic to. Ważne co ja myślę. :piwko:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

BasiaM pisze:
ZbyszekC pisze:W czasie spaceru w Trzech Króli Balt wypatrzył jakieś rzadko widywane zwierzę . . . Chodzi o zająca.
Rzadko widywane :strach_2: :mysl_1:
Zbyszku .... przyjedź do nas. My z domu nie musimy wychodzić. Co najwyżej na balkon :gleba:
Dziki, zające .... do wyboru do koloru :wow_3:
Tak na prawdę pod naszym oknem mieszkają dwa zające. Za blokiem kolejnych kilka sztuk.
Sarny chodzą po ścieżkach przy osiedlu a dziki ... no cóż ... codziennie są pod naszym balkonem i na całym osiedlu.
A to zające czy dzikie króliki?
Bo te ostatnie to faktycznie w wielu miejscach występują w ilościach hurtowych (kiedyś oglądałam program jak to się rozgościły na jednym z cmentarzy,,,i to nawet nie wiem czy nie na Śląsku ;) )

Ja też się ostatnio dowiedziałam, że króliki i zające to nie gryzonie...to zajęczaki :silacz:
ZbyszekC pisze:Nigdy więcej ogara z linii łowców. Ja chcę porządnego kanapowca
No to jak nic następny będzie cavalierek :jezyk:
Awatar użytkownika
dor

Post autor: dor »

Ania W pisze: A to zające czy dzikie króliki?
Bo te ostatnie to faktycznie w wielu miejscach występują w ilościach hurtowych (kiedyś oglądałam program jak to się rozgościły na jednym z cmentarzy,,,i to nawet nie wiem czy nie na Śląsku ;) )
W Toruniu to było, czyli raczej Zbyszka okolice :)
ODPOWIEDZ