Korek całkiem Liliowy ;)
Re: Korek całkiem Liliowy ;)
Ja miałam owczarka i naprawdę, nie wiem, czy coś mnie może zdziwić... Ach tak, miałam też białego kota... Po ostatnim psie zostawały takie kłaczory, że można było w reku zbijać klębuszki i podrzucać dla zabawy. Jak suka była czesana, to nieraz i pół wiadra ubitej sierści z niej schodziło. Owczarek długowłosy, tia...
Mozart ma już linienie za sobą. Przeszło niezauważone.
Jak piszecie o tym RCJ, to zaczynam się zastanawiać, czy nie nazbyt pochopnie zmieniłam karmę... ale... hm... RC nam nie służył, to prawda i chyba nie powinnam filozofować. Każdy pies jest w końcu inny.
Mozart ma już linienie za sobą. Przeszło niezauważone.
Jak piszecie o tym RCJ, to zaczynam się zastanawiać, czy nie nazbyt pochopnie zmieniłam karmę... ale... hm... RC nam nie służył, to prawda i chyba nie powinnam filozofować. Każdy pies jest w końcu inny.
Korek tracił kudły bardzo nieznacznie (początkowo wydawało mi się, że to może ma związek z karmą) i dosłownie kilka dni tylko. Wiem, to przygrywka przed wiosną... Ale cóż, wśród moich poprzednich psów był wielorasowy owczarek niby-węgierski: się działo. Wiem, czym to pachnie.
W moim domu są jednak dziwne zawirowania z szybów wentylacyjnych chyba - mogę codziennie odkurzać, a i tak zbierają się koty... No to razem z kotami będę odkurzać te psie kłębki
.
Co do Royala Juniora nie mam stuprocentowego przekonania, chociaż mam wrażenie, że się psiun jednak przestawił i lepiej trawi. W każdym razie - już się nie dławi i nie charcze, znaczy - jest pewien sukces
.
Za to, małpiszon jeden, nagle nabrał zwyczaju budzić się w nocy. Wczoraj wykonał ten numer po raz pierwszy, od tej pamiętnej nocy, kiedy dotarliśmy do domu z Poznania. Jednak dzień był dla niego pełen wrażeń: rano śniadanko, a potem już post, bo czekały nas rozmaite wojaże; pies zjadł zatem późną kolację. Nie dziwiłam się, że zerwał się koło szóstej i bardzo grzecznie poprosił o wyjście. Niechętnie, bo niechętnie, ale wyszłam.
Tymczasem dziś to samo! Po piątej zaczęło się włóczenie po pokoju i wymowne przytulanie łba do paninej piersi
. No nie, bratku, nie z nami te numery. Odwróciłam się na drugi bok, pies zrezygnowany uprzejmie poszedł w kimono
.
W moim domu są jednak dziwne zawirowania z szybów wentylacyjnych chyba - mogę codziennie odkurzać, a i tak zbierają się koty... No to razem z kotami będę odkurzać te psie kłębki

Co do Royala Juniora nie mam stuprocentowego przekonania, chociaż mam wrażenie, że się psiun jednak przestawił i lepiej trawi. W każdym razie - już się nie dławi i nie charcze, znaczy - jest pewien sukces

Za to, małpiszon jeden, nagle nabrał zwyczaju budzić się w nocy. Wczoraj wykonał ten numer po raz pierwszy, od tej pamiętnej nocy, kiedy dotarliśmy do domu z Poznania. Jednak dzień był dla niego pełen wrażeń: rano śniadanko, a potem już post, bo czekały nas rozmaite wojaże; pies zjadł zatem późną kolację. Nie dziwiłam się, że zerwał się koło szóstej i bardzo grzecznie poprosił o wyjście. Niechętnie, bo niechętnie, ale wyszłam.
Tymczasem dziś to samo! Po piątej zaczęło się włóczenie po pokoju i wymowne przytulanie łba do paninej piersi

Korek
viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;

Oj ty Pańcio niedobra,Jotka pisze:... No nie, bratku, nie z nami te numery. Odwróciłam się na drugi bok, pies zrezygnowany uprzejmie poszedł w kimono.

Zamiast zwlec się z łóżka i wyjść na wczesnoporanny spacer z pupilem ukochanym to się odwraca i chrapie

Pfffff.... ja też tak robiłamBasiaM pisze: Oj ty Pańcio niedobra,![]()
![]()
![]()
![]()
Zamiast zwlec się z łóżka i wyjść na wczesnoporanny spacer z pupilem ukochanym to się odwraca i chrapie![]()
![]()
![]()
![]()

Solidaryzuję się z koleżanką.
Oczywista oczywistość
.
Dziś już bardzo skromny, nocny kryzysik - zlazł z wyra, rozprostował wszystkie cztery łapy i nawet nie próbował nęcącego miziania pani: obserwowałam go spod oka, bowiem sen mam nader lekki, wytrenowany przez trzykrotne survivale z dziećmi.
Podszedł cichutko, spojrzał z beznadziejnym smutkiem, a następnie poczłapał z powrotem i zasnął. Wszystko o tej tradycyjnej piątej, niech go szlag
.

Dziś już bardzo skromny, nocny kryzysik - zlazł z wyra, rozprostował wszystkie cztery łapy i nawet nie próbował nęcącego miziania pani: obserwowałam go spod oka, bowiem sen mam nader lekki, wytrenowany przez trzykrotne survivale z dziećmi.
Podszedł cichutko, spojrzał z beznadziejnym smutkiem, a następnie poczłapał z powrotem i zasnął. Wszystko o tej tradycyjnej piątej, niech go szlag

Korek

Poranek psa

Weeź, przestań, ile można tak pstrykać człowiekowi nad uchem!...

Weeź, przestań, ile można tak pstrykać człowiekowi nad uchem!...

Korek

Uwielbiam taką podłożona pod pysk łapkę.
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Trzeba przyznać że Ogary wdzięcznie się układają do snu 

Chciałam się pochwalićJotka pisze: Narzekałam na tego RC Juniora, a tymczasem - muszę to w końcu wyznać - pies ma genialną wprost sierść, ... Chyba jednak karma też działa. No, proszę państwa, sam jedwab i kaszmir!

Śliczny poranny Korek !!!

Bardzo wdzięcznie się układają i jakoś tak kompatybilnie
. Niby duży pies, a składa się, jak klocki Lego, owija, skręca i wygląda, jak mały jamniczek
.
Łapka też mnie wzrusza, a że Korek często ją sobie tak podkłada, raz chciałam uwiecznić.
@ EiMI: hy, hy, dobra nasza! To znaczy, że nie mam omamów? Bo już myślałam, że może coś ze mną nie halo i naprawdę sfiksowałam na punkcie psa
. Ale mam niezbite wrażenie, że sierść się poprawiła, w sensie tego tam połysku, miękkości etc.
Po paru dniach przerwy zaczął linieć na całego
. Za to zrobił się fenomenalnie wprost grzeczny... Coś za coś
.

Łapka też mnie wzrusza, a że Korek często ją sobie tak podkłada, raz chciałam uwiecznić.
@ EiMI: hy, hy, dobra nasza! To znaczy, że nie mam omamów? Bo już myślałam, że może coś ze mną nie halo i naprawdę sfiksowałam na punkcie psa

Po paru dniach przerwy zaczął linieć na całego

Korek