Mozart
Re: Mozart - taka fumfela
Nie ma to jak ludzka wyobraźniazybalowie pisze:Ustrojstwo nazywane tradycyjnie po słowiańsku kantarkiem.KasiaR pisze:A co on ma za ustrojstwo na pysku![]()
czemu to ma służyć?
Służyć ma nie ciągnięciu na smyczy. Działa - nie ciągnie.
Chociaż, jak sobie pomyśłałam, może też pełnić funkcję estetyczną, bo mu w tym do pyska.

Też mam ten model kantarka i bardzo sobie chwalę. Sprawia on, że na wystawie nie latam po hali na podeszwach za Karmelem a prowadzę go jednym paluszkiem
Psa nic nie uwiera, nie boli więc tym bardziej, czemu by nie używać?

Gdybym nie była podobnego zdania, nie zakładałabym mu tego na paszcze 
Fakt, bardzo się sprawdza.

Fakt, bardzo się sprawdza.
Kilka foto-nieudańców z dzisiejszej wyprawy gdzie-bądź
Chwilami bałam się, że aparat powie stanowcze "odmawiam"...
Pogoda syberyjska, nie doceniłam minusów i przemarzłam jak diabli. Gwizdek przyklejał mi się do ust, i nie jest to bynajmniej przenośnia. Kiedy trafiliśmy na psi wybieg, widok był co najmniej zabawny - wszyscy właściciele psów puścili je na wybieg i jak jeden mąż schowali się w autach i włączyli ogrzewanie.
Tak więc zostałam sama z psami i dla rozgrzania biegałam ze stadem czworonogów
Łabądek:

"Węszynos":

Up, up and away!

Duma...

...i daje nura:

I zaprzyjaźniony owczarek niemiecki:

Pogoda syberyjska, nie doceniłam minusów i przemarzłam jak diabli. Gwizdek przyklejał mi się do ust, i nie jest to bynajmniej przenośnia. Kiedy trafiliśmy na psi wybieg, widok był co najmniej zabawny - wszyscy właściciele psów puścili je na wybieg i jak jeden mąż schowali się w autach i włączyli ogrzewanie.
Tak więc zostałam sama z psami i dla rozgrzania biegałam ze stadem czworonogów

Łabądek:

"Węszynos":

Up, up and away!

Duma...

...i daje nura:

I zaprzyjaźniony owczarek niemiecki:

Ostatnio zmieniony czwartek 02 gru 2010, 19:45 przez zybalowie, łącznie zmieniany 2 razy.
Poszedł sobie. Dziadek mróz wziął pod pachęBasiaM pisze:Że tak zapytam ... A gdzie macie śnieg ???

A szkoda, bo mróz bez śniegu to trochę niezgodne z konwencją praw człowieka i psa (na spacerze)