Klubowa Wystawa Ogarów i Gończych Polskich 26.04.2009 r.
Moderator: BACHMATsforanemroda
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Klubowa Opole
Ania W
12 miesięcy
od 15 miesięcy liczą się "hodowlane oceny" z wystaw
12 miesięcy
od 15 miesięcy liczą się "hodowlane oceny" z wystaw
a to faktycznie pomieszało mi się 
Teraz to zastanawiam się czy Leśny się łapie bo nie pamiętam dokładnie kiedy się urodził ten miot

Teraz to zastanawiam się czy Leśny się łapie bo nie pamiętam dokładnie kiedy się urodził ten miot

O matko.. to Nemrod też się będzie mógł ???? w marcu 12 miesiecy:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
19 maja kończy rok
15 miesięcy i jakieś wyniki? zapytam z ciekawości, bo nie wiemAnia W pisze:Fajnie byłoby gdyby Leśny pojechał...tylko nie wiem czy na przegląd nie za wcześnie bo coś mi po głowie chodzi, że pies musi mieć ukończone 15 miesięcy...
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
- weszynoska
- Kontakt:
Do przeglądu mogą stawać psy mające ukończone 12 miesięcy....czyli Nemrod się łapie....
myslę, że 3 tygodnie to nie problem i normalnie mozna przeglądnąć psa młodszego też....
wyniki nie sa potrzebne..natomiast potrzebny jest rodowód lub wypis z KW
myslę, że 3 tygodnie to nie problem i normalnie mozna przeglądnąć psa młodszego też....
wyniki nie sa potrzebne..natomiast potrzebny jest rodowód lub wypis z KW
Zapytam (nim poczytam) załóżmy że staniemy do przeglądu i do testów psychicznych ( bo i to i to można od roku) . A co będzie jak by nie daj Boże się przestraszył strzału ( to znaczy chyba nie powinien bo on raczej nie bojaźliwy) ale co by było jak by testów nie przeszedł???? To można to powtarzać??? czy co się dzieje????Dalej??
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
- weszynoska
- Kontakt:
Nie powiem CI co pisze w oficjalnym regulaminie...bo na oczy go nie wiedziałam....( a może widziałam tylko nie pamiętam
)
Ale...nie ma się czego bać

Ale...nie ma się czego bać

Testów powtarzać nie można. Jak nie zaliczy, to żegnaj reproduktorzedorob62 pisze:A co będzie jak by nie daj Boże się przestraszył strzału ( to znaczy chyba nie powinien bo on raczej nie bojaźliwy) ale co by było jak by testów nie przeszedł???? To można to powtarzać??? czy co się dzieje????Dalej??

Najprościej i najłagodniej w strzały można wprowadzić psa na polowaniu. Jak już nawet nie ma planów coby pies polował to może być na smyczy. Strzały są przytłumione, z różnych kierunków, powtarzają się, pies się oswaja. I kojarzą mu się..... dobrze. Las, pieski, smakołyki. Czego chcieć więcej 

http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;