Karmy suche

Awatar użytkownika
trusiak
Gadu-Gadu: 0

Re: Karmy suche

Post autor: trusiak »

Mira RC Junior też nie przyswajała. Kupki nieładne. Na babydogu wszystko było rewelacyjnie. Chcięliśmy wrócić, ale pannica już duża i doszliśmy do wniosku, że baby dog może już nie być wystarczający... przeszliśmy na Joserę i pomimo, że nie jest tak fajnie jak na baby dogu, to jednak jest o wiele lepiej niż na RC junior. Sierść ładna, kupki ok, chociaż zdarzają się miękkawe (chociaż to raczej wina jedzenia ponad programowego, czyli upolowanego na spacerze niż samej karmy).
Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Każdy pies inaczej toleruje różne karmy ...

Mój wcinał RC baby doga i było suuuuper, potem był RC Junior i było jeszcze lepiej,
chciałam mu jeszcze polepszyć i zmieniłam na Bosha ... i tu się zaczęło: wypadała sierść, oddech smoka wawelskiego, bąki, kupy duże no i pies niechętnie jadł, musiałam mu mieszać karmę żeby wogóle do michy podszedł.
Wróciliśmy do RC i było znów extra :silacz:

Właśnie zamówiłam RC Maxi Adult ... zobaczymy jakie będą efekty jak worek dotrze :mysl_1:

No i ja nigdy nie daję tyle ile sugeruje producent.
Daję o połowę mniej bo w ciągu dnia pies dostaje też smaczki, kości itd plus gotowane jedzenie na kolację.
Ostatnio zmieniony środa 17 lis 2010, 13:09 przez BasiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

Post autor: Jotka »

Tak jest, skojarzyłam sobie kolejny fakt dzięki Wam - "oddech smoka wawelskiego" ;) . Dokładnie rzecz biorąc, śmierdzi mu z pyska i tyle.
Najbardziej mnie niepokoją te duże kupy i wypadająca sierść. Chyba wrócę do RC Baby Dog, w końcu Korek ma 4 i pół miesiąca, może jeszcze trochę pojeść dziecięce żarełko.
Tymczasem po pierwszej porcji karmy, polanej wodą - nie krztusił się i wszystko poleciało gładko :silacz: .
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Jotka pisze:Tak jest, skojarzyłam sobie kolejny fakt dzięki Wam - "oddech smoka wawelskiego" ;) . Dokładnie rzecz biorąc, śmierdzi mu z pyska i tyle.
W tym wieku może to być spowodowane wymianą zębów.
monik

Post autor: monik »

hania pisze:
Jotka pisze:Tak jest, skojarzyłam sobie kolejny fakt dzięki Wam - "oddech smoka wawelskiego" ;) . Dokładnie rzecz biorąc, śmierdzi mu z pyska i tyle.
:zgoda: właśnie chciałam to samo napisać :)

a wypadająca sierść, hm, może zaczyna wymieniać na dorosłą? :)

dajcie troszkę luzu tym psiakom ;)
Awatar użytkownika
Jotka

Zęby - fakt, w mordzie groch z kapustą rosną te nowe wszędzie, gdzie popadnie. Nie miałam pojęcia, że może to dawać efekty zapachowe :wow_3: .
Sierść - rzeczywiście, czekałam, kiedy coś się z tym zacznie dziać, ale parę osób mówiło mi, że skoro do tej pory nie wymienił, to przed zimą raczej nie będzie liniał.
OK, poczekam, poobserwuję, może się chłopisko przystosuje do nowej karmy.
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

miszakai pisze:Ktoś gdzieś pisał, ze Royal się zepsuł
Chyba ja wspominałam na zlocie albo jeszcze inne źródło to by potwierdzało- jednak chodziło o specjalistycznego a nie zwykłego ;)
Jotka pisze:Zęby - fakt, w mordzie groch z kapustą rosną te nowe wszędzie, gdzie popadnie. Nie miałam pojęcia, że może to dawać efekty zapachowe :wow_3: .
to przyczyna że mleczne są puste w środku i tam się jedzonko zbiera a zanim ząb wypadnie to że tak powiem mleczak to nie lodówka :gleba:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

hania pisze:
Ja karmę zmieniałam psu jak już daaawno był po wymianie zębów i nie był to okres linienia.
Tak więc na pewno oddech smoka miał związek z karmą.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

BasiaM pisze:
hania pisze:
Ja karmę zmieniałam psu jak już daaawno był po wymianie zębów i nie był to okres linienia.
Tak więc na pewno oddech smoka miał związek z karmą.
Pisałam o Korku.
Awatar użytkownika
Jotka

Aszemi napisała:
Chyba ja wspominałam na zlocie albo jeszcze inne źródło to by potwierdzało- jednak chodziło o specjalistycznego a nie zwykłego ;)

Ano właśnie, ja mam takiego dziwnego RC Vet Care... coś tam, coś tam.
ODPOWIEDZ