ogończyk pisze:Wiesz Haniuhania pisze:Krycie psa psem na pewno jest skomplikowanesamo krycie to w sumie pryszcz.
Problem, żeby się szczeniaków dochować.
Pzdr.
Zawsze mogą adoptować

Były już dwie mamusie (Dunia , Monia)

ogończyk pisze:Wiesz Haniuhania pisze:Krycie psa psem na pewno jest skomplikowanesamo krycie to w sumie pryszcz.
Problem, żeby się szczeniaków dochować.
Pzdr.
Ale to zawsze wyzwanie dla hodowcyhania pisze:Krycie psa psem na pewno jest skomplikowane
nie chodziło mi o płeć, a o gatunekhania pisze:Krycie psa psem na pewno jest skomplikowane
w sumie to sobie już pogadałyśmy no ale dla reszty:hania pisze:Tzn? Masz na myśli jakieś konkretne?
Ja nie myślałam o psie idealnym jako psie z championatemhania pisze:Chodziło mi o to, że osiągnięcie ocen doskonałych na wystawach, zrobienie championatu itp są tak proste, że nie są żadnym miernikiem.
skoro wyjeździć można wszystko to i brak pewności że zdrowy "doberman" championatu nie zrobi albo chociaż uprawnieńhania pisze:Myśle, że to nam nie grozi. Poza wpisem do KW jest jeszcze weryfikacja na wystawach.
o to mi chodziło, z tym że pisząc pies dający 10 miotów, po prostu napisałam 10, ale równie dobrze mógłby ich dać 2-3 (byle nie po 1 szczeniaku w każdym miocieAnia W pisze: Uważam, że NN czy KW powinny być kryte PKR. Gdybym miała kryć Łozę też szukałbym PKR...ale czy się uda? Dla mnie PKR mający na koncie 10 miotów z czego połowa szczeniąt weszła do hodowli wcale nie jest bardziej wartościowy od młodego (lub starego) reproduktora bez osiągnięć wystawowych (bo właścicielowi się nie chciało),nie wykorzystanego wcześniej ale o ciekawym rodowodzie, poprawnego, zdrowego, zrównoważonego...
Nie każde.Aszemi pisze:monik
Z lekka masło maślane Ci wyszło![]()
Dla mnie nieporozumieniem jest krycie suki kw psem kw bo jednak każde kw odbiega od wzorca
Nie! Jeśli miałaby być kontrola to fakt przydałaby się nad całością ale to przecież utopia.Ania W pisze:Lepiej jak PKR robią co chcą, bez ograniczeń? Dlaczego nie selekcjonować PKR i nie odrzucać tych mało wartościowych, przenoszących wady?
Zanim puściłam odp to się kolejne posty posypały więc dziwnie wyszło- wiem o co Ci chodziło mniejsza o mój komentarzmonik pisze:Aszemi napisał(a):
monik
Z lekka masło maślane Ci wyszło
Dla mnie nieporozumieniem jest krycie suki kw psem kw bo jednak każde kw odbiega od wzorca
Nie każde.
Dokładnie tak, więc jak dla mnie bicie piany.Aszemi pisze: Jeśli miałaby być kontrola to fakt przydałaby się nad całością ale to przecież utopia.