Dziekuje za cieple przyjecie i wyjasnienie noobowego pytania.
Spotykalem rozne wersje/tlumaczenia/niescislosci na necie. Zazwyczaj fotka Charta z podpisem Polish Hound. Widzialem Ogar Hound, a o Gonczych sie dowiedzialem tropiac co to je "Polish Chase Hound" (ktos przetlumaczyl doslownie a ja zapomnialem ze w angielskim jestes jak Chuck Norris: Ty nie gonisz, Ty scigasz.).
Ogary poszly w ... internet. Ludzie sie dowiedzieli ze Polacy nie gesi, i swoje psy maja.
Wypytywany przez tybylcow lol mosze wiedziec co mowie. Raz jeszcze dziex, zasejwuje sobie linka.
Moj piesio sie bardzo ludziom podoba, a podobal by sie jeszcze bardziej gdyby byl troszke mniejszy. Czyli w wymiarach Ogara.
Tu jak przyjdzie moda na cos to jest tak:
6 lat temu, jak Rokita byl szczenie, w popularnym miesieczniku o psach, na okladce i z wielgim artykulem w sirodku pokazano Visla. Uroczy piesiek , perfekt rozmiar "dla kazdego" i wybuchla Visla-mania. Teraz w kazdym dog-park jest co najnmiej jedna lol.
"Peter, nie śpij, tylko napisz, ile Rokita ma lat"- lol lol lol, nie dalo rady, powstan o 5-ej, 5:30 na spacer bo jak sie grzebie ubierajac to mnie potrafi nawet w zadek szczypnac lol, 6:30, wody, paszy lol, i do roboty. Po, spacer. Wiec dopiero teraz mam czas. Laduje baterje, i pykne " do daty " fotki za okolo 90 minut, na wieczornym spacerze.
RE Rokita
Przepraszam ze nie podajac jego podstawowych danych , wprowadzilem was w blad.
Mieszkamy na polnocnych peryferiach metro Toronto, Rokita skonczyl 6 lat w lipcu i byl na 100 % urodzony tutaj. Ma 72 cm i wazy 47,5 kilo( zima za pasem i szelkami, na lato schodzi do 45).
Gdy bylem u jego hodowcy, otwozyl mi dzwi nowy wlasciciel domu lol, wedlog jego sasiada polowal i mial Black and Tan-y, 80 funtow suke i 80 funtuw psa, widzialem u sasiada kilka domow dalej suke po tej parze. Ale do wielkiej suki zapragnol wielkiego psa i wykrecil nie wiadomo sasiadowi skod Redbone coonera, bo nie znalazl BiTan-a wystarczajaco wielkiego

Ten "czerwonoskory" to zagadka. Jestem bliski dogonienia a'la net

Przepraszam