Dotarlem tutaj tropem mojego psa ( o nim za chwilke). Nastepnego dnia zaspalem do pracy

Wspaniale forum, przepiekni czworonozni, zrodlo wiedzy.
Postanowilem zarejstrowac i zapostowac bo szukam odpowiedzi na kilka nurtujacych mnie pytan.
Wasza wiedza, punkt widzenia, oraz fakt ze jestescie niekwestionowanym(dla mnie) autorytetem w sprawach Polskich mysliwcow bedzie bardzo pomocna.
Jesli postanowicie uzyczyc nieogarowcowi of course.
Kilka lat temu stracilem ( z przyczyn naturalnych) mojego Szkockiego. Kilka tygodni potem znajoma znajomej znajomej....... znajomej mojej mamy dala ni cynk ze przepiekny psiak po tygodniu z nowa rodzinom wlascicieli pojdzie do szeltera jesli nie znajdzie "odpowiedniego" wlasciciela. Wszystkie te panie jakos wiedzialy ze to JA. Mialy racje. Rokita probowal olac mi nogawke po 2 minutach, wiec on tez byl "ZA".
Od tamtego momentu probuje ustalic " ki diabel " ten Rokita. Jest w nim cos co doprowadzilo do niezlych klotni wsrod tutejszych specow i "specow", ale chyba juz wiem "ki diabel".
Na dole dam pare fotek aby nasycic ciekawosc.
Jako pierwsze z moich pytan:
Jak poprawnie nazwac wasze psy w jezyku angielskim?
czyli
Polski Hart to.....
Polski Ogar to....
Polski Gonczy to....
PS: Wiedza o istnieniu Ogarow rozprzestzenila sie juz za ocean. wielokrotnie, a z kazdym miesiacem coraz czesciej spacerujacy z czworonogami Kanadyjczycy zadaja mi pytanie:
" Is he a Polish Hound ? "( Czy to Polski Ogar). A wiec mosieli widziec zdjecia prawdziwych