Tu nie było sarkazmu z mojej strony.dorob62 pisze:sarkazm niepotrzebny myślę.
Uważam że spis, poza świadomością ile mniej więcej jest Ogarów, powinien nam być pomocny również do analizy innych spraw. A przykładowe całościowe podliczenie ilości szczeniaków z każdej hodowli oraz przeanalizowanie jaki ich procent jest wystawiany może dać nam odpowiedź jak zaangażowanie hodowcy wpływa na promocję Ogarów choćby poprzez aktywne uczestnictwo ich właścicieli w wystawach.
Bywa, że po przeczytaniu niektórych Twoich przemyśleń, oczy mi się szeroko otwierają i trzeć je potem dosyć długo muszędorob62 pisze:Moja obecność na forum nie pozwala Ci iść spać? Nie wiedziałam że forum czynne od-do:)

Warto też i czytaćdorob62 pisze:Coś co jest oczywiste dla jednych nie musi być oczywiste dla innych. Warto więc pytać:)

Nie. Oczekiwałem konkretnych przykładów, wspomnianego przez Ciebie, złamania prawa hodowlanego.dorob62 pisze:Oczekujesz nazwiska ? czy nazwy?
Ja uważam że jest ok, na przykładzie Pana Marka i swoim. Nie znam zbyt wiele innych przykładów. Ale te co poznałem nastrajają mnie optymistycznie pod tym kątem.dorob62 pisze:Jeśli TY uważasz, że jest OK. to JEST OK. I wspaniale:) Rafał... czytasz co chcesz przeczytać.
Jeżeli do Ciebie spływają żale dotyczące producentów Ogarów, to szczerze współczuje zarówno tym co muszą je pisać jak i Tobie, która musisz te uzyskane informacje tłumić w sobie

Czy czytam to co chce przeczytać ??
Tak ale nie bronię też innym, pisania tego co chcą napisać.