Mozart

Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Re: Mozart - nad jeziorem jest fajnie

Post autor: zybalowie »

zybalowie pisze:no właśnie przeczytałam i wnioskuję że chyba ciut późnawo Jutro też odpada bo mamy festyn w szkole więc proponuję sobotę
No, z przyjemnością :) - bo ja taka trąba jestem, zawsze mam esy przed dzwonieniem, żeby nikomu gitary nie zawracać...

Życzliwi ludzie zdążyli miskę sobie przygarnąć, więc na miejscu już na nas nie czekała :niewka:

Aaaaale za to przeżyliśmy udaną randkę z gwizdkiem, który teraz zajmuje zaszczytne drugie miejsce po klikerze.

Nie dość, że przywołuje go w lesie, nie dość, że wyciąga go z krzaków i dodam - odciąga nawet od dziury pachnącej suchą karmą - to, uwaga uwaga, wczoraj odciągnął go od qpy!

Miałam ochotę ten gwizdek wycałować, ale jakoś by to głupio wyglądało ;)

Mo zaczął się ślinić na dźwięk gwizdka :D i po serii gwizdania chodzi z glutami na paszczy.

Goddamn... mam nadzieję, że tak już pozostanie :happy3:

_______
A my sobie tymczasem wrzucimy zdjęcie MoCzarta w kagańcu, nawiązując do rozmowy na blogu Korka. Grrrroźny pies, nie ma co - na spacerach ciągle słysze pytania, czy on gryzie :) (mi się kojarzy z hannibalem lecterem w tym koszyku)

I też se walniemy zdjęcie z mgiełką w tle, a co :jezyk: W końcu wieczory i poranki są coraz bardziej malownicze...

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Darianna
Gadu-Gadu: 1179423

Post autor: Darianna »

http://farm5.static.flickr.com/4147/508 ... 7d69_b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Lecter jak nic! :strach_2:
Obrazek
Awatar użytkownika
Chaszczy

Post autor: Chaszczy »

Aż strach się bać ;) . Fajne zdjęcie z mgiełką w tle.
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
Wilga

Post autor: Wilga »

Mały off - jak czytam o pytaniu "czy gryzie?", często odpowiadam "Nie, połyka w całości".

Fajne te Wasze młode Calvados i MoCzart:)

pozdrawiamy

Bogna i Wilga
Awatar użytkownika
Jotka

Post autor: Jotka »

Boże, można umrzeć ze śmiechu!! Nie wiem, czy ja wytrzymam widok tego cuda na Korkowym pysku!! :gleba: :gleba: :gleba:
Ale... ładnemu we wszystkim ładnie :gleba: . Wygląda zaiste groźnie, aż strach ściska wszystko, co się rusza! [odchodzi, kwicząc radośnie]
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zybalowie

Spóźnione acz szczere...

"Spóźnione acz szczere życzenia z okazji światowego dnia zwierząt - Pańciostwo ;)"

Żeśmy się wzruszyli, bo Mozart przestał już sikać w mieszkaniu i od wczoraj zaczął się prosić o wyjście na sikanie. I tak wyciągnięci z domu przez psa zabłądziliśmy do sklepu... a niech ma, dzielny jest :silacz:

Majngot, jak te dzieci szybko rosną... :jezyk_3:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

Pogoda pod psem

Pogoda pod psem, ziiimno i pochmurno, a my się dzielnie spacerujemy z innymi ogarami. Młody po tych niemal 3h padł mi paszczą na posłanie i nie wstaje do teraz ;) I dobrze: wybiegany ogar, szczęśliwy ogar :brawo_1:

Głupie ludzie stały i gadały, a psy brykały jak należy. Reszta zdjęć mojszego autorstwa znajduje się w "szczecińskich podbojach", a pewnie jutro i Aszemi dorzuci coś od siebie:

http://ogarkowo.pl/viewtopic.php?f=21&t ... a&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
wioleta

Re: Mozart - pogoda pod psem

Post autor: wioleta »

:gleba: przepraszam, ale ten kaganiec chyba pożyczyliście od znajomych, którzy mają przedstawiciela rasy groźnej? :gleba:
Mozart wygląda jak w przebraniu :D
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Fakt, że szczeniak wygląda komicznie, ale Ogi też miał taki metalowy kaganiec, bo wszystkie skórzane wytrzymywały jedno wyjście :gleba:, a jak jeszcze mieszkaliśmy w mieście, to obowiązkowo musiał być, jak pies luzem biegał... :fiufiu:
Leży jeszcze w przedpokoju, nie używany od 11 lat..... Miski też jeszcze są ....
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

wioleta pisze::gleba: przepraszam, ale ten kaganiec chyba pożyczyliście od znajomych, którzy mają przedstawiciela rasy groźnej? :gleba:
Mozart wygląda jak w przebraniu :D

Ależ to jest groźny pies! Może zalizać na śmierć!
Pomysł takiego kagańca narodził mi się na bazie rozmowy w wątku o kagańcu - jest taki "ala" fizjologiczny - bardzo szeroki i duży, więc nie krępuje psiej paszczy, pozwala ziajać i pić wodę, a nawet podawanie nagródek nie sprawia problemu :) A przy tym waży 150 gramów.

Bardzo fajnie się sprawdza, kiedy pies biega luzem i nie jest niczym zajęty - tzn. np. nie bryka z innymi psami. To właśnie wtedy mieliśmy apogeum pożeractwa. I chyba dodatkowym plusem będzie to, że w przyszłości młody nie będzie miał oporów przed noszeniem kagańca :)

Co nie zmienia faktu, że nadal nie przepadam za kagańcami i budzą we mnie mieszane uczucia...
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ