Entropia - dyskusja

Awatar użytkownika
Danuta
Gadu-Gadu: 0

Re: Entropia- temat do dyskusji czy tabu

Post autor: Danuta »

dorob62 pisze:A dlaczego nie chcą nas znać???
A może po prostu dlatego, że np. taką mają osobowość, że nie potrzebują rozgłosu, sławy i chwały swojego psa i swojej?(nie wiem, czy zastosowałam właściwą kolejność :mysl_1: ).
Są szczęśliwi, że żyją z fajnym psiakiem, lub ze świetnym towarzyszem na polowaniach i to im absolutnie wystarcza jeśli chodzi o relacje człowiek – pies. A komputer i internet jeszcze nie dotarł pod każdy dach. A nawet jeśli gdzieś dotarł - ktoś może mieć nasze forum, rozważania i kłótnie w nosie i absolutnie ma do tego prawo!
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

dorob62 pisze: MÓJ pies też nie lubi wystaw.. i ja też nie... (poza spotkaniami z ogaromaniakami i zabawą Nemroda z innymi psami) a robię to co robię w zasadzie TYLKO bo Agnieszka.. MOJA HODOWCZYNI mnie przekonała że warto zrobić to dla rasy.
Ja teraz robię to dla Ogarków, ale jak zaczynałam to robiłam to dla Agnieszki bo dzięki niej nabrałam ochoty na wystawy, hodowlę, fora. Wiedziałam jak jej zależy aby suka ta była wystawiana.
Ale jak kupowałam ogara to wiedziałam, że rasa ma problem z entropią i hodowcy (może tylko o takich czytałam) wiedzieli i uświadamiali. Dziwię się, że ludzie nie doczytają o rasie, kupują, a potem mają pretensje do całego świata i żale.
Awatar użytkownika
Danuta

Uważam, że bardzo mądrze napisała Węszynoska:
weszynoska pisze:swoją drogą....gdybając...jesli urodzi się w roku 30 szczeniąt po 5 matkach i 5 różnych reproduktorach...i z tego po 2 z każdego miotu wejdzie do dalszej hodowli to jest to postęp....

natomiast jesli urodzi się 30 szczeniąt po 5 matkach...krytych tym samym reproduktorem i wszystkie wejdą do hodowli...to już tak wesoło nie jest.....
Z tego faktu zdaje sobie sprawę już pewnie każdy hodowca i chwała im za to, a my, opiekunowie samców z pokorą to akceptujemy, że nie spełnimy marzeń swoich pupili i nie pozwolimy im realizować swoich chuci do woli. Ech, Lokis warczy na mnie, gdy to piszę ;) :D
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

kasiawro
No właśnie:)
AAAA żeby.... proszę o odpowiedź:
Czy naprawdę nie znacie "producentów" psów?????
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
Danuta

hucuł pisze:Dodam jeszszcze gwoli sprawiedliwości, że głośne mówienie jest o niebo lepsze niż głośne szeptanie, lub zamiatanie pod dywan,nie wspominając o głoszeniu tezy, że problem nie istnieje! Bo jeszcze rok temu w tzw. powszechnej opinii mogło go nie być!.
Rozumiem hucule, że mówisz o entropii.

I pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić!
Na pomysł życia z ogarem wpadłam we wrześniu 2006 roku. Grzebałam w necie, szukałam, w efekcie dzwoniłam do trzech hodowli, pytając o szczeniaka. W każdej z nich usłyszałam o możliwości entropii. A już od początku bieżącego roku można uzyskać dużo więcej informacji. Trzeba jeszcze tylko chcieć.
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

dorob62 pisze:kasiawro
No właśnie:)
Czy naprawdę nie znacie "producentów" psów?????
Nie bardzo rozumiem??????
Ale ok -już pisałam, że czasami Twoich postów nie rozumiem.
Jeśli chodzi czy znam producentów psów -znam całe mnóstwo-niestety tacy ludzie istnieją, wcześniej też pytałaś o producentów ogarków(teraz zostało zmienione -chyba?) tylko te co wystawiane są na allegro -bez rodowodów oczywiście, ale może ja jeszcze mało widziałam nie wiem???
Ostatnio zmieniony środa 03 gru 2008, 00:27 przez kasiawro, łącznie zmieniany 1 raz.
hucuł

Post autor: hucuł »

Danuto!
Napisałem, że w powszechnej opinii problemu nie było. Nie wszyscy zamiatali... Miałaś przyjemność rozmawiać aurat z kim rozmawiałaś. Problem jednak chyba się ciągnie mimo wszystko. I ciągle największy wg. mnie, to właśnie zamiatanie i ściema.
Awatar użytkownika
Danuta

Hucule miły - mam nadzieję, że z każdym naszym postem, z każdą taką dyskusją, będzie lepiej :happy3:
Czego życzę wszystkim Ogarkom i ich opiekunom!
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
dorob62
Gadu-Gadu: 7212705

Post autor: dorob62 »

kasiawro
Czego nie rozumiesz????
Że zgadzam się z tym co napisałas wcześniej?????

czy tego pytania??? Pytanie jak pytanie..... bo jak powiedziałam że bywają producenci to zakrzyczano mnie że nie (nie chodzi mi o allegro).. chodzi mi o takich co uchodzą za hodowców a nimi nie są..... regulamin czy zasady hodowców(hodowli) czytałam kiedyś....I oni ich nie spełniają mimo, że powinni.. więc tylk pytam.. vczy takowi nie istnieją???
Co do producentów Ogarków.. tak zapytałam i o nich ale wyedytowałam i zmieniłam nim pojawiła się odpowiedź.. bo znowu bym była "palona na stosie":):):): :happy3: Ale można odpowiadać i na takie pytanie....
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Dorob nie rozumiem tego???
dorob62 pisze:kasiawro
uznaję to za jakieś skróty myślowe -Twoje, moje, nasze może razem wzięte ???
ODPOWIEDZ