Mozart

Awatar użytkownika
Rudolf
Gadu-Gadu: 2095935
Kontakt:

Re: MoCZART

Post autor: Rudolf »

Taki mały pies, a takie wielkie łapki :strach_2:

Przepiękny pies, a ostatnie zdjęcie genialne (choć wcześniejsze też są super) :)
Marta & Rudolf

Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

Post autor: Jotka »

Rzeczywiście, piękne to zdjęcie!...
Na łapy zwraca uwagę prawie każdy, muszą naprawdę zabawnie wyglądać - ja już się przyzwyczaiłam. Co do łażenia ze smyczą - wokół domu (bezpieczne, zielone alejki i brak samochodów) - chodzimy bez, trenując przywołania (skądinąd bardzo udatnie nam wychodzą), potem smycz i przejście przez ulicę do parku - krótki trening smyczowy, znowu luz, smycz, bo kolejna ulica, luz - i tak dalej... Pies rzeczywiście coraz lepiej chodzi na smyczy, denerwujące jest tylko to kręcenie się w kółko i przekładanie smyczy - lewa, prawa, lewa... :zly2:
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Post autor: zybalowie »

Eksperyment klatkowy - postanowiliśmy nagrać zachowanie psa w czasie naszej pierwszej dłuższej nieobecności w domu. Wyszliśmy na 40 minut:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
trusiak

Post autor: trusiak »

Baaaardzo grzeczny psiak:) Zastanawialiśmy się nad klatką dla Miry, ale nie mamy jej gdzie wstawić :/
Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

No i proszę. Widać, że dobrze się czuje w tej klatce! Piskotał raczej pro forma ;) .
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

No własnie byłam ciekawa co z tymi zdjęciami jest nie tak ;) jeśli chodzi o kolory :) Ja wolę nie przerabiane, ta poświata oszukuje i dla mnie jakiś taki srebrzysty Mozart się robi :tia: Kwestia gustu :zgoda: ; psiak śliczny :)
Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

trusiak pisze:Baaaardzo grzeczny psiak:) Zastanawialiśmy się nad klatką dla Miry, ale nie mamy jej gdzie wstawić :/
U nas klatka zajmuje taaaaki kawał pokoju. Kiedy zobaczyłam ją na żywo stwierdziłam, że pomysł wydelegowania psu własnego osobnego pokoju w moim mieszkaniu miał jednak sens :mrgreen:

Pies mi jakby poważnieje - naprawdę, robi się coraz grzeczniejszy. Nauczył się nawet kulturalnie zapraszać do zabawy, czyli przynosząc zabawkę, a nie buta :gleba:
I mam wrażenie, że baaardzo dużo rozumie - np. podczas zbyt ostrej zabawy z dzieckiem mówię mu nieraz, odruchowo "Mozart, ty się miarkuj" i pies się uspokaja :?:

Jakby doskonale wyczuwał intencje.

Ale dzisiaj zdarzyło mu się pierwsze poważne nieposłuszeństwo na spacerze - po prostu olał wołanie i pobiegł w swoją stronę. Kiedy po niego poszłam zwyczajnie siedział na rewersie i patrzył na mnie, nadal nieczuły na wszelkie zawołania. Byłam tak zdziwiona, że bez słowa wzięłam go po prostu na smycz i nie wiedziałam, jak zareagować - poszliśmy dalej i tyle.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zybalowie

Z cyklu "Król fotela":

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz seria "Fajniejsze od zabawek":

Skórzany but Pańci
Obrazek
(Obecnie brany na warsztat li i wyłącznie w celu zakomunikowania "nudzi mi się", w ogóle nawet nieobgryzany)

Płyty CD
Obrazek

Szczota do kibla
Obrazek
(już mi przeszło ;))

Puszka na smakołyki
Obrazek
Ostatnio zmieniony piątek 21 sty 2011, 13:39 przez zybalowie, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

Zwłaszcza "puszka na smakołyki" budzi moje najgłębsze wzruszenie. Aczkolwiek Korek pozostaje żywym miłośnikiem nabiału - nie ma, jak kubeczek po jogurcie - maśle - śmietanie! Prawdziwy cymes :zly2: .
Awatar użytkownika
zybalowie

Jotka pisze: Korek pozostaje żywym miłośnikiem nabiału - nie ma, jak kubeczek po jogurcie - maśle - śmietanie!
:gleba: U nas szałem są opakowania po "fantazji" ;)
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ