Sarmacka Tradycja - ogary, trochę koni - zwierzęcy misz-masz

Awatar użytkownika
aganowaczek
Gadu-Gadu: 0

Re: ŁOSKOT z Jaśminowej Ulicy - ŁYCAR

Post autor: aganowaczek »

Dzięki Irena :-)
Piotr też próbuje mi Skorpiona wyperswadować.... ale wiesz, cały rok czekam na dwie potężne konne imprezy: Skorpion i Militari w Starej Miłosnej - nie odpuszczę :-) Chyba, że miałabym 40 stopni gorączki i nie mogłabym się z łóżka zwlec. Będzie męcząco, ale: nie zapowiadają deszczy więc nie zmoknę, temperatura ma być ok. 16 stopni - więc nie zmarznę, a pozatym ubiorę się ciepło :-)
Bardziej niż moje zdrowie stresuje mnie ponowne rozstanie z Łycarem - tylko rozstanie, bo o opiekę hotelową jestem spokojna :-)
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK :-)
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

ja nie wiem, to nie jest mądry pomysł :( ale trzymam kciuki :strach_4: za pozytywną realizację
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
aganowaczek

Dziękuję bardzo :zgoda:
Mam pełną świadomość, że ten wyjazd jest nierozsądny :wow_3:
Ale czekam na niego cały rok....
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

Wilga pisze:Zaczynałam od Łucka, Równego, Berdyczowa i Żytomierza aż po Kijów i Dzikie Pola, Dniepr, a potem wracałam przez Kaniów, Białą Cerkiew, Humań, Winnicę do Lwowa. Tak się nam podobało, że wiosną chcemy wrócić do Lwowa, może uda się też wypad majowy na Krym. I nabrałam ochoty na Huculszczyznę, po tym jak znalazłam na Padole kijowskim piękne oryginalne huculskie tkane dywaniki i rucznyki. Teraz mam w głowie jedną wielką cerkiew i jeden wielki barkowy kościół (=kompilacja ze wszystkich zabytków) i hasydów z Izraela, i wielkie pola ze słonecznikiem i kukurydzą, i konie co się pasały przy drogach. Minie chwila jak się to wszystko jakoś poukłada.
Bogna ale mi apetytu narobiłaś :zly2:
aganowaczek zdrowia zyczymy :piwko: no
i oczywiście na foty ze Skorpiona liczymy ;)
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Aga bo ja się czaję tak od kilku dni aby zapytać, czyś zdrowa, czyś była i jak było, no i może jakieś fotki???
Awatar użytkownika
aganowaczek

Byłam, przeżyłam :-)
Było 11 patroli, stawka wyrównana, trasa dość prosta. Trasę mieliśmy "na czysto" - 3 patrole też :-), Piotrek wygrał parkur i szablę :-), ale niestety strzelanie nam nie poszło - byliśmy pierwszym patrolem na strzelnicy i daliśmy sobie wmówić, że strzelba jest wyregulowana na 10, a to, że nie trafiamy wynika z naszego zrywania spustu :zly3: Wystrzelaliśmy koszmarnie - później sędzia sprawdził broń i co prawda nie wyregulował jej prawidłowo ale każdemu następnemu mówił, żeby celować w dolną 6 to wtedy trafią 10 :zly2: :zly2: :zly2: Coś koszmarnego :evil:
Koniec końców rajd ukończyliśmy na 4 miejscu - właśnie przez strzelanie. Cóż, nasz błąd.
Ale atmosfera była jak zwykle przewspaniała, ludzie - super! Tak więc już odliczam czas do następnego Skorpiona :happy3:
A przed nami Kawaleryjskie Mistrzostwa Polski Militari - Stara Miłosna, 24-26.09.2010 r.
Załączniki
Skorpion.jpg
Skorpion.jpg (44.55 KiB) Przejrzano 381 razy
76.JPG
76.JPG (80.05 KiB) Przejrzano 382 razy
81.JPG
81.JPG (101.98 KiB) Przejrzano 380 razy
97.JPG
97.JPG (105.54 KiB) Przejrzano 382 razy
113.JPG
113.JPG (104.33 KiB) Przejrzano 381 razy
122.JPG
122.JPG (84.46 KiB) Przejrzano 382 razy
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Awatar użytkownika
kwadra
Gadu-Gadu: 2083032

Post autor: kwadra »

Gratulujemy!!!! 4 miejsce tez super :piwko: :piwko:

koniki sliczne :marzyc_2: :marzyc_2:
be the person your dog thinks you are
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

4 miejsce to też dobry wynik, strzelanie podszkolicie, Ty będziesz po SPA a nie po zapaleniu płuc i będzie miejsce pierwsze- Dzięki za relację i gratuluję.
Awatar użytkownika
aganowaczek

Niby tak, ale po pierwszym sprzed dwóch lat i drugim sprzed roku to już nie za bardzo dobry wynik :wstydek:
A jeśli chodzi o strzelanie... to widzisz, to jest tak, że my intensywnie trenujemy strzelanie przed każdymi zawodami, strzelamy na poziomie 48-50 (5 strzałów), w Starej Miłosnej wygrywamy z zawodowymi żołnierzami (oboje po 50 punktów)...a tu daliśmy się zwieść opini sędziego, zawodowego trenera, który uparcie powtarzał, że broń jest wyregulowana, a to my zrywamy spust. Nasz błąd - nie zaufaliśmy w nasze umiejętności, nie dało nam do myślenie, że oboje strzelamy tak samo - i w rezultacie zamiast przyjąć, że strzelba jest kiepska i brać odpowiednią poprawkę, to próbowaliśmy jeszcze lepiej się złożyć do strzału - celując oczywiście w 10 :evil:
Ale najważniejsze - czyli trasa i czasy mamy na 1 miejscu :-)
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

aganowaczek pisze:A przed nami Kawaleryjskie Mistrzostwa Polski Militari - Stara Miłosna, 24-26.09.2010 r.
Ooo, może się pojawimy :).
Co do Skorpiona - gratulacje, o miejscu nie zdecydowała Wasza forma, tylko czyjeś niedopatrzenie :niewka:
ODPOWIEDZ