Wielkość psa

Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Wielkość psa

Post autor: hania »

Ania W pisze: I mam wrażenie, że to nie wzorzec ciągnie ogary w dół a ludzie w górę ;)
Dokładnie.
Mak przy tym, że niewysoki jest dużo bardziej proporcjonalny od wielu dużych ogarów. Podobnie Urwis Ogarusy (dla mnie "wyglądowo" super! ) czy Aslan (też bardzo fajny).
To też moje typy pięknych ogarów. Nieduże, proporcjonalne i sprawiające wrazenie silnych i wytrzymałych.
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Ania W pisze:Mak przy tym, że niewysoki jest dużo bardziej proporcjonalny od wielu dużych ogarów
Maczek jest śliczny ja nawet plany miałam ale z moją drobna Salwą, jak poznałam delikwenta osobiście, runęły :niewka:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
zybalowie
Gadu-Gadu: 0

Post autor: zybalowie »

hania pisze:
Ania W pisze: I mam wrażenie, że to nie wzorzec ciągnie ogary w dół a ludzie w górę ;)
Dokładnie.
Mak przy tym, że niewysoki jest dużo bardziej proporcjonalny od wielu dużych ogarów. Podobnie Urwis Ogarusy (dla mnie "wyglądowo" super! ) czy Aslan (też bardzo fajny).
To też moje typy pięknych ogarów. Nieduże, proporcjonalne i sprawiające wrazenie silnych i wytrzymałych.

Czy można prosić o namiary na jakieś zdjęcia? Szukałam, szukałam i nic - nie znalazłam.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
rafkow
Gadu-Gadu: 34201
Kontakt:

Post autor: rafkow »

No proszę jak to miło o Maczku poczytać ;)
Maczek, mimo iż na zdjęciach wygląda na reprezentanta wagi ciężkiej, to jego waga oscyluje pomiędzy 32 a 34 kg. Pomiar wysokości, wykonany na przeglądzie hodowlanym w Opolu (Mak miał wtedy 2,5 roku), wykazał 59 cm.
Tak więc jakby nie patrzeć, Maczek to taki Ogar Polski Miniaturowy ;)
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Aszemi pisze:
Ania W pisze:Mak przy tym, że niewysoki jest dużo bardziej proporcjonalny od wielu dużych ogarów
Maczek jest śliczny ja nawet plany miałam ale z moją drobna Salwą, jak poznałam delikwenta osobiście, runęły :niewka:
Ale Mak nie jest drobnym psem. Trzeba patrzeć nie porównujące jego kościec do kośćca innego psa, ale proporcje kośćca do wzrostu. Mak czy Hultaj przy np Tangu będą wyglądały na drobiazgi. Ale mysle, że gdyby przeprowadzić pomiary to okazałoby się, że różnica jest zaskakujaco mała - tyle, że w duzo większym psie dużo bardziej widac, że ma grube łapy ;).

Podobnym w typie psem był też Miodun.

Zybalowie - Mak ma swojego bloga, a np fotki Aslana mozna znaleźć w temacie o reproduktorach.
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

rafkow pisze:Tak więc jakby nie patrzeć, Maczek to taki Ogar Polski Miniaturowy ;)
Myślę że odpowiednio dopasowany :jezyk_3:
Hania pisze:Mak ma swojego bloga
i warto tam zaglądać bo fotki jak marzenie :marzyc:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadu-Gadu: 1028837

Post autor: Małgorzata »

Wierny ma prawie 10 miesięcy i pierwszy raz ważyłam go tydzień temu....38 kg żywej wagi ! Już sędzia w Piotrkowie zasugerował , że jest raczej w kondycji hodowlanej...Lubiłam mu gotować...a teraz chyba ograniczę sie do suchej karmy...przynajmniej mam pewność ,że jest zbilansowana...
Małgorzata z WIERNY-m
ODPOWIEDZ