Minuta z Kontrabasem

Awatar użytkownika
Basia
Gadu-Gadu: 3582961

Re: Minuta z Kontrabasem

Post autor: Basia »

irie pisze: W regulaminie przed wejsciem na teren Parku Narodowego jest punkt, ze psy nie moga biegac luzem, ponoc dawniej byl dla nich calkowity zakaz wstepu.
O... to mnie zaskoczyłaś. Nareszcie zmienili ten zapis, bo jeszcze w zeszłym roku był. To może w przyszłym roku wybiorę się z Miną :happy3:
Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
Awatar użytkownika
irie
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: irie »

Wlasnie od poczatku wszyscy mi mowili, ze psa nie mam co brac ze soba, bo nie wolno. Ale przy pierwszej okazji przeczytalam regulamin przy wejsciu do Parku. I tam stalo, ze mozna z psami :) Tak dokladnie to pisza, ze psy maja byc prowadzane na smyczy. A wiec widac zmiany :) Z tym, ze kiedys podobno nie bylo tez platnych biletow wstepu..
Jest tez w regulaminie pkt o tym, ze nie nalezy halasowac. Pisze o nim, bo np. Minuta to lubi sobie poszczekac :roll: zwlaszcza, jak zobaczy jakiegos potwora :fiufiu:
Obrazek
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Najwyzsza pora napomknac tu, ze nic sie nie dzieje ciekawego u Minuty i Kontrabasa :P

Wystawa w Piotrkowie w ostatnia sobote sie udala, Minuta byla bezkonkurencyjna :lol: (lokata I/1;) - wrocila ze zlotem i CWC, Kontrabas byl drugi sposrod 3 obecnych konkurentow w ogarzej mlodziezy. Kilka nowych ogakow poznalismy wraz z ich sympatycznymi ludzmi, pogoda dopisala - fajnie bylo :) Zakupilismy obroze tropowa na stoisku pewnych milych gonczarzy i mamy nadzieje, ze uda sie jej uzyc w niedlugim czasie ;)

Dla potomnosci - Kontrabas i Minuta w Piotrkowie:
ObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek

I kilka zdjec ogarkowo - ogrodowych
Kontrabas
Obrazek

Obrazek

Minuta (ale nuda - zieeeew)
Obrazek

Obrazek

A tu dzisiejsze zmeczone mokre smyki pospacerowe (juz sa powycierane! a dodam, ze wkleilismy sie ze spacerem miedzy ulewami) :]

Kontrabas chyba mysli, ze sie z tego wylize
Obrazek
a, trudno, mokry zasne
Obrazek
krolewna Minuta tu jeszcze liczy na wpuszczenie do lozka :nunu:
Obrazek
w koncu zrezygnowana padla jak dluga ;)
Obrazek

A w powietrzu nadal unosi sie 'szuwarkowy aromat' lesnych mokradel :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

WOW ! I mamy efekty specjalne! :)
Łoza dzisiaj po spacerze też tak wyglądała - jożin z bażin ;)
Smrodek bagienny mam niestety po prawie każdym spacerze w terenie - jak wspominałam zrobiła się błotołazem strasznym.

Gratulujemy osiągnięć ! :brawo_1:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Irie Twoje psiaki dojrzewają i rozrastają się widać jak się zmieniają po zdjęciach. Fajne bardzo są.
Ja jak wróciłam po kilku dniach do domu to w ganku poczułam "zapach" psów, nigdy tego wcześniej nie czułam i teraz już wiem o co chodzi rodzinie jak wchodzą i mówią, że czuć psy.
Irie widzę, że ściany Twoje też mają dekory w postaci glutów - jak miło :happy3: - pierwszy raz widzę u kogoś oprócz swoich ścian. Zawsze mnie to zastanawia jak inni to robią, ze mają takie czyste....
Pozdrawiamy
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Tez mam wrazenie, ze z wiekiem robia sie coraz fajniejsze :marzyc_2:
Do tego jakby.. hmm.. upodabniaja sie do siebie? Znaczy Minuta papuga :tia: ma teraz ladniejsze wybarwienie siersci, niz dawniej (calkiem takie jak Kontrabas), ogon jej sie troche grubszy zrobil, bo miala taki serdelek kiedys... Zaczela grac jak on.. Nie no, dobra :lol: po prostu suka dorosleje i pieknieje ;)

Wiem, ze zadne z nich idealy ogarze :roll: ale dla mnie sa przesliczne, cudowne, wspaniale itd - w koncu normalny objaw ogaromanii :D

Co do glutow na scianach, to i tak palme pierwszenstwa w brudzeniu scian dzierzy moj dzielny 10-latek :fiufiu: psy tylko dopelniaja dziela :placzek: ;)

a efekty specjalne jako rekompensata nudy na zdjeciach :mrgreen:

dziekujemy i pozdrawiamy rowniez :)
Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

krolewna Minuta tu jeszcze liczy na wpuszczenie do lozka :nunu:
Minę ma Łazikową :gleba:

Szczerze mówiąc na ściany nie zwróciłam uwagi :) ,patrzyłam na psy ,ja po prostu wolę nie patrzeć na ściany :gleba: ,żałuję ,że jeszcze nie widziałamTwoich ogrów na żywo :marzyc_2:

Co do zwiedzania
Jest tez w regulaminie pkt o tym, ze nie nalezy halasowac. Pisze o nim, bo np. Minuta to lubi sobie poszczekac :roll: zwlaszcza, jak zobaczy jakiegos potwora :fiufiu:
to my mamy tak z Zojką ,nawet mieliśmy małe spięcie z pewnym panem na wakacjach ,który chciał dziki zobaczyć ,a jak przyszła Zojka :gleba: :gleba: to już nie było czego oglądać :D

Minutka nie ucieka z ogródka? ;)

pozdrawiamy :)

Aaa ,pogratulować zapomniałam :silacz: :silacz: :zgoda:

Super!
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

To jest mina sepa z lekka obrazonego ;)

ucieczki.. czasem ucieka, jak jej cos do glowki wpadnie :zly3: ma jedno miejsce w ogrodzeniu, ktore potrafi wziac gora i od czasu do czasu sobie korzysta. :fiufiu: Przy czym sama zaraz wraca, po kilku - kilkunastu minutach stoi pod furtka. Czasem nawet nie zauwazymy, ze zniknela. Nie wiem, co ja prowokuje, zachowuje sie, jakby chciala zaszpanowac czasem (przed Kontrabasem?;), ze potrafi i jak chce, to moze. Ale robi to bardzo rzadko.
Bas natomiast jak juz zwieje, to od razu co sil w nogach gna do lasu i raczej trzeba po niego isc :niewka: bo sam to niepredko by chyba wrocil.. Ale on musi miec otwarta furtke, albo dziure w ogrodzeniu, a tych ostatnio (chyba juz definitywnie) sie pozbylismy. :uff:

Ech, te nasze ogary gonczakowate takie troche.. :gleba:

Moze do Krakowa sie wybierzecie w te niedziele na wystawe? ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

ma jedno miejsce w ogrodzeniu, ktore potrafi wziac gora i od czasu do czasu sobie korzysta. :fiufiu: Przy czym sama zaraz wraca, po kilku - kilkunastu minutach stoi pod furtka.
:silacz: to samo Zojka wyszale się tam i z powrotem i za chwilę czeka pod bramką :mrgreen:
Bas natomiast jak juz zwieje, to od razu co sil w nogach gna do lasu i raczej trzeba po niego isc :niewka: bo sam to niepredko by chyba wrocil.. Ale on musi miec otwarta furtke, albo dziure w ogrodzeniu, a tych ostatnio (chyba juz definitywnie) sie pozbylismy. :uff:

Ech, te nasze ogary gonczakowate takie troche.. :gleba:
trochę :strach_2: :gleba:

Wyobrażam sobie Kontrabasa :) :mrgreen:

Będziemy kibicować za Krakow :) :silacz:

moje plany jakoś dziwnie szybko się zmieniają :lol: ,w ten weekend miałam balować :mrgreen:
jeszcze raz na Mazurach ;)
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Tu foty wstawiamy czesciej niz co kilka miesiecy i wiecej niz jedna. :P

na poczatek maly zbior, zeby nie bylo ze u nas nic nie ma :]
Obrazek

nastepnie tzw. pierwszyzna naszych ogoreczkow w dziedzinie uzytkowowsci - szkolenie w Piotrkowie:

urokliwa dziczyzna
Obrazek
oszczekana na wstepie (potem juz sie nie chcialo;)
Obrazek
przedsciezkowo pozujemy
Obrazek

Krakow - migaweczki z wystaweczki (gratulowac nienada :P )
Obrazek
Basik musial swiecic oczami za nn :>
Obrazek
Minutka tez miala cos z glowa nie tak ;>
Obrazek
a Robert przykleil sobie Dusie i nawet chcial ja na tydzien wypozyczyc (w zamian za Kontrabasa :D)
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ