Witam ,
Chciałabym przyjrzeć się jak przebiega konkurs tropowców.Najbliżej mam do Krotoszyna i chyba tam pojadę w najbliższym czasie ale mam pytanie , czy "publicznośc" jest mile widziana na takich konkursach i jak sie zachować ,żeby nie przeszkadzać a zobaczyć jak pies wykonuje wszystkie zadania ? I proszę o wyjaśnienie czym różni się konkurs od próby pracy ?
Konkurs tropowców
- Małgorzata
- Gadu-Gadu: 1028837
Konkurs tropowców
Małgorzata z WIERNY-m
Re: Konkurs tropowców
Odnośnie konkursu - zależy od przewodnika i sędziego. Zazwyczaj, jezeli przewodnik się zgodzi to sędzia też zgadza się, żeby za przewodnikiem z psem szła tzw korona, obserwująca pracę psa. le nie kazdy przewodnik się zgodzi, i jak pokazał konkurs w Przechlewku, nawet jak przewodnik się zgodzi to sędzia nie musi (choc z tym spotkałam się tylko raz).
Jeżeli chodzi o próby - prób tropowców nie ma. Ogólnie próby sa dla młodych psów, i bardziej się w nich zwraca uwagę na cechy wrodzone a mniej na wyszkolenie. Choc jakieś podstawy wyszkolenia byc muszą.
Jeżeli chodzi o próby - prób tropowców nie ma. Ogólnie próby sa dla młodych psów, i bardziej się w nich zwraca uwagę na cechy wrodzone a mniej na wyszkolenie. Choc jakieś podstawy wyszkolenia byc muszą.