Wierna Ogarusy wita

Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Wierna Ogarusy wita

Post autor: miszakai »

Ok., zobaczymy ale nie sądzę...to budowa jest zupełnie inna a nie tempo wzrostu...O wymiary i wagę pytałam z ciekawości. A ogon ma świetny - taki wałek ciasta - aż się chce powałkować :) A im dłużej się wałek wałkuje to cieńszy się robi. To może w końcu się rzeczywiście do ogonka Cygi upodobni :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

miszakai pisze:Ok., zobaczymy ale nie sądzę...to budowa jest zupełnie inna a nie tempo wzrostu...O wymiary i wagę pytałam z ciekawości. A ogon ma świetny - taki wałek ciasta - aż się chce powałkować :) A im dłużej się wałek wałkuje to cieńszy się robi. To może w końcu się rzeczywiście do ogonka Cygi upodobni :lol:
Wiem, wiem :)
I przypuszczam, że masz rację.
Ale pamiętam jak koleżanka sprowadziła beauceronkę z Francji i suka w wieku 8 tygodni ważyła 5 kg. Jej szczeniaki z linii węgierskich w tym wieku ważyły ok 9 kg. Wyrosły na równie mocne i duże psy - po prostu francuska inaczej i dłużej rosła. Potem się przekonałyśmy, że psy z tej hodowli tak mają.
Ja też tak miałam - miot "Sz" w wieku szczenięcym był masywniejszy i cięższy niż miot "T" - w wieku roku były już duże różnice na korzyść miotu "T". W ogóle miot "Sz", jak do tej pory, był najcięższy jako szczeniaki i najdrobniejszy docelowo. Trochę mnie te różnice wagowe denerwowały. Przy trzecim miocie przestałam się przejmować (różnicami, nie wagą szczeniąt).
Awatar użytkownika
Czata

Post autor: Czata »

Jacek pisze:Mam pytanie czy dajecie swoim psiakom kości ?
kupiłem wędzone wieprzowe i Wierna sobie z przyjemnością skubie :P
Moja dostaje kości cielęce czy wołowe. Obgotowane lub surowe. Wędzonych nie daję,bo niekiedy powodują rozwolnienie. Tak reagowała moja poprzednia psica.
Z drobiowych mogą być korpusy i chrzęstne główki piszczeli, ale te trzeba obciąć cęgami, bo piszczel w całości jest niebezpieczny.
Jagoda z Czatą Nowogary i Poraj z Zadrą-Esterą z Ogarów z Kniei
Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Post autor: wszoleczek »

Kiedyś wracałam z zakupów i otwierałam drzwi do domu. Nie wiedziałam, że pies jest puszczony. Gdy chciałam wziąć siatki zauważyłam, że jednej nie ma... Nero porwał całego kurczaka :gleba: . Oczywiście bieganie za nim nic nie dało. Zjadł całego. Stałam tylko i patrzyłam, czy nic mu się nie dzieje.

Czytałam, że można dawać wszystkie kości z kurczaka, tylko żeby nie były po obróbce technicznej :mysl_1:
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

wszoleczek pisze:Czytałam, że można dawać wszystkie kości z kurczaka, tylko żeby nie były po obróbce technicznej :mysl_1:
Ja z kurczaka nie daję, chyba że chrząstki.
Za to wołowe lub cielęce np. gicz z kawałkami mięska albo żeberka cielęce jak najbardziej ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jacek

Post autor: Jacek »

żeberka to u nas w domu ja zjadam :D
Awatar użytkownika
Jacek

Witamy po przerwie w eksponowaniu zdjęć naszej PRINCESSY :hi_1:
Załączniki
CÓRCIA ŁOWNEJ.JPG
CÓRCIA ŁOWNEJ.JPG (137.68 KiB) Przejrzano 846 razy
jadę na polowanie.JPG
jadę na polowanie.JPG (146.76 KiB) Przejrzano 845 razy
małe pływanko.jpg
małe pływanko.jpg (170.83 KiB) Przejrzano 843 razy
pilnuję ogrodu.jpg
pilnuję ogrodu.jpg (128.63 KiB) Przejrzano 844 razy
Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadu-Gadu: 1028837

Post autor: Małgorzata »

Wierny pozdrawia siostrę...
Załączniki
DSCN1763 - Kopia.JPG
DSCN1737 - Kopia.JPG
Małgorzata z WIERNY-m
Awatar użytkownika
rab
Gadu-Gadu: 2273948

Post autor: rab »

Oczka mamusi!:) i figiel w nich ma podobny!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jacek

Po mamusi odziedziczyła nie tylko oczka ale i niechęć do rannego jedzenia w ogóle do jedzenia ma olewatorski stosunek ale nic na siłę nie chce to nie je i tyle przynajmniej stolik nie będzie :D .A jeśli o figiel chodzi ojjj to figiel to ona jest i to całkiem niezły :D .
Ma wielką ochotę na samotne najlepiej nocne spacery po lesie ale to chyba wszystkie ogóry to mają, 180 cm panel drewniany gładki nie stanowił przeszkody :twisted: nie myślałem, że da radę a jednak, ale po modyfikacji kojca samotne spacerki nie wchodzą w grę. Z tego co słyszałem opowieści o młodej jeszcze Łownej to moja sunia po mamusi odziedziczyła niełatwy do poskromienia charakterek.
ODPOWIEDZ