Problem z wstawieniem załącznika
- aganowaczek
- Gadu-Gadu: 0
Problem z wstawieniem załącznika
Przy próbie wstawienia załącznika do wątku Zagadki filmowe, wyskakuje mi taki komunikat:
Przekroczono maksymalną przestrzeń na dysku zajmowaną przez załączniki.
Co z tym fantem zrobić? Plik ma 50kB. Rozmiarowo jest ok.
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136
- Administrator
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Re: Problem z wstawieniem załącznika
Poprawione, z załącznikami można już szaleć 

Pozdrawiam
Administrator wioski Ogarkowo
Administrator wioski Ogarkowo
- aganowaczek
Dzięki 

Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK 
Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136

Hodowla Ogara Polskiego
534 992 136
aganowaczek pisze:Przy próbie wstawienia załącznika do wątku Zagadki filmowe, wyskakuje mi taki komunikat:
Powtórka z rozrywki

- miszakai
- Kontakt:
Wraca problem
Ja zawsze wstawiam pomniejszone ale zawsze w formie załączników. Nie umiem przez te wszystkie żaby i tym podobne
ale jeśli to zajmuje więcej miejsca na Ogarkowie to mogę się przesatwić tylko wytłumaczcie jak 4-latkowi. Wolę załączniki ale mogie się przestawić...

- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Od tamtego czasu imageshack ciut zmienil wyglad. 
Przesylanie zdjec przez zabe bez zakladania konta na imageshack:
- Zmniejszasz zdjecie, tak jak do zalacznika
- Wchodzisz na http://www.imageshack.us/" onclick="window.open(this.href);return false;
- W oknie na stronie wyszukujesz pasek "Przeslij - image/video"
- Z jego prawej strony jest "przegladaj". Przegladasz swoj dysk, znajdujesz zdjecie do przeslania, zatwierdzasz przez "otworz".
- Ponizej paska do przesylania zdjecia jest pole: "Zmiana rozmiaru obrazu". Wybierasz "Nie zmieniaj rozmiaru"
(Jesli zdjecie nie bylo wczesniej pomniejszone, ustawiasz tu wartosc 640x480 - ale ten sposob jest mniej korzystny dla jakosci zdjecia na forum.)
- W koncu wciskasz "Przeslij teraz". Zdjecie sie chwile laduje. Po czym widzisz je na stronie imageshack, a pod nim linki. Wybierasz pierwszy, oznaczony wlasnie jako "Link".
- Kopiujesz go i wklejasz w okno wiadomosci na forum.
- Zaznaczasz ten adres i klikasz nad oknem wiadomosci "Img" - adres zdjecia zostaje wtedy objety na poczatku i koncu forumowym kodem do wstawiania fotek i dzieki temu obrazek powinien sie ladnie wyswietlic w wiadomosci. Mozna sprawdzic w podgladzie, a jesli cos nie tak, to probowac jeszcze raz.
Jesli chce sie stale korzystac z zaby i przesylac wiecej zdjec, warto sie tam zarejestrowac i najlepiej sciagnac sobie ich programik do przesylania wielu zdjec na raz.
Zdjecia ladowane jako zalaczniki zajmuja przestrzen dyskowa, za ktora trzeba placic. A wiadomo, jak to ostatnio bylo z kwestia placenia za forum. Totez bardziej wskazane jest korzystanie z zewnetrznych serwerow i wklejanie na forum tylko adresow zdjec.

Przesylanie zdjec przez zabe bez zakladania konta na imageshack:
- Zmniejszasz zdjecie, tak jak do zalacznika
- Wchodzisz na http://www.imageshack.us/" onclick="window.open(this.href);return false;
- W oknie na stronie wyszukujesz pasek "Przeslij - image/video"
- Z jego prawej strony jest "przegladaj". Przegladasz swoj dysk, znajdujesz zdjecie do przeslania, zatwierdzasz przez "otworz".
- Ponizej paska do przesylania zdjecia jest pole: "Zmiana rozmiaru obrazu". Wybierasz "Nie zmieniaj rozmiaru"
(Jesli zdjecie nie bylo wczesniej pomniejszone, ustawiasz tu wartosc 640x480 - ale ten sposob jest mniej korzystny dla jakosci zdjecia na forum.)
- W koncu wciskasz "Przeslij teraz". Zdjecie sie chwile laduje. Po czym widzisz je na stronie imageshack, a pod nim linki. Wybierasz pierwszy, oznaczony wlasnie jako "Link".
- Kopiujesz go i wklejasz w okno wiadomosci na forum.
- Zaznaczasz ten adres i klikasz nad oknem wiadomosci "Img" - adres zdjecia zostaje wtedy objety na poczatku i koncu forumowym kodem do wstawiania fotek i dzieki temu obrazek powinien sie ladnie wyswietlic w wiadomosci. Mozna sprawdzic w podgladzie, a jesli cos nie tak, to probowac jeszcze raz.

Jesli chce sie stale korzystac z zaby i przesylac wiecej zdjec, warto sie tam zarejestrowac i najlepiej sciagnac sobie ich programik do przesylania wielu zdjec na raz.
Zdjecia ladowane jako zalaczniki zajmuja przestrzen dyskowa, za ktora trzeba placic. A wiadomo, jak to ostatnio bylo z kwestia placenia za forum. Totez bardziej wskazane jest korzystanie z zewnetrznych serwerow i wklejanie na forum tylko adresow zdjec.
- miszakai
- Kontakt:
Pytałam i czytałam ale nie zajarzyłam do tej pory i nadal nie lubię tej formy, wolę załączniki. Pytam o formalne różnice m.in. w zajmowaniu przestrzeni na serwerze...Jeśli się będzie dało to pozostanę przy formie wytłumaczonej przez Paulę na początku, czyli załącznikowej. U mnie ciężko ze zmianami jeśli chodzi o techniczne sprawyweszynoska pisze:Juz raz pytałaś???

Ok, irie dzięki, trochę to mozolne tak bez logowania a rejestrować się już nigdzie nie chcę ale pomyślę:)
- Administrator
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Witam,
Przestrzeń na załączniki została zwiększona.
Powinno być już ok.
Pozdrawiam
Rafał
Przestrzeń na załączniki została zwiększona.
Powinno być już ok.
Pozdrawiam
Rafał
- miszakai
- Kontakt:
Ok irie dziękuję, jesteś pierwsza, która wytłumaczyła dobrze
Różnice są takie, że po załadowaniu zdjęcia/kliknięciu prześlij nie da się skopiować linku bo wyskakuje okno dotyczące obowiązkowej rejestracji. I nie pierwszy link tylko drugi bezpośredni jest tym właściwym do skopiowania. Dała radę
chociaż roboty też z tym trochę jest, żeby te linki kopiować i klikać img po zaznaczeniu potem...