Dryf Z Beskidzkich Wysp:)

Awatar użytkownika
Grzegorz
Gadu-Gadu: 0

Re: Dryf Z Beskidzkich Wysp:)

Post autor: Grzegorz »

Super! dzięki 1:0 dla mnie haha :piwko: hmmm A możesz mi powiedzieć jak uczyłaś swojego ogórka koncentrowania na sobie uwagi? bo ja próbuje od wołania imienia przez smakołyki i narazie kiepsko chociaż "siad" robi już automatycznie :happy3:
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Przepraszam, a jak chcesz później wystawiać psa.
Ja od początku, jak tylko się zjawił w naszym domu wręcz prosiłem zmajomych o zagłądanie do pyska i macanie tam i ówdzie. Dzisiaj bez względu na okoliczności nie ma problemu przy ocenie psa. I byłbym ostrożny uczenia robienia siad na widok smakołyka. Pies zamiast dać się oceniać w pozycji wystawowej, zrobi siad. A poza tym mój każdą komendę ignoruje za wyjątkiem kolacja, obiad i masz kawę. Oczywiście komendy są skierowane do ludzi. :gleba: W dwu pierszych przypadkach natychmiast melduje się w kuchni pod stołem.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ja używałam klikera. To nie chodzi o to żeby reagował na imię - to inna bajka. Tylko żeby się w ciebie wpatrywał :)
Musisz sobie poczytać na ten temat ...a najlepiej iść do jakiejś dobrej psiej szkoły pracującej metodami pozytywnymi z małym. :) To nie tylko systematyczna nauka ale także fajna socjalizacja.
Jak gdzieś z suką jadę na zajęcia z dzieciakami to często słyszę że Łoza wpatrzona we mnie ;) Ale ja to także w dużym stopniu wypracowałam to sobie najgradzając ją gdy się na mnie koncentrowała .
Z resztą zerknij na wątek wystawy w Goraju i zobacz jak wpatrzona w Kasie jest Ajsza.

Zbyszku napisz wprost że "macanie tam i ówdzie" nic innego jak macanie jajek :jezyk:
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Ania W pisze: Zbyszku napisz wprost że "macanie tam i ówdzie" nic innego jak macanie jajek :jezyk:
Nie tylko :jezyk_3: Wchodzi w to ciągnięcie za ogon. W Goraju już przy opisie Pani przyszła jeszcze macać mostek. Dwukrotnie kontrolowano tatuaż w uchu. I pies to wszystko znosił. Przy kompletnym braku wyszkolenia i tak jest jednym z grzeczniejszych psów.
Ale nie zasmiecajmy może cudzego bloga.
Ostatnio zmieniony środa 19 maja 2010, 19:33 przez ZbyszekC, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

No ja uważam że to normalne że pies da DOTKNĄĆ ogon, mostek, łapy,uszy...tak powinno być.
Chociaż dotykający też powinien wiedzieć jak podejść do psa.
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Łapy też, ale bez cążek. Cholernie nie lubi pedicure. Zresztą kleszcze też woli jak wyrywam palcami. :D
Awatar użytkownika
Grzegorz

Mój absolutnie nie reaguje na kliker :jezyk: ta metoda odpada... poczytam coś na więcej na ten temat i oczywiście napisze to co zaobserwuje. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Grzegorz

klikasz klikasz i nic.. jakby tego dzwieku w ogole nie było :D
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Ale jakiej reakcji oczekujesz?
Jak mu klikasz? Co naradzasz? Nagradzasz? On jest łakomy?
Myślę że hania jeszcze coś podpowie ale to nie jest tak że psy mają wrodzoną reakcję na kliker -kliker jest tylko narzędziem i to że oznacza on coś dobrego należy uwarunkować.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Grzesiu posiedź trochę nad teorią klikierową, a potem wprowadzaj ją w życie a będzie dobrze ;)
ODPOWIEDZ