Mam pytanie: co znaczy "nie do oceny" ? Czy to dyskwalifikacja?
Co znaczy "ocena po wystawie"?
Moderator: BACHMATsforanemroda
To co powinno oznaczać napisała Węszynoska. A z tego co wiem te psy z klubówki dostały ndo z innego powodu niż ujęty w regulaminie.Czata pisze:Najpierw gratulacje dla wszystkich zwycięzcówa dla pozostałych za wytrwałość w trudnych warunkach
![]()
Mam pytanie: co znaczy "nie do oceny" ? Czy to dyskwalifikacja?
Nie do konca tak bylo. Jedna z suczek chyba w mlodziezy nie dala sobie sprawdzic zebow. Niestety bardzo zenujace bylo zachowanie pani asystentki i troche tez wlascicieli suczki.hania pisze: To co powinno oznaczać napisała Węszynoska. A z tego co wiem te psy z klubówki dostały ndo z innego powodu niż ujęty w regulaminie.
Ja tam nie widziałem, żeby sędzia siadał okrakiem na ogarze czy gończym w celu sprawdzenia mu uzębienia. Poza tym "przede wszystkim" można stosować zarówno do sędziów jak i właścicieli czy psów. Wydaje mi się Aniu, że trochę demonizujesz. Zawsze i wszędzie będą jakieś "dramatyczne" pojedyncze przypadki ale nie róbmy z tego reguły.Ania W pisze:Żenujące jest w takich sytuacjach przede wszystkim zachowanie sędziów i asystentów- czyli tych, którzy powinni posiadać dużą wiedzę z zakresu tego jak z psem postępować.