Dryf Z Beskidzkich Wysp:)

Awatar użytkownika
Grzegorz
Gadu-Gadu: 0

Re: Dryf Z Beskidzkich Wysp:)

Post autor: Grzegorz »

Czy wasze ogórki też chodzą lepiej i grzeczniej bez smyczy? :D bo Dryf jak jest na smyczy to musi wejść w każdą dziurę i w każdy kąt. Jak jest bez smyczy grzecznie idzie przy nodze :)
Awatar użytkownika
trusiak

Post autor: trusiak »

Pozdrowienia dla Dryfa od 2- u miesięcznej Miry. Widzę, że nie tylko ja mam problem z ząbkami mojej małej:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Grzegorz

Dryf Pozdrawiam Mire! Peace! :happy3:
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Grzegorz pisze:Czy wasze ogórki też chodzą lepiej i grzeczniej bez smyczy? :D bo Dryf jak jest na smyczy to musi wejść w każdą dziurę i w każdy kąt. Jak jest bez smyczy grzecznie idzie przy nodze :)
Część szczeniaków tak ma :). Wiedza, że na smyczy ich pilnuje a bez smyczy muszą pilnować się ona.
ludwik

Post autor: ludwik »

Grzegorz pisze:Czy wasze ogórki też chodzą lepiej i grzeczniej bez smyczy? :D bo Dryf jak jest na smyczy to musi wejść w każdą dziurę i w każdy kąt. Jak jest bez smyczy grzecznie idzie przy nodze :)
Może miot "D" tak ma bo Dusia też na smyczy to w zasadzie ciągnąć ja trzeba :jezyk: i wtedy najchętniej siada i się rozgląda, a jak jest bez smyczy chodzi idealnie, dlatego też narazie spokojnie przyuczamy ją chodzenia na smyczy w czym bardzo pomocny jest Bursztyn :happy3:
Awatar użytkownika
Grzegorz

No jakbym widział Dryfa :D Haahhaha Czasami się jeszcze położy i patrzy się na mnie co ja od niego chce...
Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Post autor: wszoleczek »

To i tak macie dobrze, bo ja musiałam dorosłego psa nauczyć chodzić na smyczy :jezyk_3:
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
Grzegorz

Mam takie pytanie do was!!!Bardzo ważne!!.. dotyczy wychowania.. Dzisiaj sąsiad powiedział mi, że bardzo źle robię, że pozwalam wszystkim mojego psa dotykać... mówi, że wtedy nie będzie moim psem tylko wszystkich i nie będzie się mnie słuchał... mówi, że nikt oprócz mnie do roku nie może go dotykać :wow_3:Ja pozwalam dotykać go każdemu bo z tego co czytałem to wtedy przyzwyczaja się do innych osób i nie będzie się ich bał... a przez to można wykluczyć ewentualną agresje. Mi osobiście wydaje się, że to jakaś głupota żeby go nikt nie dotykał... no ale chce się poradzić was... proszę odpowiedzcie mi bo może to ja źle coś robię :mysl_1: :niewka:
Awatar użytkownika
Grzegorz

będę wdzięczny za każdą odpowiedź!!! :piwko:
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Przepraszam ale to jakaś bzdura.
A psy do dogoterapii? Przecież ona muszą pozwalać dotykać się innym ludziom...i muszą słuchać właściciela. To nie dotykanie tworzy autorytet właściciela.
Naucz go koncentracji na sobie a sąsiad nie wyjdzie z podziwu jaki ten pies wpatrzony w ciebie.
Dobrze robisz ...chociaż są sytuacje, kiedy ja proszę żeby Łozy nie głaskano. I zawsze zwracam uwagę dzieciom że jak chcą pogłaskać psa to muszą spytać się właściciela najpierw.
ODPOWIEDZ