z Zagrajboru

Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: z Zagrajboru

Post autor: Ania W »

To ja już wiem gdzie na wystawę na pewno nie pojadę.... ;)
Z drugiej strony ile osób w takim układzie może się poczuć ważnych i potrzebnych ;)
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Post autor: Iza i Sławek »

Jeszcze ciekawostka - w drodze powrotnej Luśnia przeszła kontrolę osobistą (!!!)
Nasza straż graniczna dzielnie pilnuje, aby żadne "nielegalne imigranty" do najjaśniejszej nie przenikneły. Sprawdzili Luśni tatuaż, czip, porównywali ze zdjęciem w paszporcie...(Jak to dobrze, że w dzień wyjazdu wkleiłem fotkę. Większy stres niż w ringu ;)
A potem, podczas wypisywania protokołu z kontroli, okazało się że w ewidencji naszej straży granicznej nie istnieje rasa Ogar Polski :zly2:
Zostało wklikane "mieszaniec" ( na szczęście z adnotacją "rasa nie ujęta w ewidencji )
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Iza i Sławek pisze: porównywali ze zdjęciem w paszporcie...(Jak to dobrze, że w dzień wyjazdu wkleiłem fotkę.
:D
A mówią że dla laików wszystkie ogary wyglądają tak samo :)
Danusia
Kontakt:

Post autor: Danusia »

Właśnie teraz przeczytałam, gratulacje dla Luśni, czy skończyła intera i jakiego?
bea100

Post autor: bea100 »

Iza i Sławek pisze:...podczas wypisywania protokołu z kontroli, okazało się że w ewidencji naszej straży granicznej nie istnieje rasa Ogar Polski :zly2:
Zostało wklikane "mieszaniec" ( na szczęście z adnotacją "rasa nie ujęta w ewidencji )
No to już jakaś porażka jest i wstyd :wow_3:
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Iza i Sławek pisze:Haniu, z opłatami sprawa jest prosta. Najpierw stoisz w kolejce do rejestracji i dostajesz kwita do kasy. Po powrocie z kasy idziesz do weta, stoisz w kolejce i dostajesz kwita do kasy (5 hrywien za ... :zdziw_4: )W kasie pobazgrzą coś na kwitach. Idziesz z kwitami na ring, gdzie dostajesz numerek. Można prościej ? ;)
We Lwowie nie ma innej możliwości, jak opłata przed wystawą w w/w sposób :shock:
Tylko te parę lat temu nie potrafili mi tego powiedzieć a żądali przelewów. Na jaka kwotę tez nie potrafili powiedzieć :D . A jechanie "w ciemno" średnio mi się uśmiechało.
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Teraz też nie do końca wiedzieli ile chcą :D
Sposób płatności byl jeden (tylko na wystawie) ale wg, strony internetowej opłata wynosiła 40 Euro za wystawę(dwu CACiBówka) albo 40 za jeden dzień (za pół wystawy :zdziw_4: ) Wszystko zależało od wersji językowej. Zresztą to, że płatność jest na wystawie, było raczej kwestią dedukcji niż informacji
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Iza i Sławek pisze:Teraz też nie do końca wiedzieli ile chcą :D
Sposób płatności byl jeden (tylko na wystawie) ale wg, strony internetowej opłata wynosiła 40 Euro za wystawę(dwu CACiBówka) albo 40 za jeden dzień (za pół wystawy :zdziw_4: ) Wszystko zależało od wersji językowej.
Nowa wersja :D . Druga wystawa gratis :D
Zresztą to, że płatność jest na wystawie, było raczej kwestią dedukcji niż informacji
Wtedy udzielili mi informacji, że nie ma w ogóle takiej możliwości. I pojechałam oglądać Lwów bez psa. Teraz jak już wiem to może kiedyś się skuszę i wybiorę z psiurami.
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Niestety, wersja "B" okazała się prawdziwa, 40 za dzień
A co do wyjazdu z psiurami, to w przyszłym roku ma być we Lwowie I Wystawa Psów Myśliwskich
Może by tak się wybrać z 50 ogarków? ;)
Organizacyjnie powinno być lepiej
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
Artur OP+GPiGB
Gadu-Gadu: 1459703
Kontakt:

Post autor: Artur OP+GPiGB »

Witam tu "Gończa Złaja FCI" czyli gończe polskie i jeden berneńczyk. niebawem jak obrobię się z bieżącymi pracami opowiem więcej ciekawostek z wystawy oraz z drogi na wystawę i powrót do domu.

pomylenie grupy 6 z 10 i dopisanie GP do hartów to pikuś z tym co się działo następnego dnia, z wydawaniem Championatów UA itp.

+++

Myślenie to najcięższa praca i pewno dlatego nie cieszy się zbytnią popularnością :-)
ODPOWIEDZ