z Zagrajboru

Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: z Zagrajboru

Post autor: Iza i Sławek »

W dniach 8-9 maja, postanowiliśmy pokazac Ogarka na kresach i dokonaliśmy z Luśnią najazdu na Lwów. Na wystawie spotkaliśmy Nałoga ze Studenckiej Biedy -chyba Gończego Polskiego ;)
Już wyjaśniam -Organizatorzy umieścili biednego Nałoga w X-tej, w chartach :D (wtedy jeszcze się śmiałem) Po interwencji, Polskaja Gonczaja trafiła do z powrotem do VI sędziowanej przez Pana Nikolę Imbimbo (I), Luśnia grzecznie czekała na swoją ocenę u Pana Guido Vandoniego (I) trochę się dziwiąc, że towarzystwo dookoła ringu mało gończe( dziwiliśmy się tylko trochę, bo Bloodki i Dalmatyny też były na innych ringach, poza tym tak "stało w papierach")
Kiedy wreście zostaliśmy wezwani na ring, ustawiłem Luśnię do oceny, spojrzałem w oblicze sędziego i....... :zdziw_4: . Pan sędzia był jeszcze bardziej :zdziw_4: bo jak przyznał, nie ma uprawnień na gończe (chyba dla ukraińskich organizatorów, włoch to włoch).
Poniewaz byliśmy na szarym końcu i lada chwila miały rozpocząc się finały, rozpoczełem rozpaczliwe szukanie sędziego VI-tki. Niestety, pan Imbimbo wybył był do hotelu :zly2:
Na szczęścię wpadliśmy (dosłownie ) na Pana Andrzeja Manię, który miał nas sędziowac następnego dnia (wystawa 2xCacib) Pan Mania zgodził się na indywidualne sędziowanie, które odbyło się na korytarzu obok pokoju sędziowskiego (znanienita publicznośc zerkała przez otwarte drzwi ;) Ocena doskonała, z CACiBem (Nałóg, niedoszły chart też zgarnął całą pulę -gratulację :happy3: ) otworzyła nam drogę na finały, zamykając jednocześnie występ w dniu następnym. :zly1:
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Gratulacje! Zwlaszcza, ze nie bylo lekko, jak wynika z relacji. :shock:
Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Gratulacje :brawo_1: :happy3:
Ocena doskonała, z CACiBem (Nałóg, niedoszły chart też zgarnął całą pulę -gratulację :happy3: ) otworzyła nam drogę na finały, zamykając jednocześnie występ w dniu następnym. :zly1:
Dlaczego?
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Bo ten sam sedzia by musial oceniac?
Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

No właśnie ?

Aa teraz dopiero przeczytałam,że Luśnia i Łazik mają tą samą mamusię! :happy3: Czy Luśnia lubi ziemniaki surowe? Bo mamusia tak ! A Łazik tez ostatnio dorwał ziemniaka ,ale tylko go bronił :D
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Nie dośc, że ten sam sędzia, to na tej samej wystawie.
Luśnia co prawda najbardziej lubi jabłka, ale tak naprawdę, wszystko co z grubsza organicznego wypadnie z rączki Filipa, jest automatycznie wchłaniane (czasami nazywamy ją zelmer ;) )
a co do samego ciężaru wystawy - niespełna 900 psów a sędziowanie od 10 do 20 tej !!! :zly2:
Wesna z Gończaków
bea100

Post autor: bea100 »

Ale hejzel we Lwowie :wow_3: Aleście przeżyli...noo nie zazdroszczę :fiufiu:

Tym bardziej Wam GRATULUJĘ :piwko:
No i dla sędziego Pana Mani- szacunek :zgoda:

A jak było na finałach?
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

A mówią "jak w czeskim filmie" a to chyba raczej powinien być film ukraiński ;)
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Gratulacje :)
AJ raz zgłaszałam do Lwowa parę lat temu i zatrzymałam się na etapie opłat :lol:. Nie szło się dogadać.
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Haniu, z opłatami sprawa jest prosta. Najpierw stoisz w kolejce do rejestracji i dostajesz kwita do kasy. Po powrocie z kasy idziesz do weta, stoisz w kolejce i dostajesz kwita do kasy (5 hrywien za ... :zdziw_4: )W kasie pobazgrzą coś na kwitach. Idziesz z kwitami na ring, gdzie dostajesz numerek. Można prościej ? ;)
We Lwowie nie ma innej możliwości, jak opłata przed wystawą w w/w sposób :shock:
Wesna z Gończaków
ODPOWIEDZ