Dryf Z Beskidzkich Wysp:)

Awatar użytkownika
jerz
Gadu-Gadu: 42500
Kontakt:

Re: Dryf Z Beskidzkich Wysp:)

Post autor: jerz »

Ponieważ mamy "siostrzane" psy, to może kwestia tych "smaczków"? Próbowałeś różnych? U mnie numerem 1 okazał się żółty ser (szaleństwo w oczach u psa), trochę mniej lubi Esquisita (Trixie), ale był to pierwszy i jedyny wybór smakołyku specjalnie dla psa, więc może na inne reaguje inaczej :)
Awatar użytkownika
Grzegorz
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Grzegorz »

nie wiedziałem, że żółty ser może być :mysl_1: warto spróbować! :marzyc_2:
Awatar użytkownika
Grzegorz

Allllleeeee się wybawił na dworze!!! Nie chciał wracać!! :D Troszkę źle zniósł podróż samochodem no ale nie można mieć wszystkiego. Nawet Poszła pierwsza "Dworska kupa" :gleba: oby tak dalej! :prosze_1:
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

A fotki jakieś :mysl_1: oczywiście Dryfa nie "dworskiej kupy" :D
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Grzegorz

HAHAHAH No tak ale nie wziąłem aparatu :zly1: Jak pogoda się poprawi napewno wrzucę jakieś fajne fotki tzn postaram się bo fotograf ze mnie marny :lol:
Awatar użytkownika
jerz
Kontakt:

Tak przy okazji, czy Dryf też ma taki niepohamowany apetyt? Ile jedzenia mu podajesz? Ilość karmy pochłanianej przez Denara karmy zaskakuje, aczkolwiek pies utrzymuje idealną linię...

Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Grzegorz

No mogę powiedzieć, że Dryf rozkłada sobie jedzonko na raty :mysl_1: Jak jest głodny to je a jak nie to zostawia na potem. Heh... No chyba ze dostanie czasem jakieś jedzenie z puszki to wsówa odrazu Karmimy go Royalem suchą ale oczywiście woli z puszki... A co do ilości podawanego jedzenie to nie wiem daje mu na oko :) Ale szybko rośnie i też zachowuje dobrą sylwetke... A czy Denar gryzie wszystko co ma przed pyskiem? wliczając w to nogawki od spodni poduszki skarpetki nogi ręce? Bo powoli zaczynam się o to bać... czasami to naprawdę zaboli jak chapnie... :strach_2:
Awatar użytkownika
Grzegorz

Również Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
jerz
Kontakt:

Gryzie. Nieustannie. Trochę pomaga podstawienie mu czegoś innego do gryzienia, albo jedzenia - wtedy można na jakiś czas odwrócić uwagę. Po każdym posiłku jest okres "szaleństwa" i dopóki się nie zmęczy trzeba się nim zajmować, żeby nie gryzł wszystkiego naokoło.

Dryf też się budzi między 2 a 4 w nocy i przychodzi się pobawić?

Pozdrawiam,
P.
Awatar użytkownika
Basia
Gadu-Gadu: 3582961

Post autor: Basia »

Nie jestem ekspertem, ale może spróbujcie zainteresować je czymś innym w momencie kiedy zaczynają gryźć. U nas sprawdzał się przez długi czas sznurek. Mina gryzła go, przeciągała się z nami. Kolejną fajną rzecza jest butelka np. po wodzie mineralnej, albo odpowiedniej wielkości piłka. Zanim ją złapie to się trochę zmęczy. Poza tym wszelkie maskotki, piszczałki, itp.
U nas na jakiś czas egzamin zdał stary skórzany pasek do spodni (oczywiście bez sprzączki). Mina jak była sam ato go gryzła a jak byliśmy w domu to ganiała za nim jak kot albo się z nią przeciągaliśmy.
Nam Mina co prawda nogawek nie podgryzała, ale ręce owszem. Gdzieś w wieku 6 miesiecy przeżuciła się z rąk na podgryzanie mieszkania :gleba: ale na to też się zalazły sposoby :silacz:

Życzę powodzenia i dużo cierpliwości :piwko:
Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
ODPOWIEDZ