Balt

Awatar użytkownika
ZbyszekC

Re: Balt

Post autor: ZbyszekC »

Krynicę mamy w odległości przeciętnej wystawy międzynarodowej więc wyskakujemy czasami na łikend. Zwykle na początku lub na koniec sezonu. Polskie morze poza sezonem jest atrakcyjniejsze. Tak samo zimno jak latem a mniej ludzi. Zdjęcia pochodzą z końca września.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kwaterowaliśmy zgadnij u kogo? :D Oczywiście u Pani Hani. :piwko: Najlepsze, że jak wspomniałem o Was to stwierdziła , Ci z 2 dobermanami :gleba: :gleba: :gleba: Nawiasem w sąsiednim pensjonacie, gdzie mają dobermana, mieszkała w tym samym czasie co my, hodowczyni dobermanów z 2 psami.
W szeregowcu na Nafciarzy mieszkaliśmy chyba we wszystkich pensjonatach. Na ogół są przyjazne psą. Zaczynaliśmy jeszcze z malamutem.
Krynica jest fajna jak chce się zapoznać psa z dzikusami. Chociaż te co nagabywały w knajpie to jakieś mikre były. Zdjęcia z komórki nocą.
Obrazek

Obrazek
Balt był niepocieszony. Stwierdziły, że jest późno i nie będą się z nim bawiły w berka. :placzek:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

My do Hani jeździmy parę ładnych lat ,prawie co roku ,najpierw bez psów ,potem z amstafem,a ostatnio właśnie z ogrami,sąsiadka faktycznie ma dobermana ,wczesniej miała dwa matke i syna ,teraz został jeden,bardzo lubimy tam jeździć ,my przeważnie jesteśmy pod koniec sezonu sierpień,początek września,też ludzi mało i cała plaża dla nas ,ale z dzikami jest problem ,bo Zojka ostro startuje a wtedy chodzą lochy z młodymi ,spotkaliśmy też dosyć spore odyńce ,łazimy wieczorem i w nocy a dziki tylko fruu

można odpocząć :)
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Na ten łikend mieliśmy zaplanowane uczestnictwo w dwu pobliskich wystawach: Gostyninie i Inowrocławiu. Ponieważ z przyczyn wiadomych zostały odwołane Balt postanowił skorzystać z okazji i przed kolejnymi zmienić rasę. Woli być raczej wysokim gończym niż niskim ogarem. Aby lepiej się dostosować zafundował sobie podpalania na łapach.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co to za ogar, jamnikoogar?

Obrazek

Obrazek

Wczoraj miałem nadzieję, że zostaną na pobliskim bagienku na dłużej.

Obrazek

Obrazek

Ale widocznie towarzystwo ambitnych bobrów im przeszkadzało bo dziś ich nie było :placzek:

Obrazek

A Balt po ażurowej kładce powędrował do kumpla.

Obrazek

Wyjaśnisz mi co to jest to burzenie się krwi wiosną?

Obrazek

Dobra, słuchaj mały uważnie.

Obrazek

Ja też nadstawiłem uszy ale nic z tego. Poszli w swoją stronę.

Obrazek

Nulka, będziemy musieli umówić się na wielkie ganianie dzików na mierzei. Piaski do tego są jeszcze lepsze.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
nulka

Świetnie :) chetnie poznamy Pana kuzyna Balta i jego rodzinkę :happy3: , muszę powiedzieć ,że nasze ogry bardzo sie podobały ludziom ,byli znawcy psów :mysl_1: ,ale nie często trafiali z nazwą rasy :D
Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Post autor: ania N »

Też się zastanawiałam czy się nie wybrać tam na dziki. Jak byliśmy kiedyś jeszcze bez psa to nam nie dawały podejść do samochodu :zly3:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Polesia czar czyli rozlewiska rzeki Mień na Poj. Dobrzyńskim i ogar wodny w kaczeńcach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czemu ogar na smyczy? Oto odpowiedź.

Obrazek
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Ponieważ minionej niedzieli odwołano wystawę w uzdrowisku Inowrocław to korzystając z ładnej pogody wybraliśmy się do uzdrowiska Ciechocinek.
Optymiści :gleba:
Po drodze Balt zwiedził ruiny rodowej :D siedziby czyli zamku w Bobrownikach n.W.
Obrazek

Obrazek

Zadumał się na przemijaniem.
Obrazek

Machnął ogonem i powędrował dalej.
Obrazek

Na przystani okazało się, że z uwagi na wysoki stan Wisły prom nie pływa. Kursowanie promu odwoływane jest z różnych powodów. Za dużo wody, za mało wody lód, kra, mgła i inne.
Obrazek

Jak ktoś będzie chciał się przypatrzeć, to na prawym skraju widać biedny, porzucony na brzegu prom.
Obrazek

Nieszczęście jednych bywa szczęściem drugich. Balt na tym skorzystał. Cały długi odcinek brzegu Wisły przy ujściu Mienia należał do niego i kilku wędkarzy.
Na frasunek dobry trunek. Tym razem jeszcze z miski.
Obrazek

Potem szybka i fachowa lustracja pospółdzielczych pól.
Obrazek

Sprawdzenie co w trawie piszczy.
Obrazek

Prócz licznych ambon myśliwskich [nie przypomina Wam to czegoś?] nie widać nic szczególnego. Można ruszać.
Obrazek

Obrazek

Żeby nie oskarżono nas o kończenie z wypiętym zadkiem. W sobotę wywiesiłem, dziś się martwię.
Obrazek
Awatar użytkownika
nulka

W sobotę wywiesiłem, dziś się martwię

Ha ,dziś sypalo u nas śniegiem :strach_2: i rekawiczki by sie przydał

Dobrze Baltowi na tle rodowodowych posiadłości ,szkoda mogłoby ich być troche więcej ;)
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Nulka, czego więcej? Ruin, hektarów czy zdjęć. Jeżeli ruin zamków, to za Drwęcą jest ich od groma. Jadąc do Krynicy mijam z dziesięć. W lepszy lub gorszym stanie. Jeżeli hektarów, to popatrz. Jesienią to było marchewkowe pole. Jeszcze nie dawno można było na tym za naprawdę niewielkie pieniądze się uwłaszczyć. My obecnie mamy aż bakon i dzięki temu cały świat czy chociaż ojczyzna stoi dla nas otworem. :D
Obrazek

Obrazek

Jeżeli zdjęć to proszę bardzo. Mam nowego aparata. Jeszcze nie odważyłem się na lustrzankę ale dosyć przyzwoity superzoom.
No to wędrujemy. Ale nie wolno zapominać o rewolucyjnej czujności. Wróg może czaić się wszędzie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Historia smoka bobrownickiego. A wody w Wiśle było sporo.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Starczy tego dobrego i tak całej nie wypiję.
Obrazek

Jeszcze tylko się wytrzeć.
Obrazek

W tym miejscu narazie przerwa bo żaba jest zmęczona.
ODPOWIEDZ