Fabryka Talentów - lato 2010 :-)

Metody szkoleń, technika, kursy...
Awatar użytkownika
Dymkowa
Gadu-Gadu: 4088068

Fabryka Talentów - lato 2010 :-)

Post autor: Dymkowa »

Fabryka talentów – odkryj talent w swoim psie!

Nie masz jeszcze planów na wakacje, a chciałbyś je spędzić ze swoim psem?

Nie chcesz, aby Twój pies nudził się i tęsknił w hoteliku dla zwierząt?

Wiesz, że masz fantastycznego psa, ale jeszcze nie wiesz, jaki jest jego specjalny talent?

Ta oferta jest dla Ciebie!

Odkryj z nami talent swojego psa!

Zapraszamy na kolejną edycję "Fabryki talentów" - wakacyjnego obozu dla psów i ich właścicieli, w tym roku organizowanego w przepięknym ośrodku "Bernardynka", położonym w lesie nad jeziorem Ślesin Wąsosze k/Konina.

W programie znajdą się:
- podstawy agility,
- podstawy tropienia,
- wprowadzenie do tańca z psem (Freestyle i heelwork to music),
- ćwiczenia dla psów myśliwskich,
- dog diving, czyli zabawy w wodzie :-) ,
- oraz różnorakie gry i zabawy wzmacniające więź pies-przewodnik,
a dodatkowo:
- język psów i sposoby komunikacji,
- oraz zajęcia z Obedience.

Dzięki naszym zajęciom odkryjesz pasję, którą wspólnie z psem będziecie mogli rozwijać po powrocie z obozu :-)

Gwarantujemy także czas wspaniale spędzony wśród osób o podobnych zamiłowaniach, gdzie nikt nie będzie patrzył krzywo na wielogodzinne opowieści o ulubionej zabawce Twojego psa :-)

Bogactwo przyrody, wśród której będą przeprowadzane zajęcia, pozwoli Ci również na relaks i odpoczynek po ciężkiej pracy.

Mile widziane całe rodziny - ośrodek oferuje szereg atrakcji i form aktywnego wypoczynku, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie, m.in.: plac zabaw dla dzieci, wypożyczalnia rowerów, kajaki, rowery wodne, łodzie do wędkowania oraz saunę. W pobliżu znajdują się również: porty żeglarskie, szlak wodny Warta-Gopło, sanktuarium w Licheniu, zamek w Gosławicach, oraz inne miejsca warte obejrzenia.

Proponujemy dwa tygodniowe turnusy w terminach:
7-14 sierpnia 2010
14-21 sierpnia 2010

Zakwaterowanie w domkach drewnianych o wysokim standardzie (oddanych do użytku w 2009 r.), położonych bezpośrednio nad brzegiem jeziora, w pobliżu pięknej plaży. Domki mają oddzielne sypialnie dwuosobowe i jednoosobowe, kuchnię i łazienkę z prysznicem.

Wyżywienie: we własnym zakresie. Na terenie ośrodka znajduje się punkt małej gastronomii, w pobliżu są liczne sklepy i restauracje.

Koszt pobytu z noclegiem oraz szkoleniem:
- 900 zł od osoby (osoba z psem)
- 350 zł od osoby towarzyszącej (bez psa)
- 170 zł każdy kolejny pies uczestnika (który będzie również brał udział w zajęciach).

Na początku pobytu pobierana jest kaucja zwrotna w wysokości 100 zł, przeznaczona na pokrycie ewentualnych szkód, wyrządzonych przez psa.

Rezerwacja miejsca po wpłacie zaliczki w wysokości 200 zł. Termin rezerwacji - 20 marca.

Liczba miejsc ograniczona! Maksymalnie 12 osób z psami.

Uczestnicy niepełnoletni: Na naszych kursach bardzo chętnie gościmy osoby poniżej 18 r.ż. Jednak uczestnicy w wieku do 16 lat mogą uczestniczyć w naszych obozach jedynie z pełnoletnim opiekunem. Młodzież w wieku 16-17 lat przyjmujemy za pisemną zgodą rodziców.

Ze względu na bezpieczeństwo uczestników obozu nie przyjmujemy psów agresywnych. Takie psy wymagają indywidualnych zajęć, i pobyt wśród dużej ilości obcych zwierząt i ludzi naraża je na zbyt duży stres, a pozostałym uczestnikom uniemożliwia pełne i spokojne korzystanie z oferowanych zajęć.

Więcej o informacji o ośrodku oraz zdjęcia znajdują się pod adresem: http://www.tinyurl.pl?krqLbS58" onclick="window.open(this.href);return false;

Dalsze informacje, przyjmowanie zgłoszeń oraz opinie uczestników poprzedniej edycji:

http://www.canissapiens.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Monika: tel. 506-598-062; e-mail: monia(at)canissapiens.pl; gg 2928845

Marta: tel. 698-442-819; e-mail: marta(at)canissapiens.pl; gg: 4088068

ZAPRASZAMY! :-)
OBOZY WAKACYJNE http://tinyurl.com/yhbxg4c" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.dogodogo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

"Nie skupiaj się na uczeniu posłuszeństwa za wszelką cenę. Najpierw zbuduj więź ze swoim psem, reszta przyjdzie sama"
(za: Turid Rugaas)
monik

Re: Fabryka Talentów - lato 2010 :-)

Post autor: monik »

Dziękuję, mój pies już wiele potrafi i sam do tego doszedł :twisted: :D

A tak w ogóle, to wyobrażacie sobie taniec z ogrem? :mysl_1:
Bo ja nie :gleba:
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

monik pisze:A tak w ogóle, to wyobrażacie sobie taniec z ogrem? :mysl_1:
Wyobrażam sobie, łapy zarzuca Ci na szyję i tańczycie .... wolnego :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

monik pisze:A tak w ogóle, to wyobrażacie sobie taniec z ogrem? :mysl_1:
Dlatego to jest wyzwanie dla ambitnych ;) a poza tym są wśród nas tacy, którzy oprócz ogara mają też inne psy :jezyk_3:
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
Dymkowa

monik pisze:Dziękuję, mój pies już wiele potrafi i sam do tego doszedł :twisted: :D
Gratuluję i przemilczę niezasłużoną złośliwość.
Kiedyś nikt nie wyobrażał sobie, że ogar potrafi cokolwiek więcej niż chodzić z nosem przy ziemi :-)
Teraz okazuje się, że:
- ogar potrafi dać się odwołać,
- ogar potrafi aportować,
- ogar potrafi targetować,
- ogar potrafi ćwiczyć obedience,
- ogar potrafi .... (uzupełnić wedle własnych osiągnięć ;-))

Na naszym obozie nie chodzi o to, że każdy musi zostać mistrzem świata w danej dyscyplinie, ale raczej o to, żeby pokazać, ile różnorodnych rzeczy można robić razem z psem, i jak wspaniałą może to być zabawą dla obydwu stron :-)

Tak na marginesie dodam, że w zeszłym roku Jeżka zaimponowała mi, bo nauczyła się aportować z wody, w tym skacząc z pomostu jak prawdziwy retriever :-)
OBOZY WAKACYJNE http://tinyurl.com/yhbxg4c" onclick="window.open(this.href);return false;

"Nie skupiaj się na uczeniu posłuszeństwa za wszelką cenę. Najpierw zbuduj więź ze swoim psem, reszta przyjdzie sama"
monik

Post autor: monik »

Dymkowa pisze:
monik pisze:Dziękuję, mój pies już wiele potrafi i sam do tego doszedł :twisted: :D
Gratuluję i przemilczę niezasłużoną złośliwość.
Kiedyś nikt nie wyobrażał sobie, że ogar potrafi cokolwiek więcej niż chodzić z nosem przy ziemi :-)
Teraz okazuje się, że:
- ogar potrafi dać się odwołać,
- ogar potrafi aportować,
- ogar potrafi targetować,
- ogar potrafi ćwiczyć obedience,
- ogar potrafi .... (uzupełnić wedle własnych osiągnięć ;-))

Na naszym obozie nie chodzi o to, że każdy musi zostać mistrzem świata w danej dyscyplinie, ale raczej o to, żeby pokazać, ile różnorodnych rzeczy można robić razem z psem, i jak wspaniałą może to być zabawą dla obydwu stron :-)

Tak na marginesie dodam, że w zeszłym roku Jeżka zaimponowała mi, bo nauczyła się aportować z wody, w tym skacząc z pomostu jak prawdziwy retriever :-)
ad.1 Jaka złośliwość? :mysl_1:
ad.2. Nie mam tutaj na myśli, że nie potrafi, tylko akurat ogara w tańcu sobie nie wyobrażam, ba żeby tylko ogara, żadnego psa..
Pies, to jest pies a nie zabawka i taniec z psem, to już jak dla mnie trochę nie w tym kierunku..
Pies do tańca nie został stworzony, o to mi chodzi, to już za bujna ludzka wyobraźnia, gdzie próbujemy stworzyć psa na własne podobieństwo, o rety, nieeeeeeeeeeeeeee :D
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Ania W »

monik pisze: ad.2. Nie mam tutaj na myśli, że nie potrafi, tylko akurat ogara w tańcu sobie nie wyobrażam, ba żeby tylko ogara, żadnego psa..
Pies, to jest pies a nie zabawka i taniec z psem, to już jak dla mnie trochę nie w tym kierunku..
Pies do tańca nie został stworzony, o to mi chodzi, to już za bujna ludzka wyobraźnia, gdzie próbujemy stworzyć psa na własne podobieństwo, o rety, nieeeeeeeeeeeeeee :D
Myślę, że w takich tematach nie ma co pisać co się uważa za słuszne w szkoleniu a co nie. Można założyć własny temat i zaprezentować swoje podejście.
To jest oferta wspólnego z psem (i nie tylko) spędzenia czasu w sposób aktywny.
Można z tej propzycji skorzystać...a można nie korzystać. Przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Pies nie został stworzony do siedzenia godzinami samemu w domu a siedzi, do dogoterapii a jest w niej wykorzystywany, do wystaw a w nich uczestniczy i jest to tego udziału w większym lub mniejszym stopniu przygotowywany...
Awatar użytkownika
Dymkowa

Ania W pisze: Myślę, że w takich tematach nie ma co pisać co się uważa za słuszne w szkoleniu a co nie. Można założyć własny temat i zaprezentować swoje podejście.
To jest oferta wspólnego z psem (i nie tylko) spędzenia czasu w sposób aktywny.
Można z tej propzycji skorzystać...a można nie korzystać. Przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Pies nie został stworzony do siedzenia godzinami samemu w domu a siedzi, do dogoterapii a jest w niej wykorzystywany, do wystaw a w nich uczestniczy i jest to tego udziału w większym lub mniejszym stopniu przygotowywany...
To jest też nasze (canissapiensowe) podejście. Decydując się na posiadanie psów liczymy się z tym, że oprócz "mania", tak po prostu, robimy z nimi jeszcze wiele różnych rzeczy. Uczymy je tego, co jest potrzebne, aby nasze życie z nim było bezproblemowe - ale staramy się też robić tak, aby pies miał fajne życie z nami. To jest nasza pasja, którą staramy się zaszczepić innym :-)
Taniec z psem nie różni się wiele od obedience, uczenia wystawiania etc. To jest po prostu zbiór różnych sztuczek - jeśli tego właśnie psa nauczymy :-) To właśnie chcemy pokazać na obozie :-) I dać wybór - "zobaczcie, możecie robić to, to, to i to - może coś Wam się szczególnie spodoba" :-)

Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Bardzo fajna inicjatywa. Ja na szkolenie z psem chodzę nie tylko dla konkretnych umiejętności jakie ma posiąść pies ale w równym stopniu dla tego czasu jaki wtedy mamy dla siebie nawzajem i chyba o to tu chodzi.Zabawy w wodzie - dla mnie bomba :marzyc_2: Bardzo bym chciała, żeby Cyga lubiła wodę jak Cygarek bo ja wodę kocham :marzyc:
Może jakby był punkt o oduczaniu psa lizania gniazdka to ktoś tu nie byłby tak sceptyczny a tak :cwaniak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

miszakai pisze: Może jakby był punkt o oduczaniu psa lizania gniazdka to ktoś tu nie byłby tak sceptyczny a tak :cwaniak:
:D
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
ODPOWIEDZ