śmieszności

Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Re: śmieszności

Post autor: ania N »

Chyba ciut sfermentował ten przysmak :D :gleba:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
monik

Post autor: monik »

Chyba sprowadzę dla Urwisa i przed wyjściem będę mu dawać, to będzie grzecznie spać :D

Dzięki aneta za info :)

Tylko się zastanawiam, czy one mają takie działanie, czy rzeczywiście uległy trochę fermentacji :lol:

Jednak fementacja:

http://www.africangamesafari.com/drzewo_marula.html" onclick="window.open(this.href);return false;
no i skopiuję kawałek tekstu z tej strony:

"Zawartość alkoholu w owocach maruli została zbadana w laboratoriach. Około 400 gnijących owoców (ok. 6 kg) posiada ilość alkoholu równą puszce piwa. Słoń może zjeść 280 kg pożywienia dziennie, co jest dowodem że możemy spotkać pijanego słonia"

Na filmiku widać, że nie tylko słonia :D
monik

Z jednej strony, to raczej tragiczne, a nie śmieszne, ale wkleję to tutaj.
Znalezione gdzieś w sieci, ogłoszenie..

"...mam hodowle bullterieruw pit bulli oraz doguw argentyńskich mam do sprzedania sczenięta bulteriera mini i standar za 560 zł bez rodo az 2000 w zwysz z rodowodem polecam tylko odpowiedzialnym właścicielom one som spokojne ale zależy od właściciela nie wolno uczyc agresji psa taki pies wyprowadzony ze zdrowego rozsondku jest zabujczym potworem muj kolega kiedyś uczył swojego buldoga amerykańskiego agresji i zgadnijcie jak skończył skończył w kostnicy zastanuwcie sie lepiej nad kupnem jamnika a nie nad zabujczym bull terierem polecam tylko zruwnowarzonym pełnoletnim ludziom muj numer..."

właściciel tejże hodowli jest na pewno bardzo zruwnowarzonym człowiekiem :twisted:

ps. musiałam dwa razy przeczytać, żeby zrozumieć o co sprzedającemu chodziło :evil:
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Ale intencja ma dobre :gleba:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

monik pisze:właściciel tejże hodowli jest na pewno bardzo zruwnowarzonym człowiekiem :twisted:
... może jest dyslektykiem...
Obrazek

Obrazek
monik

BasiaM pisze:
monik pisze:właściciel tejże hodowli jest na pewno bardzo zruwnowarzonym człowiekiem :twisted:
Przepraszam, ale we wszelakie dys- (dotyczące naszej ortografii) nie wierzę..
Stało się to modne i straszne naciąganie, jak weszła punktacja przy przyjmowaniu do liceów i szkół wyższych, że ci "chorzy" mieli pierwszeństwo..
Myślę, że powinniśmy iść do przodu, a nie się cofać, jak ja chodziłam do szkoły, to jakoś wszyscy poprawnie pisali, a jedynie ci, co na wagary chodzili, to mieli problemy, zresztą nie tylko z pisowni..
Zobacz BasiuM jak ludzie niechlujnie piszą chociażby w komunikatorach, śpieszą się nie wiadomo dokąd, piszą z błędami, polskich liter nie chce im się stawiać, a niektórzy to polskich liter już w ogóle nie znają..
bea100

Post autor: bea100 »

To jest hodowca? Chyba chotoffca raczej :fiufiu:
I co to ma być? I to jest ogłoszenie hodowli zachęcające do zakupu szczeniąt?
Ja bym się mocno obawiała, że jaki Pan taki Kram :(
Starałam sie wyłapać sens. To dla mnie nie śmieszne a tragiczne raczej. Chyba, że to ja już jestem tak starej daty, że porażka :niewka:
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

monik pisze:
BasiaM pisze:
Przepraszam, ale we wszelakie dys- (dotyczące naszej ortografii) nie wierzę..
Stało się to modne i straszne naciąganie, jak weszła punktacja przy przyjmowaniu do liceów i szkół wyższych, że ci "chorzy" mieli pierwszeństwo..
Myślę, że powinniśmy iść do przodu, a nie się cofać, jak ja chodziłam do szkoły, to jakoś wszyscy poprawnie pisali, a jedynie ci, co na wagary chodzili, to mieli problemy, zresztą nie tylko z pisowni..
Zobacz BasiuM jak ludzie niechlujnie piszą chociażby w komunikatorach, śpieszą się nie wiadomo dokąd, piszą z błędami, polskich liter nie chce im się stawiać, a niektórzy to polskich liter już w ogóle nie znają..
Znam osoby, które na wagary nie chodziły, uczyły się dobrze ale z ortografią do dziś nie potrafią sobie poradzić.

Oczywiście, pewnie masz rację...ale nie należy od razu skreślać osób, które na prawdę mają z tym kłopt ... pewnie nie raz jest im przykro, że ktoś się z nich naśmiewa :niewka:

Pan piszący ogłoszenie zapewne pisał tak specjalnie, zawsze to szansa, że więcej osób przeczyta takie bzdury .... :zly1:
Obrazek

Obrazek
bea100

Post autor: bea100 »

Jak się samemu ma problemy to się prosi starszą siostrę.
A może to ogłoszenie zostało tak napisane specjalnie , żeby dotarło do określonej grupy ziomali ? :fiufiu:
monik

BasiaM pisze:... pewnie nie raz jest im przykro, że ktoś się z nich naśmiewa :niewka: .... :zly1:
Ja się nie naśmiewam, tylko wg mnie to po prostu czyste lenistwo, a nie choroba..
ODPOWIEDZ