ja_Tańcza

Awatar użytkownika
jut
Gadu-Gadu: 0

Re: ja_Tańcza

Post autor: jut »

Malgosiaczek_27 pisze:Może jakiś kurs tańca? ;) :lol:
kursy tańca "dowolnego" to sama Tańcza mogłaby prowadzić :silacz:
ale ja i tak wolę to co ona urządza gdy mówimy jej siad, po czym dostaje nagrodę, potem leżeć, nagroda i podaj łape i tak dalej..i gdy kończymy to minutowe szkolenie Tańcza ma dalej ochote na nagródki i sama bez nakazu, siada, kładzie sie znów siada i podaje łapę potem drugą i znów się kładzie..robi to w tak zawrotnym tempie, że aż trudno nadążyć wzrokiem. Po którejś z kolei rundzie zaczyna jej sie plątać i np: upada na bok..i wtedy przestraszona leci do nas po głaski pocieszające. Ciekawe coby na takie ćwiczenie samodzielne powiedzieli na szkoleniu/ :nunu: Zrobiła juz taki numer i ciągle chyba nie łapie, że nagroda jest za np: siad na hasło a nie za siad w dowolnm momencie :brawo_1:
"......trochę człowieka i technika się gubi......"
bea100

Post autor: bea100 »

Jut- zakończ pięknie wykonanym ćwiczeniem, po czym odwróć jakoś jej uwagę od (dalszych na własną łapę i wymuszenie :D ) ćwiczeń...np zacznijcie się bawić schowaną na takie wypadki zabaweczką (kongiem najlepiej ze smakami w środku) albo daj jej kostkę by się zajęła czy coś innego super atrakcyjnego wymyśl.
Awatar użytkownika
carmen

Post autor: carmen »

Jut wklej proszę jakieś nowe zdjęcia Tańczy - jestem zainspirowana zdjęciami z blogu Barda :)
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Awatar użytkownika
jut

Najnowsze zdjecia Tańczy to te z plaży na poprzedniej stronie.. Dziś nawet udało mi się wziąść aparat na wypad do stajni..niestety nie wzięłam karty pamięci i ze zdjęć nici :zly2:
bea100

Post autor: bea100 »

No trudno...poczekamy :marzyc:
Awatar użytkownika
jut

Najnowsze zdjęcia po długim weekendzie, który spędzamy sobie (dla odmiany) nad morzem. Tym razem w Łebie...hihihi :happy3: :happy3: :happy3:
Awatar użytkownika
carmen

Post autor: carmen »

ja czekam na obiecane zdjęcia Tańczy

i jeszcze raz wpis o konisiach (anglik i??) szukałam na zielonym, bo pamiętam, że pisałaś a się nie doszukałam :mysl_1:
Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...
Awatar użytkownika
jut

Byłyśmy z moją koleżanką prawie owczarkiem i z Ludzmi w Łebie. To było moje pierwsze nocowanie dłuższe gdzie indziej od kiedy mam nowy dom. Bardzo mi się w tej łebie podobało. Jest tam jeszcze większe morze niż u nas, w którym kąpią się rózne psy, ale ja nie. Jest też bardzo dużo piasku i fajne lasy. Są też inne psy i poznałam wielu nowych kolegów i koleżanek. Inne psy poprzyjeżdżały ze swoimi ludzmi i dziećmi. Z tymi ostatnimi trochę sie juz znam więc duzo razem sie bawiliśmy. Ludzkie szczeniaki są bardzo fajne i można z nimi biegać i tarzać się po podłodze..
A teraz pokażę Wam "parę" moich zdjęć;
To moja nowa koleżanka, która tak jak ja ma 4 miesiące:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A u góry moja nowa koleżanka i z dziadkiem Amberem-16 letnim spanielem rodziców mojej ludzi i ze mną...
Poznałam też labradory, które moja Ludzia zna i bardzo je głaskała więc byłam zazdrosna i strasznie na nie naszczekałam..ale one nic sobie z tego nie zrobiły.
Obrazek
Obrazek
Potem długo i z różnymi psami biegałam po plaży
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jak widać byy też wykopki w piasku w poszukiwaniu skarbów
Obrazek
Obrazek
A jak zabrakło psów to bawiłam sie z moim ludziem i bardzo mu sie podobało
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A moja ludzia próbowała nakłonić mnie do wejscia do wody ale się nie dałam
Obrazek
Obrazek
Biegalam tez sama gdy mi sie chodzenie znudziło
Obrazek
Obrazek
Potem przyszedł czas na kontemplację:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
potem było leżenie przed kominkiem i oczekiwanie na następny dzień pełen harców:)
Ostatnio zmieniony sobota 15 lis 2008, 13:50 przez jut, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Ale dziecku fajnie!
Zazdroszczę!

No i rośnie ja szalona! Wchodzi w etap patyczaka ;)
Awatar użytkownika
jut

a dla Ciebiecarmen
to jest 5 letnia klacz, będąca Kucem Fiordem, której się wydaje ze jest hipopotamem, a na imie ma Diwa
Obrazek
Obrazek
a to wałach- imieniem Dyktat, 8-letni, który jest koniem Pełnej Krwi Angielskiej, oślepły na jedno oko (co jak widać nie bardzo mu przeszkadza)
Obrazek
Obrazek
A to obie Łachudry:
Obrazek
Obrazek
No to jak już przedstawiam całą rodzinkę to jest jeszcze wielka indywidualistka, 6-letnia kotka imieniem Józefina:
Obrazek
Obrazek
I mój ukochany Gerwazy będący szynszylem, którego lepszego zdjęcia nie mogę znaleźć (a tu się ukrywa w klatce)
Obrazek
Obrazek
I gdy mam ich wszystkich dość to wyglądam tak..
Obrazek
Obrazek
albo grożę, że zrobię z nich to:
Obrazek
Obrazek
ale mi łajdaki kochane nie wierzą :placzek:
ODPOWIEDZ