Czata Nowogary
Czata Nowogary
Jestem Czata z hodowli Nowogary. Przyszłam na świat wraz z ósemką rodzeństwa 18 marca 2009r. w Poznaniu. Moi rodzice to Knieja Kynia z Piastowskich Borów i Puzon z Południowej Kniei. Dwa pierwsze miesiące mojego życia upłynęły u boku mamy i pozostałego rodzeństwa.
- Załączniki
-
- Kwiecień 2009
- oga1r.jpg (60.01 KiB) Przejrzano 46361 razy
Jagoda z Czatą Nowogary i Poraj z Zadrą-Esterą z Ogarów z Kniei
Re: Czata Nowogary
Na tym zdjęciu jestem już tylko z siostrzyczką Czarą. Ona wie,że zostanie u mamy, a ja w tym dniu (5 maja) już miałam przeprowadzić się do nowej rodziny. Dlatego chciałam być jak najbliżej mamy i tak mocno się do niej przytulałam.
Wieczorem przyjechali i po mnie, tak jak to bywało wcześniej, z pozostałym rodzeństwem.
Początkowo mnie ci nowi zainteresowali. Nawet tulili mnie do siebie i mówili coś czule, ale kiedy okazało się, że jadę samochodem, a mamy ze mną nie ma, zaczęłam ją przywoływać głośnym skowytem. Jej już jednak nie było. Nowe otoczenie i głos silnika sprawiły, że usnęłam.
Wieczorem przyjechali i po mnie, tak jak to bywało wcześniej, z pozostałym rodzeństwem.
Początkowo mnie ci nowi zainteresowali. Nawet tulili mnie do siebie i mówili coś czule, ale kiedy okazało się, że jadę samochodem, a mamy ze mną nie ma, zaczęłam ją przywoływać głośnym skowytem. Jej już jednak nie było. Nowe otoczenie i głos silnika sprawiły, że usnęłam.
Obudziłam się bo poczułam mdłości i niestety nową znajomość rozpoczęłam od zwymiotowania całej treści żołądka na kolana nowych właścicieli. Za to poczułam się lepiej i nawet zapomniałam o wcześniejszej tęsknocie za mamą.
W nowym domu czekało mnóstwo nowości. Nowe zapachy, nowe zabawki, inny piesek(?),a nawet jakiś dziwnie wyglądający cudak.
W nowym domu czekało mnóstwo nowości. Nowe zapachy, nowe zabawki, inny piesek(?),a nawet jakiś dziwnie wyglądający cudak.
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Oooooo, czy ten cudak, to rozella białolica? one ślicznie "śpiewają" i super naśladują autoalarmy i inne urządzenia