Pomiary biometryczne
Moderatorzy: BACHMATsforanemroda, eliza
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Re: Pomiary biometryczne
Zgadzam się z Anią, tym bardziej, że sporo ogarków z papierami ma tylko metryczkę i nic więcej bo właścicielom nie zależy na rodowodzie ani na wystawach - takich ogarków uwierzcie mi jest sporo o których prawie nie wiemy MY "fani" ogarów nie wspominając o ZK. We Wrocławiu zgłoszonych w oddziale jest max 7 sztuk, a ja wiem że mieszka ich dużo więcej.
- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
kasiawro pisze:Zgadzam się z Anią, tym bardziej, że sporo ogarków z papierami ma tylko metryczkę i nic więcej bo właścicielom nie zależy na rodowodzie ani na wystawach

Albo ciągle przekładają to 'na jutro'....
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
i nie reagują ani na prośby ani na grożbyrafkow pisze:Albo ciągle przekładają to 'na jutro'....

Ale jak się wieść rozniesie którzy to...Nie chcialabym być w ich skórze!
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Słuchajcie....jest nas sporo...każdy mieszka w innej części Polski...ja w korosnieńskim oddziale obiecuje dotrzeć do wszystkich ogarów..zarejestrowanych/żyjących......
tak może każdyz robic...telefonicznie może i nic nie wskóra..ale jesli sie umówi z kierownikem sekcji...
w Krosnie jest to Kuba Żelechowski
w Rzeszowie Kasia Gazda( przyszły sędzia)
w Krakowie.....
w Przemyslu...
w.....
po prostu zróbmy to...albo w koncu zawiążmy jakieś stowarzyszenie..lub cos w tym stylu...
PS> dorob62 PZK nie istnieje...jest ZKwP....i tego się trzymajmy
tak może każdyz robic...telefonicznie może i nic nie wskóra..ale jesli sie umówi z kierownikem sekcji...
w Krosnie jest to Kuba Żelechowski
w Rzeszowie Kasia Gazda( przyszły sędzia)
w Krakowie.....
w Przemyslu...
w.....
po prostu zróbmy to...albo w koncu zawiążmy jakieś stowarzyszenie..lub cos w tym stylu...
PS> dorob62 PZK nie istnieje...jest ZKwP....i tego się trzymajmy
Przeprowadzenie pomiarów jest prostsze niż się wydaje .Jest to idealny materiał na pracę magisterską dla zootechników.Poprzednie - dwa razy właśnie tak powstały. Uczelnia ( tu SGGW w Warszawie) rzucała temat magistrantowi, pokrywała koszty i zaopatrywała w glejt do Oddziałów Związku Kynologicznego i hodowców o pomoc delikwentowi .I tak np Darek Kołucki , jeżdził i mierzył ogary i gończe a co z tego wynikło jego promotor zawarł w książce "Ogar Polski,Gończy Polski " . Natomiast Darek jeszcze w trakcie pisania pracy kupił ogarzycę dla rodziców a po obronie gończą polską .Nadal hoduje gończe pod przydomkiem Inny Świat .
weszynoska
Co do skontaktowania się z oddziałami ja mogę wysmarować pismo i porozsyłać. Może ktoś się odezwie.
Oczywiście:)Poprawię się.PS> dorob62 PZK nie istnieje...jest ZKwP....i tego się trzymajmy
Co do skontaktowania się z oddziałami ja mogę wysmarować pismo i porozsyłać. Może ktoś się odezwie.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Kto ma kontakt z uczelniami związanymi z weterynarią... fajnie by było jakby sprawa się ruszyła...MagdaM pisze:Przeprowadzenie pomiarów jest prostsze niż się wydaje .Jest to idealny materiał na pracę magisterską dla zootechników.Poprzednie - dwa razy właśnie tak powstały. Uczelnia ( tu SGGW w Warszawie) rzucała temat magistrantowi, pokrywała koszty i zaopatrywała w glejt do Oddziałów Związku Kynologicznego i hodowców o pomoc delikwentowi .
A jeśli nie to może ma ktoś dostęp do rysunku psa z zaznaczonymi punktami strategicznymi do przeprowadzenia tych badań. Ja nie dam rady tego narysowac... Nie znam się aż tak na anatomii pa

Określ swoją wizję przyszłości. Zastanów się jaka jest jej cena? Postanów, że ją zapłacisz...