nieOGARnięty blog:)

Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Re: nieOGARnięty blog:)

Post autor: Aszemi »

Fajna niunia i faktycznie ma zabójcze spojrzenie :marzyc:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Piękna panienka i szczęściara - trafiła do Domu, gdzie na pewno będzie bardzo kochana :marzyc: :szacun_1:
Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Dzięki...
Cyga wbrew moim obawom, że w porównaniu z "ideałem" będzie rozwydrzonym małym diabełkiem, na razie sprawuje się bardzo dobrze. Zaczęłam klikać siadanie i teraz jak coś zbroi albo zwędzi i usłyszy stanowcze fe czy nie to siada od razu gorliwie :) . Jest też bardzo karna. Ofuknięta wędruje do siebie jakby była obrażona...Reaguje na gwizdek jak Cygaro...
Nie wiem czy to dlatego, że Iwo jest starszy ale przeglądałam naszego bloga i pamiętam, że był spory problem z podgryzaniem, szarpaniem...Cyga jest delikatniejsza; też gania Iwka i podgryza, ale jakoś mniej. Cygarka nie dało się normalnie pogłaskać, bo gryzł po rękach, kręcił się; nie lubił też być na kolanach czy na rękach...Cyga jest przytulińska, lubi byc noszona, na kolanach układa się do miziania i nie podgryza...
Posikuje z radości, czego nie znaliśmy...
No i z trawieniem też jest inaczej...Cygaro miał problem z czymkolwiek poza karmą; robił zawsze sporo kupich, nawet jak był duży często były 3 dziennie. No i pił jak smok.
Cyganicha kupale robi rzadziej, mniej pije...No i żadnych sensacji po mięsku czy serku.
Przyzwyczajona do tego, że jak wstawałam do Iwka w nocy to był tor przeszkód w przedpokoju - czasami naprawdę pogrom - teraz wstaję, podejrzliwie zapalam światło a tu nic - jakis sikens na gazecie, kupy od wieczora do rana nie ma. Może ona tyle przyswaja z jedzenia na razie :zdziw_4:

Jak patrzę na Wierną i Wartką z tego samego dnia no i jak wspominam Cygarka to rzeczywiście - Cygaretka jest drobniutka :? Ale Zenit jest z tych drobniejszych, z krótszą sierścią; mama spora ale też gibka raczej, ciemna bardzo, włos przylegający, trochę bardziej szorstki i dłuższy...A przecież Cygarek był po koniku - Rokoszu, więc był bardziej puchaty i duużo większy...
Śmieszna jest taka...Uszy też są takie cieniutkie, ale osadzone dalej na czaszce i dosyć nisko, co lubię...Zobaczymy jak będzie rosła, oby zdrowo...

Zakazany wypad na patio - super. Mała śmiało biegała po głębokim śniegu, załatwiła się od razu, zaliczyła kamienie, trawkę nawet bo tam naokoło klimatyzatorów takich dachowych jest ciepło i śniegu nie ma. A po 10 minutach już było jej zimno - nic dziwnego.
Obrazek
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Wydawalo sie, ze znacie ogara na wylot, a tu tyle niespodzianek z ta Malenka. :-)
Tez tak mialam. Gdy z nami zamieszkal drugi ogarek, nie moglismy sie nadziwic (do tej pory nie mozemy) jak bardzo sie roznia. Wszystko robil inaczej, niz sunia, ktora juz znalismy. Ona jak kot, co chodzi wlasnymi drogami; czasem z muchami w nosie, z laski pozwalala sie miziac za uchem; do jedzenia z wielkim ociaganiem, ale i niemal gracja; przy tym strachajlo ogolnie. Piesek - przytulasny, ze mozna by go zaglaskac na smierc i jeszcze mu malo; kontaktowy, slucha, czuje respekt, chodzi za panem krok w krok, caly czas ciekaw co robimy; jedzenie wcina az mu sie uszy trzesa, jakby mu mial ktos zabrac zaraz; odkurzacz nie robi na nim wrazenia, inne maszyny tez.
Z czasem widze, ze wiele sie zmienia, psy sie zmieniaja, ucza od siebie, dorastaja. Np. dla odmiany w sylwestra to Kontrabas sie chowal pod szafe, a Minuta niewzruszona biegala po dworze wsrod huku fajerwerkow. Rozne te ogary jak nie wiem co. ;-)
Obrazek
monik

Post autor: monik »

Wiesz miszakai? Ja tam wolę, jak szczeniak jest szczuplejszy i nie wygląda jak turlający się baleron :] To, że ona jest lżejsza teraz, to jej tylko na zdrowie wyjdzie, a przytyć może sobie później, jak już roczek skończy :)

Cyga jest bardzo ładna :) :zgoda:
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Słuchy mnie doszły, że mało zdjęć, wiec jeszcze kilka:
Załączniki
133.JPG
133.JPG (39.52 KiB) Przejrzano 947 razy
148.JPG
148.JPG (46.41 KiB) Przejrzano 945 razy
149.JPG
149.JPG (62.36 KiB) Przejrzano 944 razy
150.JPG
150.JPG (67.99 KiB) Przejrzano 945 razy
151.JPG
151.JPG (65.96 KiB) Przejrzano 947 razy
155.JPG
155.JPG (62.66 KiB) Przejrzano 939 razy
157.JPG
157.JPG (61.28 KiB) Przejrzano 945 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
MAsop

Post autor: MAsop »

Szyszka wita i pozdrawia przyrodnią siostrę :hi_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Myślę że ona was tym spojrzeniem okręciła już sobie wokół pazurka ;)
Zdjęć jest nadal mało :jezyk:
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Cudna jest Maleńka :marzyc_2:
Te oczy hipnotyzują nawet mnie :o
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

BasiaM pisze:Cudna jest Maleńka :marzyc_2:
Te oczy hipnotyzują nawet mnie :o
Z ust mi to wyjęłaś Basiu.... :D :D :D
Potraficie jej czegoś odmówić jak się tak patrzy???? :marzyc_2:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ