Entropia - dyskusja
- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: Entropia- temat do dyskusji czy tabu
Nie mam za dużo do powiedzenia o entropium, (a przynajmniej nie więcej niż do tej pory czyli że mam bardzo mieszane uczucia) jednak chcę się odnieść do tego nieszczęsnego "NDO" które powinny (lub nie) dostawać psy z ujawnionym entropium. Otóż, kochani moi, jako facet mający sukę w wieku rozrodczym z mojego punktu widzenia BARDZO MI ODPOWIADA sytuacja kiedy właściciel reproduktora z którym rozmawiam nie ukrywa przypadłości swojego psa ze strachu, że wyrzucą jego pupila z ringu. Ludzie są rozmaici i co do tego specjalnych złudzeń nie mam. Chcę mieć jasność w temacie. I nie tylko ja, jak przypuszczam. Dzięki Bogu nie ma przymusu używania takich psów. Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
ad Irie
co to są pożądane cechy rasy? co? bo to że pies ma rodowód czyli pełny PKR nie czyni go ogarem hodowlanym.
ad Ogończyk
Jak widać niektórzy dzielnie używają w swojej hodowli psów z wadami i to licznymi , dla nich nie ma żadnego problemu
co to są pożądane cechy rasy? co? bo to że pies ma rodowód czyli pełny PKR nie czyni go ogarem hodowlanym.
ad Ogończyk
Jak widać niektórzy dzielnie używają w swojej hodowli psów z wadami i to licznymi , dla nich nie ma żadnego problemu

ad Ania Wkatmach pisze:ad Irie
ad Ogończyk
możesz podać przykład takich kryć w innych rasach , oczywiście takich gdzie przypadłość taka jak entropium jest ujęta w wymogach hodowlanych.
W przypadku naszego ogara tak nie jest, wszystko jest robione pod "stołem", a w papierach to 100% okazy zdrowia, chodź jaK WIEMY W rZeczywistość jest inna
Aniu W nie używaj wypróbowanych sztuczek i nie wtykaj w nasze usta słów których nie powiedzieliśmy, bo to bardzo nie ładnie z twojej strony.
Temat jest o entropium więc nie " offój "/
Dokładnie. Bo tylko jak będzie jawność to będziemy w stanie wybrać coś dobrze do dalszej hodowli. A takie dyskusje i nagonka na właścicieli psów z entropią powodują, że ukrywają oni tą wadę. I wtedy można zdecydować czy użyć do hodowli psa z wadą czy bez wady - ale z pewnością czego używamy. A nie na zasadzie, ze pewność mamy tylko w stosunku do psów, których właściciele się przyznają do korekcji powiek.ogończyk pisze:Nie mam za dużo do powiedzenia o entropium, (a przynajmniej nie więcej niż do tej pory czyli że mam bardzo mieszane uczucia) jednak chcę się odnieść do tego nieszczęsnego "NDO" które powinny (lub nie) dostawać psy z ujawnionym entropium. Otóż, kochani moi, jako facet mający sukę w wieku rozrodczym z mojego punktu widzenia BARDZO MI ODPOWIADA sytuacja kiedy właściciel reproduktora z którym rozmawiam nie ukrywa przypadłości swojego psa ze strachu, że wyrzucą jego pupila z ringu. Ludzie są rozmaici i co do tego specjalnych złudzeń nie mam. Chcę mieć jasność w temacie. I nie tylko ja, jak przypuszczam. Dzięki Bogu nie ma przymusu używania takich psów. Pzdr.
Chodzi Ci o konkretne skojarzenie w stylu pies X z suką Y? U której rasy entropium nie jest ujęte w wymogach hodowlanych?katmach pisze: ad Ania W
możesz podać przykład takich kryć w innych rasach , oczywiście takich gdzie przypadłość taka jak entropium jest ujęta w wymogach hodowlanych.
Nie wiem dlaczego, ale zaczynam mieć wrażenie, że popularne zaczyna być myślenie, że hodowcy ogarów to straszliwi dranie i oszuści. Wszystkie rasy hodują ludzie. A wśród ludzi jedno są ok, a inni niekoniecznie. Ale mam kontakt z wieloma hodowcami innych ras i uważam, że wśród ogarowców przeważają naprawdę dobrzy i oddani rasie hodowcy, którym mało zależy na kasie i wyjątkowo mało zależy na tym, żeby wyhodować kolejnego zw. klubu czy intera. Zdecydowana większość kryć to krycia przemyślane, krycia dla dobra rasy, często obgadane z innymi hodowcami. Jak często w innych rasach zdarzają się umowy, że jak jeden hodowca pokryje psem x to inny mający sukę o podobnym rodowodzie nie pokryje tym psem, choć o nim myślał a psem y żeby nie pracować nad różnorodnością genetyczną populacji?
W jakich papierach? Sugerujesz podrabianie certyfikatów czy ja czegoś nie rozumiem?W przypadku naszego ogara tak nie jest, wszystko jest robione pod "stołem", a w papierach to 100% okazy zdrowia, chodź jaK WIEMY W rZeczywistość jest inna
Chyba przesadzasz.Aniu W nie używaj wypróbowanych sztuczek i nie wtykaj w nasze usta słów których nie powiedzieliśmy, bo to bardzo nie ładnie z twojej strony.
Temat jest o entropium więc nie " offój "/
A odpowiedź na moje pytanie odnośnie sędziów?
- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
katmach
Niestety, każdy kto korzysta na forach z podwójnej tożsamości oraz podaję się za inną osobę niż jest, popełnia z czasem błędy
Pozdrawiam miasteczko Orzesze oraz jej specyficznego mieszkańca na gościnnych w niej występach, który również gościnnie do czasu, gościł już na kilku forach i zawsze z takim samym skutkiem.
Niestety, każdy kto korzysta na forach z podwójnej tożsamości oraz podaję się za inną osobę niż jest, popełnia z czasem błędy

Pozdrawiam miasteczko Orzesze oraz jej specyficznego mieszkańca na gościnnych w niej występach, który również gościnnie do czasu, gościł już na kilku forach i zawsze z takim samym skutkiem.
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
Dziękujemy Rafkow
Jakoś tak czułam pismo nosem
PS
Katmach. Ja- NIE POZDRAWIAM.
(...)

Jakoś tak czułam pismo nosem

PS
Katmach. Ja- NIE POZDRAWIAM.
(...)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 sty 2010, 09:08 przez bea100, łącznie zmieniany 2 razy.
- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
Ja potrzebowałem dodatkowo pewności oraz dowodów.bea100 pisze:Jakoś tak czułam pismo nosem![]()
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
jak przeczytałam, że zwykły szaraczek chce do kogoś zadzwonić to już miałam pewność 

- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Siedział sobie cichutko, grzeczniutko, jak myszka i tylko odfajkowywał... Nawet płeć zmienił... A Wy... Ech... co za ludzie...
(A jeśli to nie tajemnica Sołtysie to co to za dowód wynalazłeś oprócz zwykłej analizy języka?)

"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."