Mamy KRS !
Po kilkumiesięcznym okresie planowania ale i działania udało nam się zerejestrować Fundację. Jeszcze nie wszytskie formalności za nami ale jesteśmy jako fundacja wpisani już do Krajowego Rejestru Sądowego.
Dlaczego o tym piszę na forum ogarzym ?
Ano przede wszystkim dlatego, że wśród osób zasiadających w zarządzie i w radzie na 8 , 4 osoby są posiadaczami tej wyjątkowej rasy ...i jednocześnie forumowiczami

Czy to będzie kolejna fundacja jakich wiele?
Pewnie tak ale mamy nadzieję, że na naszym polu będziemy jednymi z najlepszych

Czym się będziemy zajmować?
Przede wszystkim edukacją. Jak już wiele osób wie ja mam za sobą dość intensywną przeszłość schroniskową (łącznie z tzw. partyzantką

No to stwierdziłyśmy, że spróbujemy od innej strony i postanowiłyśmy zająć się edukacją zgodnie z sentencją, która wpadła nam kiedyś w oko " Zmieniając myślenie - zmieniamy rzeczywistość".
Co z tego wyjdzie? Zobaczymy ale jak to na początku zapał i nadzieje duże. Nawiązując do nazwy fundacji chcemy też przełamywać pewne stereotypy funkcjonujące nadal w społeczeństwie.
W planach mamy realizację programu "Dzieciaki i zwierzaki" dla dzieci 5-10 lat uczącego odpowiedzialnej opieki nad zwierzętami i bezpiecznych relacji z nimi.
Dla starszych dzieci i młodzieży przygotowujemy program " Poznaj mnie lepiej"
Za chwilę ogłosimy konkurs fotograficzny pt " Jak pies z kotem" więc udział forumowiczów mile widziany

Oczywiście nie rezygnujemy też z bezpośredniej pomocy zwierzętom - w tej chwili staramy się pomóc owczarkowi niemieckiemu z Węgrowa ale to na razie trudny przypadek wieć szczegółów jeszcze brak. Na dom czeka też kotka z Falenicy i kocurek, który jednak wymaga osoby z doświadczeniem.
No i potrzebna oczywiście wszelka pomoc w rozkręceniu fundacji:
- mile widziane wszelkie gadżety, które przydałyby się w edukacji dzieci i młodzieży (także dojście do firm produkujących gadżety - chciałbyśmy zrobić ich trochę z naszym logo)
- potrzebne jest dojście do dobrej i taniej drukarni.
- sponsorzy też mile widziani

- no i osoby, które na podstawie przygotowanych przez nas materiałów przeprowadziłyby zajęcia w różnych placówkach (ważny jest dobry kontakt z dziećmi, mile widziane doświadczenie) oraz wspierały nas w działaniach (np. festyny)..czyli wolontariusze

Troszkę się rozpisałam ...