Leszek pisze:ja używam Sony Cyber-shot, obiektyw Carl Zeiss, czułość 8.1 Mega pixel, zum optyczny 10x. i sporo różnych ustawień. ( na wystawach i w ruchu bardzo mi się sprawdza opcja fotofrafowania ciagłego
Używam dokładnie tego samego aparatu

, choć to u mnie jedyny sprzęcik, miałam w planach cos nowego a tu trzeba było kupic nowszy samochód i mamy problemy finansowe, więc z lustrzanki nici póki co

. Ale fakt, do celów psio-spacerowych całkiem dobrze się nadaje, szczególnie jak się wyjdzie w obsłudze poza pełen automat

.
weszynoska pisze:A ja mam jeden...zupełny staruszek , chociaż kupiony 1,5 roku temu

Panasonic FZ8
podobno ma fajne manuale...ale niestety, Szekspira mogę czytać ze zrozumieniem tekstu, ale instrukcji obsługi już zupełnie nieeeeee
dlateko pstrykam na serduszku lub zwierzaku...
wychodzi to co widac...nie raz
ale nie narzekam, zdjęcia normalne ( pozowane, statyczne) w dobrym świetle są ok...
zdjęcia w ruchu..no cóż
Zajrzałam do instrukcji obsługi Twojego aparatu, jeśli chcesz coś zmienić przy zdjęciach w ruchu, spróbuj pobawić się trybem sportowym (str. 63 instrukcji), warto też ustawiać przy pędzących psach wykonywanie zdjęć seryjnych (str. 52), tylko trzeba uważać, bo niektóre aparaty robią te zdjęcia bardzo szybko, u Ciebie jest
chyba możliwość ustawienia czy seria idzie szybko czy wolniej (instrukcja faktycznie wymagająca dużej dozy domyslności, cóż, mając aparat w ręku można ćwiczyć

).