UGIER Poszły w Las

bea100

Re: UGIER Poszły w Las

Post autor: bea100 »

A masz może jakieś zdjęcie Borysa?

Gratuluję Monik, nie wiedziałam, powinniście Ty i Jacek być dumni z wnuka, tak samo Hania i Danusia z pra :piwko:
Szkoda, że nie masz kontaktu :roll:
monik

Post autor: monik »

No ja wtedy nie miałam jeszcze internetu i na internet jeżdziłam do kafejek i do mamy.
U mamy też miałam w kompie wszystkie kontakty, a pewnego razu komputer zmienili i wszystkie moje dane szlag trafił :evil:
A adresu Svena też nie mogę znaleźć w internecie :zly1:
Owszem, znalazłam kilku Svenów Mundów i to w Kassel, ale żaden z nich to nie ten :evil:
monik

Znalazłam 2 wystawy w Dortmundzie, gdzie był Sven z Borysem:

Światówka w 2003 i tam zdobył tytuł Mł.Zw.Świata:

http://www.welthundeausstellung.de/gesa ... ppe_6.html" onclick="window.open(this.href);return false;

I też jakaś inna wystawa w Dortmundzie, tez w 2003 roku, gdzie Borys zdobył BOB i tytuł Bundessieger 2003:

http://www.vdh.de/cgi-bin/edienst_dortm ... ay=3&fci=6" onclick="window.open(this.href);return false;

:)
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

No proszę, możesz być dumna z takich osiągnięć. Na pewno miło patrzeć na zwycięstwa ogarzych "wychowanków" (i nie tylko ogarzych) :) ;)
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
monik

Malgosiaczek_27 pisze:No proszę, możesz być dumna z takich osiągnięć. Na pewno miło patrzeć na zwycięstwa ogarzych "wychowanków" (i nie tylko ogarzych) :) ;)
No mogę, tylko szkoda, ze nie mam kontaktu z jego właścicielami :(
z resztą właścicieli mam, poza jednym jeszcze, który gdzieś się tuła za oceanem i jeszcze z imieniem "Reksio" podobno, nie mogę tego imienia przeżyć :]
Awatar użytkownika
Malgosiaczek_27

Post autor: Malgosiaczek_27 »

monik pisze:gdzieś się tuła za oceanem i jeszcze z imieniem "Reksio" podobno, nie mogę tego imienia przeżyć :]
No w sumie nie dziwie się, imię niby ładne ale takie "mało ogarze" :D :gleba:
"
Obrazek

Czekolada uspokaja bardziej, niż kolor zielony ;)
monik

Zza oceanu wracamy teraz na ziemię :lol:
Byliśmy dzisiaj na spacerku, cały czas sypie i sypie, chyba niedługo przyjdzie czas na jakieś pojazdy śniegowe :mrgreen:
Dzisiaj spuściłam Urwisa na wolnym terenie, w lesie, zwierzyny tam raczej nie ma, bo to lasek taki "przyosiedlowy", co najwyżej między drzewami zbiera się często inna zwierzyna, taka na dwóch nogach i prawią dłuugie rozmowy popijając tym i owym, no i dzisiaj też byli, do tego z jakimś małym terierowatym pipolkiem.
Bardzo Urwisa intrygował ten mały pipolek, ale nie odbiegł ode mnie i nie pobiegł do niego, reagował na każde odwołanie, czy słowne, czy gwizdanie :silacz:
Jak chciał podbiegać do spacerowiczów, to mówiłam "nie wolno" i go wołałam i przychodził także :silacz:
Na początek dwa krótkie filmiki, a potem fotki :)

http://www.youtube.com/watch?v=zVLSpxbjSOU" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=dUo8v_Fd7sU" onclick="window.open(this.href);return false;
Załączniki
Biegać z idiotyczną miną też potrafię ;)
Biegać z idiotyczną miną też potrafię ;)
1_10.jpg (69.41 KiB) Przejrzano 405 razy
1_11.jpg
1_11.jpg (24.4 KiB) Przejrzano 404 razy
1_12.jpg
1_12.jpg (37.22 KiB) Przejrzano 404 razy
1_13.jpg
1_13.jpg (87.63 KiB) Przejrzano 404 razy
Blue purchawka :]
Blue purchawka :]
1_14.jpg (18.67 KiB) Przejrzano 404 razy
1_15.jpg
1_15.jpg (56.89 KiB) Przejrzano 405 razy
Kijek był za długi i się nie zmieścili za dobrze ;)
Kijek był za długi i się nie zmieścili za dobrze ;)
1_16.jpg (90.05 KiB) Przejrzano 404 razy
Purchawka raz jeszcze :mrgreen:
Purchawka raz jeszcze :mrgreen:
1_17.jpg (54.91 KiB) Przejrzano 403 razy
Nadsłuchuję........
Nadsłuchuję........
1_18.jpg (52.85 KiB) Przejrzano 406 razy
Kijkowa zabawa :)
Kijkowa zabawa :)
1_19.jpg (81.46 KiB) Przejrzano 404 razy
monik

c.d. fotek :)
Załączniki
1_20.jpg
1_20.jpg (82.62 KiB) Przejrzano 386 razy
Starszy kumpel z bloku się nagle pojawił...
Starszy kumpel z bloku się nagle pojawił...
1_21.jpg (67.25 KiB) Przejrzano 384 razy
Tyle, że on się nie chciał w ogóle ze mną bawić, nawet jak się zmniejszyłem, jemu to tylko suczki w głowie :roll:
Tyle, że on się nie chciał w ogóle ze mną bawić, nawet jak się zmniejszyłem, jemu to tylko suczki w głowie :roll:
1_22.jpg (50.2 KiB) Przejrzano 385 razy
Przyszedłem grzecznie na zawołanie, nie poleciałem za nim :)
Przyszedłem grzecznie na zawołanie, nie poleciałem za nim :)
1_23.jpg (52.79 KiB) Przejrzano 385 razy
Biegniemy :)
Biegniemy :)
1_24.jpg (45.35 KiB) Przejrzano 385 razy
Jestem wesoły "skunks", tylko futerko i kolorki nie te :D
Jestem wesoły "skunks", tylko futerko i kolorki nie te :D
1_25.jpg (50.42 KiB) Przejrzano 385 razy
Purchawa znowu się nie chce ze mną bawić :]
Purchawa znowu się nie chce ze mną bawić :]
1_26.jpg (75.24 KiB) Przejrzano 384 razy
;))))
;))))
1_27.jpg (51.48 KiB) Przejrzano 385 razy
1_28.jpg
1_28.jpg (79.09 KiB) Przejrzano 385 razy
1_29.jpg
1_29.jpg (60.72 KiB) Przejrzano 386 razy
Awatar użytkownika
nulka

Post autor: nulka »

Oo to Ugierek też potrafi biegać ! Na pierwszej i na drugiej fotce baardzo szczęśliwy ogr :)

Blue nieźle sobie radziła z patyczkami jako przyszła mamusia ,ten ogon mnie rozbraja :D

chodźcie częściej do tego lasu to może goście się przeniosą z tym piwkiem :mysl_1: ,piwko w takim wydaniu działa na mnie jak płachta na byka

ale kiedyś jak mieliśmy tylko Łazika to młody uczył się dopiero posłuszeństwa ;) ,działka była nieogrodzona i Łazik uciekł ,szukam ,szukam i dotarłam do takich piwusów tylko siedzących na trawce :D i dali mi trop Łazikowy ,mianowicie Łaz przybiegł do nich ,wystraszyli się ,a on ...ich zaczął lizać :D ,bo byli na jego poziomie :D i powiedzieli mi gdzie jest ,teraz to jak wołam Zojka to Łazik przychodzi :gleba:
monik

nulka pisze:...goście się przeniosą z tym piwkiem :mysl_1: ,piwko w takim wydaniu działa na mnie jak płachta na byka...
Jakby piwko pili, to nie było by tak źle, bo lepiej że piją w tym lasku, niż na osiedlu w bramach na przykład :/ tyle że oni piwka nie piją, tylko jakieś różne przeźroczyste białe i fioletowe płyny i na pewno te fioletowe, to nie soki jagodowe :]
ODPOWIEDZ