Szyszka Tropinos

Awatar użytkownika
BasiaM

Re: Szyszka Tropinos

Post autor: BasiaM »

My z Uchatkiem wychodziliśmy na spacery przed trzecim szczepieniem.
Byleby tylko mała nie miała kontaktu ze zwierzakami, których nie znacie i oczywiście uważać, żeby czegoś nie capnęła na dworze i nie zjadła :zly1:

Uchatek też nie chciał iść dalej niż na trawkę przed dom. Załatwiał się i zwiewał do domu.
Powoli jakoś przekonywaliśmy go i chodziliśmy na dłuższe - dla niego - spacerki.
Dłuższe znaczy wokół bloku ... czasami trwało to godzinę :D
Młody obwąchiwał każde źdźbło trawy, każdy krzak ... wiadomo..nowy teren, nowe zapachy.
W domu czuł się bezpiecznie jak Szyszka i dlatego nie chciał chodzić dalej.

Szyszka jak załapie, że na spacerach jest fajnie to sama będzie chciała się wyrwać z domu :psiako:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MAsop
Gadu-Gadu: 0

Post autor: MAsop »

BasiaM pisze: Szyszka jak załapie, że na spacerach jest fajnie to sama będzie chciała się wyrwać z domu :psiako:
Czyli możemy pozwolić jej węszyć? Chodzimy na specery w trójkę: jedna osoba zamyka pochód i wypatruje tzw. luźnych Ciapków, a druga z Szyszką spaceruje.
Bardzo dziękujemy za informacje, które mówią nam że Szyszka zachowuje się jak każdy młody ogarek i że to minie.
Ostatnio dowiedzieliśmy się, że podobno ogarki nie boją się strzałów sylwestrowych i jak narazie to chyba prawda, bo okna w domu otwarte, wokół małe strzały a Szyszolek śpi na kanapie :marzyc:
Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

MAsop pisze:
BasiaM pisze: Szyszka jak załapie, że na spacerach jest fajnie to sama będzie chciała się wyrwać z domu :psiako:
Czyli możemy pozwolić jej węszyć? Chodzimy na specery w trójkę: jedna osoba zamyka pochód i wypatruje tzw. luźnych Ciapków, a druga z Szyszką spaceruje.
Bardzo dziękujemy za informacje, które mówią nam że Szyszka zachowuje się jak każdy młody ogarek i że to minie.
Ostatnio dowiedzieliśmy się, że podobno ogarki nie boją się strzałów sylwestrowych i jak narazie to chyba prawda, bo okna w domu otwarte, wokół małe strzały a Szyszolek śpi na kanapie :marzyc:
Ja pozwalałam węszyć....tylko ja też miałam oczy dookoła głowy i węszyłam razem z Uchatkiem :D
Tzn.patrzyłam czy w trawie nie leżą jakieś kości i inne świństwa, które ludzie wyrzucają :zly1:

A z petardami to nie jest tak, że ogary się nie boją :nunu:
Nie każdy pies, który jest psem myśliwskim się nie boi :nunu:
Uchaty generalnie nie reaguje na strzały...ale jak ktoś 10 metrów od niego walnął petardą to i on i ja się wystraszyłam :twisted:

Znam ogary, które się boją :niewka:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MAsop

BasiaM pisze:
A z petardami to nie jest tak, że ogary się nie boją :nunu:
Nie każdy pies, który jest psem myśliwskim się nie boi :nunu:
Uchaty generalnie nie reaguje na strzały...ale jak ktoś 10 metrów od niego walnął petardą to i on i ja się wystraszyłam :twisted:

Znam ogary, które się boją :niewka:
U nas narazie to są strzały w oddali, ale co będzie w nocy to zobaczymy. Zastanawiamy się nad wieczorną kupką, czy wychodzić, ale Szyszka już tak się przyzwycziła, że bardzo się domaga
Obrazek
Awatar użytkownika
MAsop

A to kilka dzisiejszych zdjęć :jezyk_3:
Załączniki
nowy kurczak
nowy kurczak
PC311651.JPG (142.55 KiB) Przejrzano 439 razy
nowa świnka
nowa świnka
PC311672.JPG (221.78 KiB) Przejrzano 440 razy
niektórzy już mają Sylwestra
niektórzy już mają Sylwestra
PC311679.JPG (149.96 KiB) Przejrzano 439 razy
Kanapowa sesja
Kanapowa sesja
PC311683.JPG (229.91 KiB) Przejrzano 438 razy
tu widać, że Szyszka ma podobnego lisa do mamusi
tu widać, że Szyszka ma podobnego lisa do mamusi
PC311682.JPG (181.11 KiB) Przejrzano 437 razy
PC311684.JPG
PC311684.JPG (192.22 KiB) Przejrzano 438 razy
PC311685.JPG
PC311685.JPG (208.02 KiB) Przejrzano 435 razy
PC311686.JPG
PC311686.JPG (195.85 KiB) Przejrzano 433 razy
Wyciągnięte-zwinięte-fruwające Ucholki Szyszolki
Wyciągnięte-zwinięte-fruwające Ucholki Szyszolki
PC311656.JPG (153.55 KiB) Przejrzano 433 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
dor

Post autor: dor »

czy świnka jest chrumkająca? Pogoń miał taką, na początku się jej bał, potem uwielbiał ją ściskać zębami, żeby chrumkała, a na koniec natura odkrywcy wzięła górę - sprawdził, co jest w środku i to już był koniec świnki :placzek:
Awatar użytkownika
MAsop

dor pisze:czy świnka jest chrumkająca? Pogoń miał taką, na początku się jej bał, potem uwielbiał ją ściskać zębami, żeby chrumkała, a na koniec natura odkrywcy wzięła górę - sprawdził, co jest w środku i to już był koniec świnki :placzek:
Świnka jak majbardziej chrumkająca, na początku się jej Szyszek bał, a teraz dokazuje :happy3:
Ostatnio ukradła mi starą rękawiczkę, więc jej ją podarowałam i od tej pory robimy jej Zabawkowe Hybrydy np. Świnka w rękawiczce i w ten sposób Szyszorek zyskuje nową zabawkę :gleba:
Obrazek
Awatar użytkownika
MAsop

Najserdeczniejsze życzenia Noworoczne składa Szyszka
Załączniki
new-years-eve-emoticon-msn-03.gif
new-years-eve-emoticon-msn-03.gif (22.48 KiB) Przejrzano 404 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Są podobne są ;) Lada dzień się zbiorę i powklejam Szajkę a tymczasem pocieszę oko Szyszolkiem :happy3:

Co do petard Salwa nigdy się nie bała i Szajka jak widać też nie latają razem po dworze i jest ok :uff:
A spacerki to Szajka też ma dystans do nowych miejsc ale za Salwą leci wiec nie mam większego problemu jednak widzę duże różnice pomiędzy nimi ale o tym lada dzień na moim blogu ;)
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
MAsop

Aszemi pisze: A spacerki to Szajka też ma dystans do nowych miejsc ale za Salwą leci wiec nie mam większego problemu jednak widzę duże różnice pomiędzy nimi ale o tym lada dzień na moim blogu ;)
Rożnice pomiędzy Szajką a Salwą czy Szajką a Szyszką?
Obrazek
ODPOWIEDZ